Vdspower, aman uzak durun arkadaşlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cyberless

Kayıtlı Üye
Web sitesi
serhat.ws
Yıllar önce bende yer sağlayıcılık hizmeti veren bir şirkette çalışmıştım oradan az çok bilirim bu işlerin nasıl işler olduğunu kesinlikle amatörlerin bulaşmaması gereken bir iştir. Youtube için vds almak istediğimde ilk başvurduğum adres ytpara oldu, burada da gözüme ilk çarpan firma vdspower oldu. Ön araştırmadan sonra olumsuz bir yorumun olmaması sebebiyle ekim ayında kendileriyle çalışma kararı almıştım. Ancak vds'in lazım olduğu gün (2 ekim akşamı) kredi kartıyla ödeme yapmak istediğimde kendileri böyle bir ödeme yönteminin olmadığını söylediler. Bende kendilerine vds'e bir an önce sahip olmak istediğimi, eğer kabul ederlerse önce vds açılmasını daha sonra havale/eft ile ödeme işlemi gerçekleştirebileceğimi belirttim. Eğer kabul etmezseniz başka bir firma bakacağım ytpara'dan diye de ilave ettim. Kendileri de açık bir şekilde sorun olmadığını hizmetin açılabileceğini ve daha sonra ödeme gerçekleştirebileceğimi belirttiler. Bende bunun üzerine hizmetin açılmasını talep ettim ve kendileri kısa sürede vds'i aktif edip kullanımıma açtılar. Buraya kadar olan kısmın skype konuşma metnine aşağıdaki resimden ulaşabilirsiniz:

http://u1312.hizliresim.com/1j/8/vb96f.png

Bende 7 ekimde (vds aktif olduktan 5 gün sonra) ödeme yaptım, ödeme yaptığıma dair bildirim ticket'ı açtım ve ticket'ta açık bir şekilde belirttim hizmetten memnun kalındığı sürece periyodik olarak her ayın 7-8'i gibi ödeme yapılmaya devam edilecektir, bilginize diye. Muhammed Said Tunçbilek'te ödemeniz onaylanmıştır iyi çalışmalar diyerek ödeme yöntemimle ve şekliyle ilgili herhangi bir itirazda bulunmayınca doğal olarak kabul edildiğini düşündüm. Aşağıdaki resimde bu konuyla ilgili açılan ticket'ı görebilirsiniz:

vb8ux.png

Kasım ayı ödemesini de yine aynı şekilde 7 kasım da gerçekleştirdim sorunsuz bir şekilde ödeme onaylandı ve hizmetten faydalanmaya devam ettim. Gel gelelim aralık ayına, 7 aralık cumartesi gününe denk geldiği için ve benimde müsait olmadığım bir güne denk geldiği için eft ile ödeme yaptığımda ancak 9 Aralık pazartesi sabah 09:00'da ödeme gerçekleştirilebilir diye ileri tarihli işlem tanımlayabildim. Daha sonra talimat nasıl olsa verildi adamlar da haftasonu'nu hesaba katıp pazartesi günü ödeme alabileceklerini düşünerek sorun çıkartmazlar diye düşünürken o da ne, bugün itibariyle (8 aralık pazar) vds'e ulaşamıyorum. Hemen bir ticket açıp kendisine durumu ilettim ve olan biten konuşmalar aynen aşağıdaki gibidir arkadaşlar:

vb8rr.png

Hizmeti kullanmaya başladınız tarih 2 ekim 5 gün sonra ödeme yapıyorsunuz sonra benim ödemem her ayın 7 8 i diyorsunuz. Hafta sonunu hesaplayıp gününde ödeme yapsaydınız. Size 5 gün süre tanınmış.

valla ben çok memnunum sağolsunlar ödemede de çok esnek davranıyolar bazen 4-5 gün geç ödüyorum hiç kapatmıyolar sunucuyu. 5-6 aydır da kullanıyorum sıkıntı yok yani

[MENTION=2824]vdspower[/MENTION] bu froum ve r10daki en güvenilir fiziki sunucu sağlayıcısıdır.
Konunu okudum hep senin hataların var.İnsanları suçlamayı kesin.Bu Forumun %99'u bu adamdan memnun,VDSleri hızlı ve VDSleri sağlam.Ip den de sıkıntı yok.Hemde gayet ucuz.20 TL lik makinayla 2000 TL para kazanıyoruz.

Sait hocama burdan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.Kendisiyle yüzyüze de görüşmüşlüğümüz vardır.Çok temiz kalpli , sağlam bi arkadaşımız.
Gereksiz suçlamalardan kaçınalım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad:

verdiğim para kuruşuna kadar helal olsun bu adama..bot fln hikaye onu da söyliyim arkadaşlara..

Her gün bir çok kişi ile muhattap oluyoruz , ne yediğimizi bile bilmiyoruz. Bizler robot değiliz unutmayın, en azından bir tiçket açıp ödemenizi pazartesi yapabileceğinizi söyleyebilirdiniz bunun bu kadar zor olacağını sanmıyorum.

Peki kendinizi bu firmanın yerine koyun ödemeleri geç yapan bir müşteri ve ödeme yapacağının garantisi yok.
Eğer ben olsaydım 1 gün beklerdim eğer ödeme yapılmamışsa hesabınızı kapatırdım.
Bu başlığı açarak yargısız infazda bulunduğunuzun umarım farkındasınızdır. Size soruyorum Siz ödemeyi 1 hafta önce yaptınız da ek süreyi hesabınıza eklemediler mi?

gereksiz suçlama ve bu nasıl bir başlıktır önce sen düşün. hem ayın 2sinde alıyorsun sonradan diyorsun ki adama ben ayın 7sinden 7sine yatıracağım. yine bir şey demiyor adamlar sana 5 günlük bedava hizmet veriyor. sonrada gelip diyorsun ki ne olmuş 2 gün geç ödendiyse. senin o 2 gün geç dediğin 2sinden 9una 1 hafta var. biraz düşün ondan sonra konu aç.

bir de sen neden değerlendirme yapıyorsun firmayı bilmeden diye soracak olursan bende vdspowerdan vps kullanıyorum bu zamana kadar kullandığım en uygun ve en çok performans aldığım makineler bunlardı.

Hocam kusura bakmayın da firma sizin eft geçip geçmeyeceğinizi düşünmekle yükümlü değildir.Herkes EFT yapmıyor ki havale gibi bir seçeneğiniz de var,belki o bankada hesabınız yoktur ama firma bunu düşünecek değildir.En azından ticket açsaydın ödeme gecikecektir diye.

sen işverensin ve elemanların var hizmet karşılığı bi yerden para bekliyosun ama sürekli erteliyolar bi yandanda elemanların maaşlarını istiyor böyle bişey oldugunda senin cevabın ne olur ben cok merak edıyorum.. birilerini eleştirmeden önce bi empati kurmalısınız kim olursa olsun eger haksız bi durum varsa cıkar durumu izah edersin 1 hafta önce filan devrimbilişimdi heralde memnun degilim dedi arkadas herseyi yazmıs herkezte haklı buldu konu acanı lütfen foruma konu acarken 3-5 kere düşünün yapıcanız yorumlara kadar planlayın bir cevap dahi bulamassın konu acmayın !

Bence bu başlığın bir an önce düzeltilmesi gerek . Muhammed bey den Allah razı olsun benim isteklerimin her zaman fazlasını yerine getirdi. İlk önce insanlık diyorum...

bence konunun direk silinmesi lazım birisi konuyu görüp içeriğini okumadan vdspower hakkında olumsuz düşünebilir.

ödeme konusunda hiçbir bildirim gelmiyor bunu düzeltirseniz memnun oluruz. 10 yakın sunucum var sadece sizden bildirim alamadığım için ödeme günü geçip sunucu kapandıktan sonra haberim oluyor.

onun haricinde hizmetten memnunum.

ben aldığım hizmet için kötü bir laf etmedim bu başlıkta. Bakın arkadaşlar bu işlerle amatör düzeyde uğraşıyor olabilirsiniz, bilişim hukuku konusunda belli bir bilgi ve birikim sahibi olmayabilirsiniz (zaten size servis sağlayan insanlar bile doğru düzgün bilmiyorken sizlerin kullanıcı olarak bilmiyor olması inanın çok daha doğal ve normaldir) şunu anlamanız gerekiyor hiç bir yer sağlayıcı firması (ister yerli olsun ister yabancı firma olsun), sağladığı herhangi hizmet biçiminde (buna web hosting, radyo hosting, bayi hosting, vps-vds, dedicated, co-location vb.) size uyarı bildirimi yapmadan hizmetinizi TERMİNATE edemez. Terminate etmesi için ilk önce suspended etmesi gerekiyor, suspended ettikten hemen sonra konuyla alakalı uyarı emaili gönderiyor (hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin ana diliyle bu maili göndermekle yükümlüdür, yani ABD merkezli bir firmaysa ingilizce mail atmak zorunda, Türkiye merkezli bir firmaysa Türkçe mail atmak zorundadır) ondan sonra 3 iş günü içerisinde bir geri dönüş yapılmazsa terminate işlemi gerçekleştiriyor. Bakın burada yapılan muamelenin hiç bir şekilde meşru bir tarafı yoktur çünkü bana hiç bir şekilde uyarı yapılmadı. Dahası 5 gün ödeme yapmadınız diyorsunuz ben zaten adama aylar önce ödeme periyotlarını düzgün ve anlaşılır bir şekilde belirtmişim. Lütfen artık biraz insan olun ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekten vazgeçin. Burada kimse kimsenin arkasını kollamak mecburiyetinde değil. Ben aldığım hizmetin ücretiyle ilgili hiç bir ifade söylemedim, ama eğer söylemek istersem de şunu açıkça belirteyim ki verdiği hizmet kalitesine karşılık aldığı ücret, yani fiyat performans denilen hizmet kalitesi ölçümün en basit analiz değişkenleri hiç bir şekilde gelişmiş ülkelerin üstünde olan bir firma değil. Bugün Avrupa'da ve Amerika'da aynı hizmeti ve aynı fiyata veya daha düşük fiyata bulabileceğiniz kaliteli bir çok firma bulunmakta. Ben bu adamları rüyamda görüp bulmadım, bu youtube işi için bu siteden bir firmayla çalışmayı uygun buldum hem yerli bir firma para kazansın hem de ana dilimde iletişim sorunu yaşamayayım dedim. Yapılan terminate işlemi tamamen hukuksuz ve haksız bir şekilde gerçekleşmiştir. Bugün bana yapılan bu haksızlık ve mağduriyet yarın sizin de başınıza gelebilir diye buradan sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bu adamların iyi yönlerini görünce teşekkür etmeyi nasıl biliyorsak, hukuk dışı işlerini görünce de eleştirmesini bilmeliyiz, yoksa nasıl tarafsız olduğumuzu düşünebiliriz? Biliyorum bu ifadeler bir çoğunuz için anlaşılması zor şeyler ama biz millet olarak bu durumlara prim vermeye devam ettikçe bu tür amatör firmalar daha çok hukuk dışı işlemlerle bizleri mağdur etmeye devam ederler. Bugün benim başıma gelen yarın senin başına gelince bakalım ne düşüneceksin ey düşünmeyip ibret almayan arkadaş.

---------- Mesaj saat 00:35:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:21:23 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar bazıları sen ayın 2'sinde almışsın diyorsunuz ya, ben ayın 3'ünde teslim aldım sunucuyu önce bir yazılanları doğru okuyun ondan sonra eleştiriniz varsa yapın. Dahası ben firmaya yalvarmadım bana hizmet verin diye, ben adama bana bugün lazım kredi kartıyla ödeme yapabilirim şu an dedim firma da bana o şekilde ödeme alamıyoruz dedi bende anlayış gösterdim kalkıp siz ne biçim firmasınız nasıl kredi kartıyla ödeme olmaz bu tüm ticari firmalar için neredeyse standart bir ödeme metotu olmuşken sizde nasıl bulunmaz diye sitem ettim mi? Son derece anlayış göstererek eft yapabileceğim tarihleri belirttim ve eğer kabul ediyorsanız sizinle çalışalım KABUL ETMİYORSANIZ BAŞKA FİRMA BAKAYIM kendime diye belirttim. Birazcık aklı olan insan anlar ki bu andan sonra söz söyleyenden çıkmıştır arkadaş, bir kere firma bunu kabul ediyorsa hiç kimse kalkıp adam size kıyak geçmiş lafını bana kullanamaz. Ben adamdan bedava hizmet almıyorum arkadaş onun istediği ödeme yöntemine göre ödeme yapabileceğim tarihi belirterek size uyuyorsa çalışalım bu şekilde diyorum. Nasıl bir avukatlık hırsı varsa döndürüp dolaştırıp bana sanki ben adama yalvarmışım veya adam bana kıyak geçmiş gibi geri laf çarpmışsınız. Ben ne aldığım vds ile ilgili kötü bir laf söyledim ne de firma bana güvenip çalıştığı için onların güvenini boşa çıkaracak bir tutumda bulundum. Ticket açarak pazartesi ödeme yapacağımı belirtmem gerektiğini söyleyen arkadaşlar, asıl firma bana telefon veya email yoluyla ödeme yapılmazsa hizmetin önce askıya alınacağını sonra terminate edileceğini (silineceğini) söylemekle yükümlüydü. Benim yaptığım eğer bir ayıpsa firmanın yaptığı bin ayıptır. Benim verilerim emeklerim şimdi boşa gitti bu adamların bu yaptığına değdi mi şimdi? Sadece kurumsal davranarak yükümlülüklerini yerine getirselerdi ne bu konunun açılmasına gerek olacaktı ne de bu tartışmaların yapılmasına. Ama en azından şunu fark etmişlerdir ytpara'da bilişimden anlayan ve hukuksal haklar/yükümlülükler konusunda bilgili olan insanlar da bulunuyor artık buna göre kurumsal profillerini düzeltip daha düzenli bir yapıya kavuşmak için gerekli atılımları yaparlar. Biz yemek yemekten geri kalıyoruz su içemiyoruz şu bu laflarına karnım tok benim kardeşim para kazanıyorsun sonuçta tabi ki fedakarlık yapacaksın bir şeylerden he yok beceremiyorsan da yapmayacaksın bu işi, becerebilenlere bırakacaksın.

ben aldığım hizmet için kötü bir laf etmedim bu başlıkta. Bakın arkadaşlar bu işlerle amatör düzeyde uğraşıyor olabilirsiniz, bilişim hukuku konusunda belli bir bilgi ve birikim sahibi olmayabilirsiniz (zaten size servis sağlayan insanlar bile doğru düzgün bilmiyorken sizlerin kullanıcı olarak bilmiyor olması inanın çok daha doğal ve normaldir) şunu anlamanız gerekiyor hiç bir yer sağlayıcı firması (ister yerli olsun ister yabancı firma olsun), sağladığı herhangi hizmet biçiminde (buna web hosting, radyo hosting, bayi hosting, vps-vds, dedicated, co-location vb.) size uyarı bildirimi yapmadan hizmetinizi TERMİNATE edemez. Terminate etmesi için ilk önce suspended etmesi gerekiyor, suspended ettikten hemen sonra konuyla alakalı uyarı emaili gönderiyor (hangi ülkede faaliyet gösteriyorsa o ülkenin ana diliyle bu maili göndermekle yükümlüdür, yani ABD merkezli bir firmaysa ingilizce mail atmak zorunda, Türkiye merkezli bir firmaysa Türkçe mail atmak zorundadır) ondan sonra 3 iş günü içerisinde bir geri dönüş yapılmazsa terminate işlemi gerçekleştiriyor. Bakın burada yapılan muamelenin hiç bir şekilde meşru bir tarafı yoktur çünkü bana hiç bir şekilde uyarı yapılmadı. Dahası 5 gün ödeme yapmadınız diyorsunuz ben zaten adama aylar önce ödeme periyotlarını düzgün ve anlaşılır bir şekilde belirtmişim. Lütfen artık biraz insan olun ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekten vazgeçin. Burada kimse kimsenin arkasını kollamak mecburiyetinde değil. Ben aldığım hizmetin ücretiyle ilgili hiç bir ifade söylemedim, ama eğer söylemek istersem de şunu açıkça belirteyim ki verdiği hizmet kalitesine karşılık aldığı ücret, yani fiyat performans denilen hizmet kalitesi ölçümün en basit analiz değişkenleri hiç bir şekilde gelişmiş ülkelerin üstünde olan bir firma değil. Bugün Avrupa'da ve Amerika'da aynı hizmeti ve aynı fiyata veya daha düşük fiyata bulabileceğiniz kaliteli bir çok firma bulunmakta. Ben bu adamları rüyamda görüp bulmadım, bu youtube işi için bu siteden bir firmayla çalışmayı uygun buldum hem yerli bir firma para kazansın hem de ana dilimde iletişim sorunu yaşamayayım dedim. Yapılan terminate işlemi tamamen hukuksuz ve haksız bir şekilde gerçekleşmiştir. Bugün bana yapılan bu haksızlık ve mağduriyet yarın sizin de başınıza gelebilir diye buradan sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bu adamların iyi yönlerini görünce teşekkür etmeyi nasıl biliyorsak, hukuk dışı işlerini görünce de eleştirmesini bilmeliyiz, yoksa nasıl tarafsız olduğumuzu düşünebiliriz? Biliyorum bu ifadeler bir çoğunuz için anlaşılması zor şeyler ama biz millet olarak bu durumlara prim vermeye devam ettikçe bu tür amatör firmalar daha çok hukuk dışı işlemlerle bizleri mağdur etmeye devam ederler. Bugün benim başıma gelen yarın senin başına gelince bakalım ne düşüneceksin ey düşünmeyip ibret almayan arkadaş.

---------- Mesaj saat 00:35:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:21:23 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar bazıları sen ayın 2'sinde almışsın diyorsunuz ya, ben ayın 3'ünde teslim aldım sunucuyu önce bir yazılanları doğru okuyun ondan sonra eleştiriniz varsa yapın. Dahası ben firmaya yalvarmadım bana hizmet verin diye, ben adama bana bugün lazım kredi kartıyla ödeme yapabilirim şu an dedim firma da bana o şekilde ödeme alamıyoruz dedi bende anlayış gösterdim kalkıp siz ne biçim firmasınız nasıl kredi kartıyla ödeme olmaz bu tüm ticari firmalar için neredeyse standart bir ödeme metotu olmuşken sizde nasıl bulunmaz diye sitem ettim mi? Son derece anlayış göstererek eft yapabileceğim tarihleri belirttim ve eğer kabul ediyorsanız sizinle çalışalım KABUL ETMİYORSANIZ BAŞKA FİRMA BAKAYIM kendime diye belirttim. Birazcık aklı olan insan anlar ki bu andan sonra söz söyleyenden çıkmıştır arkadaş, bir kere firma bunu kabul ediyorsa hiç kimse kalkıp adam size kıyak geçmiş lafını bana kullanamaz. Ben adamdan bedava hizmet almıyorum arkadaş onun istediği ödeme yöntemine göre ödeme yapabileceğim tarihi belirterek size uyuyorsa çalışalım bu şekilde diyorum. Nasıl bir avukatlık hırsı varsa döndürüp dolaştırıp bana sanki ben adama yalvarmışım veya adam bana kıyak geçmiş gibi geri laf çarpmışsınız. Ben ne aldığım vds ile ilgili kötü bir laf söyledim ne de firma bana güvenip çalıştığı için onların güvenini boşa çıkaracak bir tutumda bulundum. Ticket açarak pazartesi ödeme yapacağımı belirtmem gerektiğini söyleyen arkadaşlar, asıl firma bana telefon veya email yoluyla ödeme yapılmazsa hizmetin önce askıya alınacağını sonra terminate edileceğini (silineceğini) söylemekle yükümlüydü. Benim yaptığım eğer bir ayıpsa firmanın yaptığı bin ayıptır. Benim verilerim emeklerim şimdi boşa gitti bu adamların bu yaptığına değdi mi şimdi? Sadece kurumsal davranarak yükümlülüklerini yerine getirselerdi ne bu konunun açılmasına gerek olacaktı ne de bu tartışmaların yapılmasına. Ama en azından şunu fark etmişlerdir ytpara'da bilişimden anlayan ve hukuksal haklar/yükümlülükler konusunda bilgili olan insanlar da bulunuyor artık buna göre kurumsal profillerini düzeltip daha düzenli bir yapıya kavuşmak için gerekli atılımları yaparlar. Biz yemek yemekten geri kalıyoruz su içemiyoruz şu bu laflarına karnım tok benim kardeşim para kazanıyorsun sonuçta tabi ki fedakarlık yapacaksın bir şeylerden he yok beceremiyorsan da yapmayacaksın bu işi, becerebilenlere bırakacaksın.

Bir ürün alırken hizmet sözleşmesini mutlaka okuyun, bu arada gördüğüm kadarıyla keşke bir bildirim oluşturup bilgi verseydiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri