Vergi Durumunuz : İşletme

- Youtube.com Amerika'da kurulmuş ve orada faaliyet gösteren Google INC. şirketine ait bir internet sitesidir.
- Gerek youtube.com, gerekse Google INC fiziksel varlıklarıyla Amerika Birleşik Devletleri sınırları içindedir (gerek ticari kuruluş yerleri, gerekse internet sunucularının bulunduğu yer ABD'dedir).
- Her iki sitenin de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ortağı -bilindiği kadarıyla- yoktur.
- Her iki sitenin de Türkiye'de resmi merkezi, acentası, işyeri, daimi temsilcisi yoktur.

Mevcut bu duruma karşın Maliye Bakanlığı oldukça uzun bir süredir, YouTube.com sitesinin Türkiye'de temsilcilik açarak vergi mükellefi olması gerektiği yolunda görüş bildirmektedir. (Örnek haber 1, Örnek Haber 2)

8.6.2010 itibariyle bu bir temenni olmanın da ötesine geçti, Maliye Bakanlığı Google'a mükellef olmamasına rağmen 30 milyon-TL'lik bir vergi tahakkuku yaptığını bildirdi (Ayrıntılar için tıklayınız)

Google Bizim adımıza maliyeye her yıl ödüyor vergiyi içiniz rahat olsun

- Youtube.com Amerika'da kurulmuş ve orada faaliyet gösteren Google INC. şirketine ait bir internet sitesidir.
- Gerek youtube.com, gerekse Google INC fiziksel varlıklarıyla Amerika Birleşik Devletleri sınırları içindedir (gerek ticari kuruluş yerleri, gerekse internet sunucularının bulunduğu yer ABD'dedir).
- Her iki sitenin de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ortağı -bilindiği kadarıyla- yoktur.
- Her iki sitenin de Türkiye'de resmi merkezi, acentası, işyeri, daimi temsilcisi yoktur.

Mevcut bu duruma karşın Maliye Bakanlığı oldukça uzun bir süredir, YouTube.com sitesinin Türkiye'de temsilcilik açarak vergi mükellefi olması gerektiği yolunda görüş bildirmektedir. (Örnek haber 1, Örnek Haber 2)

8.6.2010 itibariyle bu bir temenni olmanın da ötesine geçti, Maliye Bakanlığı Google'a mükellef olmamasına rağmen 30 milyon-TL'lik bir vergi tahakkuku yaptığını bildirdi (Ayrıntılar için tıklayınız)

ohhh beeeeee

Arkadaşlar Kısaca Vergi ödeme gibi birşey yok ortada.

Adsensede Ödeme bilgilerine gelin. Göriceksiniz

"Vergi bilgileri Gerekli değil" kısmını.

Şu konu net Google bizden kesitği %20 lerle vergisini ödüyor irlandaya bizimde TR de ödeyeceğimiz vergi Gelir vergisi hocam ben 2 ay bununla uğraştım daha önce bi konuda yazmıştım öğrendiklerimi

bir kişi yıllık 20.000 tl ye kadar vergi yok....vbvb

Beyto hocam Google herkesten %20 kesmiyor, yani böyle bir kural yok. Youtube işinde genel olarak kesinti %20 civarında olduğu için birçok kişi tarafından böyle biliniyor ama bu kesintiler şurada anlatıldığı gibi geçersiz tıklama vs. için yapılan kesintiler.
Kaldı ki şöyle bir durum da var, yapılan kesintiler herkeste farklı farklı. Örneğin ingilizce bir sitem var, neredeyse hiç kesinti olmuyor (Genelde 1 doların altında) ama çoğu kişide görüyorum ki kimisinden 10 küsür kimisinden 30-40 dolar kesinti yapmış. :o

Yıllık 20.000 TL'ye kadar vergi ile işimiz olmadığını sanırım forumdan birisi maliyeye sormuştu, o yüzden 20.000 TL'ye kadar korkmaya gerek yok. :)

Ayda kazandığım zaten 700-800 lira, bunun bir kısmını devlete bir kısmını da şirkete vereyim. üstüne borçlu çıkayım :)))))))

Devlet bizim 700-800 liraya kaldı ise, batsın bu dünya :)

MSI GX70 laptopu aldım sırada galaxy s4 var onuda gelecek ay aldımmı youtube la işim olmaz sonra vay vergiydi vay yatırdığı parayı geri istemesiydi beni ırgalamaz :D

Arkadaşlar Kısaca Vergi ödeme gibi birşey yok ortada.

Adsensede Ödeme bilgilerine gelin. Göriceksiniz

"Vergi bilgileri Gerekli değil" kısmını.

Bilader daha dün geceye kadar o dediğin kısım bizde de öyleydi yani vergi : gerekli değil şeklindeydi.Şimdi ise bir gecede işletme olmuşuz.Ayrıca bu kısmı düzeltemiyoruz da.Güya ilk adsenseye kayıt olurken belirttiğimiz hesap türü imiş ve değiştirilemezmiş.Halbuki daha düne kadar işletme felan olayı yoktu ve kayıt olurken de kesinlikle böyle bir seçenek seçmedim.

Bilader daha dün geceye kadar o dediğin kısım bizde de öyleydi yani vergi : gerekli değil şeklindeydi.Şimdi ise bir gecede işletme olmuşuz.Ayrıca bu kısmı düzeltemiyoruz da.Güya ilk adsenseye kayıt olurken belirttiğimiz hesap türü imiş ve değiştirilemezmiş.Halbuki daha düne kadar işletme felan olayı yoktu ve kayıt olurken de kesinlikle böyle bir seçenek seçmedim.

bendede aynı durum var dostum

arkadaşlar işletme mevzuusu adsenseye acarken kısıselmı ısletmemı secenegınden kaynaklanıyor keske kısıselı secseydık :(

arkadaşlar işletme mevzuusu adsenseye acarken kısıselmı ısletmemı secenegınden kaynaklanıyor keske kısıselı secseydık :(

Ben zaten kişisel seçmiştim ama şimdi işletme olmuş.Kazanca göre mi değiştirdiler ne yaptılar anlamadım.

Ben zaten kişisel seçmiştim ama şimdi işletme olmuş.Kazanca göre mi değiştirdiler ne yaptılar anlamadım.

hocam fazla bırsey olucagını zannetmıyorum eger mesaj felan gelırse ben bılmıyordum veya yanlıslıkla işletmeyi seçmisim ben kısısel evden yapıorum derız gecer . :D

önümüzdeki ay ödemeleri alırken vergi levhanızın fotokopisini gönderip onaylatın demesinler :)

bu konu eğer gerçek olursa ben dahil bir çok kişi bu işi bırakır. şirket kurmanın maliyeti bir yandan ödüyceğin vergi %30 ları bile geçebilir. hem biz çabalayıp uğraşıp kazanıyoruz hemde kazancımızın %30 u devlete gidicekse uğraşmam bu işle gözüme elime emeğime yazık

---------- Mesaj saat 08:21:01 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 08:20:04 civarında gönderildi. ----------

sırayla şu yolu izleyin hocam

sol menüde ödemeler-alacaklı profili-

açılan orta menüde görebilrsin

bende alacaklı profili diye bir kısım yok ve halen vergi bilgileri gerekli değil diye yazıyor.saat dilimiyle alakası olabilir mi ben pasifik saat dilimindeyim.

---------- Mesaj saat 11:57:37 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:52:24 civarında gönderildi. ----------

kardeş verdiğin linklerin 3 üde boş.birinde domain hosting vs bişeyler var diğerlerinde de haber bulunamadı diyor.bende mi bir sorun var ?

yeni düzenlemede gelir beyannamesi gibi bir şey de gördüm. yavaş yavaş bizi vergiye zorlayacak gibi bir his oluştu valla .

vergi işine girilirse bu işi yapan bir çok kamu çalışanı zarar görecektir. Yakında satış konularında batlama görebiliriz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri