Vds'de barınan sitenin yedeğini alma?

• Kullanıcı zack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster Soru ve Sorunlar

zack

Platin Üye
Merhaba arkadaşlar. Normalde r10 açacaktım bu konuyu ama orada kim bilir ne zaman cevaplarlar o yüzden ilk buradaki webmaster olan arkadaşlara sormak istedim.

Site vds'de barınıyor ve yedek için wordpress panelindeki dışa aktar olayını yapıyorum ama sanırım bu sadece yazıları yedekliyor ve içerideki resimleri felan yedeklemiyor.

Tam olarak her şeyi ile birlikte nasıl yedek alabilirim ? C panel için ayrı bir ücret ödemem gerekiyor vds şirketine. C panel alıp o şekilde mi yedek almam gerekiyor?

FTP yedeğini alın. Yinede sağlam olsun diye phpmyadmin üzerinden tüm mysql tablolarını dışa aktarın. Wordpress admin panelindende disari aktarin. Tamamdir.

İsterseniz cPanel uzerinden backup yedeğini alin

ssh ile yedeğini alabilirsin eğer cpanel kullanmıyorsan ssh kullanmayı bilmiyorsan pm at yardımcı olmaya çalışırım.
Edit: .tar.gz olarak yedek alman gerekiyor eğer bir siten var ise en sağlam bu yöntem phpmyadmin ve ftpden yedek almaktan hem daha kolay hem daha hızlı.

Son düzenleme:
Bende wordpress kullanmaya başladım. Ama nasıl yedek alacağımı bilmiyorum. herşeyiyle düzgün bir şekilde yedek almayı anlatacak yada anlatılan bir site bilen var mı?

Merhaba arkadaşlar. Normalde r10 açacaktım bu konuyu ama orada kim bilir ne zaman cevaplarlar o yüzden ilk buradaki webmaster olan arkadaşlara sormak istedim.

Site vds'de barınıyor ve yedek için wordpress panelindeki dışa aktar olayını yapıyorum ama sanırım bu sadece yazıları yedekliyor ve içerideki resimleri felan yedeklemiyor.

Tam olarak her şeyi ile birlikte nasıl yedek alabilirim ? C panel için ayrı bir ücret ödemem gerekiyor vds şirketine. C panel alıp o şekilde mi yedek almam gerekiyor?

SSH erişiminiz var ise yardımcı olabilirim.

SSH erişimim olup olmadığını anlamak için sanırım vds aldıgım firmaya sormam lazım. SSH bir nevi cPanel gibi birşey mi?

Arkadaşlar konu açılmışken sorayım dedim c panelden yedek almak için yedekleme sihirbazını kullanmak yeterli midir?

Kendi içinde almak için yeterlidir. Ama başka sunucuya veya kendi bilgisayarınıza alınan yedeği çekmekte fayda var sunucunuz rootlanırsa veya hdd yanarsa aldığınız yedekde gidebilir.

en guvenli yontem hem ftpden yedek alıp phpmyadminden de sql yu cekmek, sonrasında backup dan tar.gz uzantılı yedeğide aldınızda problemsiz baska yere aktarabilirsiniz. bazen ikisi de hata verebiliyor. o yuzden hata payını minimuma indirmak için 2 yedek şeklinide kullanmanızı oneririm.

Web Site Yedek

Evet yeterli ama bazı VDS kullanıcıları Cpanel kullanmıyor yada lisansını yenilemiyor, bu durumda SSh dediğimiz (Secure Shell) protokol ile web sitelerinin yedeğini alıyor yada geri yüklüyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri