Vergi Cezamız Kesinleşti

şimdi anlamışsınızdır kimler gidip vergi dairelerinde şikayetleri basıyor hakkınızda. bunlar gibiler işte. baştan aşağı kolpa yalan dolan dümenden ibaret eleman.

bi de öğretmen olacak. rezil.

zamanında da hata yapmışız.

Son düzenleme:
Meliksah46 niye yasaklandı simdi onu anlatabilir mi biri? Ben bu arkadaşla düzgün ticareti vesilesiyle ytpara da tanıştım ve çok da düzgün bi insan olduğu için sürekli iletişim halindeyiz. Vergi konularında da endişeleri olduğundan fazlaca bilgi sahibi olduğunu biliyorum. Bu düzgün insanı ne diye yasakladınız hakkaten meraktan soruyorum :)

Meliksah46 niye yasaklandı simdi onu anlatabilir mi biri? Ben bu arkadaşla düzgün ticareti vesilesiyle ytpara da tanıştım ve çok da düzgün bi insan olduğu için sürekli iletişim halindeyiz. Vergi konularında da endişeleri olduğundan fazlaca bilgi sahibi olduğunu biliyorum. Bu düzgün insanı ne diye yasakladınız hakkaten meraktan soruyorum :)

bu da multisidir muhtemelen.

bu da multisidir muhtemelen.

forumda eski bilmem nelere ulaşabiliyosunuz madem, ben bu adamdan kanal aldım muhtemelen oralarda bulunabiliyordur yazışmalar bakarsan görürsün ama yazdıklarından belli sen daha çok varsayımlarla yaşamaya çalışan bi varlığa benziyosun :)

forumda eski bilmem nelere ulaşabiliyosunuz madem, ben bu adamdan kanal aldım muhtemelen oralarda bulunabiliyordur yazışmalar bakarsan görürsün ama yazdıklarından belli sen daha çok varsayımlarla yaşamaya çalışan bi varlığa benziyosun :)

yazdıklarımdan belli olan neymiş adam şizofrenin teki burada şerefli memurum 1 liramın bile vergisini öderim ben ayağı çekerken forumda sadece muhabbet için varım derken önceki konuları full spam kanallar üzerine. boş boş konuşma hadi vardır birbirinizde numaranız sohbetinize ordan devam edin, adam yollamış buraya seni belli ki salak değil millet anlıyor, görüyor

Bu ülke de tatlı tatlı yersen acı acı çıkarıyorlar maalesef, geçmiş olsun :)

Basit olarak yöneticiye hakaret. Mesajları okumuyorsun heralde? Yada multisin.

Açık açık gelip buraya milleti tehdit eder gibi konuşuyor, herkese hakaret ediyor yok üsulsüzlük yapıyorsunuz yok şöyle böyle. Ben 4 bin tl gelir için inceleme alındım TOPLAM 4 BİN. neden? böyle insanlar şikayet ettiği için. Kendisi memurum deyip youtube spam işi yapıyor. Ama lafa gelince sütten çıkmış ak kaşık.

şerefli devlet memuru bile kanunları çiğniyorsa diyecek hiçbir şey kalmamış bana göre

2014-2015 yillarinda benim de bir miktar kazancim olmustu. Bana da ceza gelirse, cezayi nasil duyuruyorlar? Ben yurtdisinda yasiyorum ve 2017'den bu yana Turkiye'ye gitmedim. Az once e-devlet'e baktim, vergi borcum gorunmuyor. Bahsettigim yillarin zaman asimi ne zaman gerceklesir?

2014-2015 yillarinda benim de bir miktar kazancim olmustu. Bana da ceza gelirse, cezayi nasil duyuruyorlar? Ben yurtdisinda yasiyorum ve 2017'den bu yana Turkiye'ye gitmedim. Az once e-devlet'e baktim, vergi borcum gorunmuyor. Bahsettigim yillarin zaman asimi ne zaman gerceklesir?

5 yıl geçince incelemeye girmez, 2015 incelemesi 1 ocak itibariyle bitti yani yırttın

Merhabalar...Bugün itibari ile vergi cezamız kesinleşti. İnceleme geçiren veya İncelenme ihtimali olan arkadaşlar için bu konuyu açıyorum.

2017 2018 yılların da elde ettiğimiz 320 bin tl lik kazanç sonucun da vergi incelemesine takıldık.

Müfettişe durumu anlattık gösterebildiğimiz kadar gider gösterttik.

320 bin tl lik kazancın %20 si gider olarak sayıldı.

Yani 320 bin - 60 bin: 260 bin tl lik toplam kar üzerin den vergilendirildik.

İmzaları attık sonuç için 1 kaç ay bekledik.

Evimize ceza kağıdı geldi. tam hatırlamıyorum ama kağıtta 140 150 bin tl gibi bir cezamız olduğu ve uzlaşma için randevu tarihi verildi.

Uzlaşma da asıl vergi kazancın dan doğan miktarın kalacağı ve cezanın %90 nın sileneceği söylendi.

Sonuç olarak total de çezamızın 83 bin tl olacağı söylendi. Biz de kağıda imza attık. Açıkcası bizim için makul bir ceza idi.

Ordaki görevliye bizzat sordum dedim ki bunun üstüne başka bir ceza gelir mi. Bana söyleği şey. çok bir şey gelmez 1 hafta sonra vergi dairenize gideksiniz cezanızın tahakkuk etmesi için ordan da 4-5 bin tl eklenir dedi.

1 hafta sonra yani bugün vergi dairesine gittik ve şaşırdığımız bir sonuç çıktı.

Cezamız geçikme zammı ile 180 bin tl olduğunu öğrendik.

Not: Anlaşılır olması açısın dan her şey den kısa kısa yazarak geçtim

IcKIxa.jpg
[/url][/IMG]

QRWyqB.jpg
[/url][/IMG]

Herkese kolay gelsin.

Geçmiş olsun. Hocam kimse sormamış. Bu fiyata KDV dahil mi? Belgelerde KDV cezası tebliğ edilmemiş. Ayrı bir tahakkuk belgesinde mi KDV yer alıyor acaba?

*18 mi iç yüzde mi hesapladı acaba KDV’yi.

Geçmiş olsun. Hocam kimse sormamış. Bu fiyata KDV dahil mi? Belgelerde KDV cezası tebliğ edilmemiş. Ayrı bir tahakkuk belgesinde mi KDV yer alıyor acaba?

*18 mi iç yüzde mi hesapladı acaba KDV’yi.

Ben de unutmuşum hocam yazmayı. Yurt dışı olduğu için kdv alınmadı.

Arkadaşlar merhabalar. Ayda 400-500 tl kazanan bir youtuberın da bu vergiyi vermesi gerekir mi? Yani şahıs firması açsak zaten şirketin muhasebe parası şusu busu bu rakamlar kadar çıkar. Böyle durumda ne yapmak lazım. Nasıl bir yol izlenmeli? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. Kolay gelsin herkese.

Arkadaşlar merhabalar. Ayda 400-500 tl kazanan bir youtuberın da bu vergiyi vermesi gerekir mi? Yani şahıs firması açsak zaten şirketin muhasebe parası şusu busu bu rakamlar kadar çıkar. Böyle durumda ne yapmak lazım. Nasıl bir yol izlenmeli? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. Kolay gelsin herkese.

bu konu ile ilgili yeni düzenleme çıkması bekleniyor hocam

ben olsam risk alıp adsense de parayı bekletip 2 bin tl olarak sürekli farklı hesaplara çekerdim.

Ne tür bir düzenleme ? Nerden duydunuz

nerden olduğunu pek hatırlamıyorum hükümetten birisi canlı yayın da söylemişti. Ne zaman geliceği belli olmaz.

Büyük ihtimalle senelik belli bir tutarın altın da olan internet kazançları vergi den muaf gibi bir şey çıkıcak

nerden olduğunu pek hatırlamıyorum hükümetten birisi canlı yayın da söylemişti. Ne zaman geliceği belli olmaz.

Büyük ihtimalle senelik belli bir tutarın altın da olan internet kazançları vergi den muaf gibi bir şey çıkıcak

Güzel olur arızı kazanç var ama biz faydalanamıyoruz.

zaten %20 gideri kabul ettiğiniz anda bunlara ne yapsak yiyecekler dediğini anlamıştır müfettişler :)
arkadaşım %80 karlılık nedir sen bunu nasıl kabul ediyorsun Türkiye'de hangi firmanın karlılık oranı %80 dir.

ek olarak kazancın % 50 den kesiliyor tamamından değil di 320 /160 bin % 18 + % 18 64 k vergi gelemeci gerekiyordu yeni çırpmışlar bana böyle ifade etmişlerdi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri