VDS / VPS Spam Durumu Hakkında

• Kullanıcı Acoustic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💵 Para Kazanma, Adsense ve Alternatif Gelir Modell

Acoustic

Yasaklanmış
Web sitesi
www.ytozel.com
VDS/VPS kaynaklı kanal kapatılması mümkün değil.

VDS/VPS kullanıyor ve kanalınız kapatılıyorsa, manuel yüklemelerin kanalı kapatılmıyorsa sebebi şudur;

Sizin satın almış olduğunuz VDS/VPS IP adresi daha önceden spam yemiştir. Bunu yine satmak zorunda olan sağlayınız size vereceği için kanallarınız patlıyor. Temiz IP nin önemi büyük bu yüzden. Manuel yükleme yapanlar ise zaten IP adresleri sadece kendilerine ait olduğu için sıkıntı olmuyor. Rahatlıkla yüklemeler yapıyorlar. O IP spama girdikten sonra devam etsinlerde görsünler bakalım...

Sonuç olarak VDS/VPS niz daha önceden spama girdiği için kanallarınız kapanıyor.

Aldığımız VPS/VDS lerin Ip adresilerinin spamlı olup olmadıgını nasıl bılecegız?

hocam peki ip değitirme programları ile yükleme yapsak düzelme olurmu

Ben pek öyle düşünmüyorum. Çünkü vds veya server alındıgında ilk birkaç gün veya hafta iyi giderken bir zaman sonra patlıyor kanallar. O ip den ne kadar trafik yaptıysanız o hesaba katılıyor bence.

Yani bir vds alın 1 kanal açıp video atın ip değiştirtin o kanallar patlamı sizce? Bence patlamaz hatta 2 3 gün gider tek ip ile, hergün yükleme yapıyorsanız. 2 Günde bir ip değiştiren biriydim tüm vdslerde spama 1 kere yakalanmamıştım. Bu yüzden verilen iplerden sıkıntı çıkacağını sanmıyorum

Ben pek öyle düşünmüyorum. Çünkü vds veya server alındıgında ilk birkaç gün veya hafta iyi giderken bir zaman sonra patlıyor kanallar. O ip den ne kadar trafik yaptıysanız o hesaba katılıyor bence.

Yani bir vds alın 1 kanal açıp video atın ip değiştirtin o kanallar patlamı sizce? Bence patlamaz hatta 2 3 gün gider tek ip ile, hergün yükleme yapıyorsanız. 2 Günde bir ip değiştiren biriydim tüm vdslerde spama 1 kere yakalanmamıştım. Bu yüzden verilen iplerden sıkıntı çıkacağını sanmıyorum
Burada algılama o IP den yüklemelerin limiti önemli sanırım. Dediğin kısmen doğru Okan fakat sadece kısmen. Çünkü spama girmiş 1 IP den kanala az sayıda video yüklemen durumunda değil o spam IP de sürekli bulunmandan dolayı böyle. Yani sen spam IP den 10 video yüklerken bir şey olmaz ise 1000 tane yüklediğin zaman yine algılamasından spam yiyor kanallar.

Burada algılama o IP den yüklemelerin limiti önemli sanırım. Dediğin kısmen doğru Okan fakat sadece kısmen. Çünkü spama girmiş 1 IP den kanala az sayıda video yüklemen durumunda değil o spam IP de sürekli bulunmandan dolayı böyle. Yani sen spam IP den 10 video yüklerken bir şey olmaz ise 1000 tane yüklediğin zaman yine algılamasından spam yiyor kanallar.

Birde şöyle birşey var bir ip den 1 kişi bir kanala 10 video atıyor ve kapanmıyor ama 100 video atıyor kapanıyorsa kanal spam olayı oluyor o zaman. Ama ne atarsa kapanıyor diyenler var o da ip spam. Aslında karısık şeyler çözülmesi imkansız gibi birşey :D

Mantıklı düşünürsek; benim şuanda kullandığım ip spama girdi diyelim modemi resetledim daha sonra spama giren ip adresim başka birine gitti o adamın açtığı her hesap spama mı girecek ? :) google algoritmaları bu kadar basit değil.

ben bedava vps kullanıyorum süresi 7 gün galiba makinaya reset atıncada ipsi değişiyor daha kanallarım kapanmadı :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri