Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arkadaşlar devletin vergi talebi 2014 veya 2015 yılına kadar olan kazançları da kapsıyor mu?
Hayır. 5 yılın sonuna kadar inceleyebiliyorlar en fazla. Şuan için 2018 yılı ve sonrası geçerli yani
Ödeme emri geldi 30 gün içerisinde ödenmezse cezalı olacak.
İncelenmesi olanlar baksın mutlaka
Hocam 30 gün geçerse, faiz mi işlemeye başlıyor? aylık %3.5 faiz geçerli sanırım. Bi haberde söyle yazıyordu " 14.11.2023 tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %3,5 olmuştur."
İstisna yazımı 2022 Mart'ta aldım, Garanti bankasından da hesap açtım, bu IBAN'ı vergi dairesine Nisan 2022'de bildirdim. Ödemeleri aldım ancak banka herhangi bir kesinti yapmamış. Bununla ilgili olarak da geçen gün İzaha Davet Tebligatı göndermiş Vergi Dairesi. Ben aslında üzerime düşenlerin tamamını yapmıştım zamanında (o zamanlarda bilgi sahibi olan kimse yoktu, bankalar ve hatta vergi daireleri bile konuya hakim değildi).
Nasıl bir yol izlemek lazım bu durumda? Benim sıkıntım bankanın üstüne düşen görevi yerine getirmemesi.
İstisna yazımı 2022 Mart'ta aldım, Garanti bankasından da hesap açtım, bu IBAN'ı vergi dairesine Nisan 2022'de bildirdim. Ödemeleri aldım ancak banka herhangi bir kesinti yapmamış. Bununla ilgili olarak da geçen gün İzaha Davet Tebligatı göndermiş Vergi Dairesi. Ben aslında üzerime düşenlerin tamamını yapmıştım zamanında (o zamanlarda bilgi sahibi olan kimse yoktu, bankalar ve hatta vergi daireleri bile konuya hakim değildi).
Nasıl bir yol izlemek lazım bu durumda? Benim sıkıntım bankanın üstüne düşen görevi yerine getirmemesi.
Fark etmemen mümkün değil hocam 2 senedir ödeme alıyorsun ve %15 kesinti yapılmadığını anlayamadın mı :/ Benim de ilk ay kesinti yapılmamıştı, gidip düzelttirdim. Adsense'nin ödediği paraya da hakimiz sonuçta, bankaya aynı tutarın geçtiğine de. Senden onu bir türlü tahsil edecekler cezaları ile ve istisna durumun da sıkıntıya girebilir bundan sonrası için.
Adsense kullananların da kafası rahattı hocam, kripto kullananlara da gelecekler tabi kiAdsense çalışmadığım için mutluyum. Kullandığım reklam firmaları ödemeyi kripto ile yapiyorlar.
Kafam rahat.
banka burada evet suçlu hatta suçun büyüğü onun ama hocam neden hiç sorgulamadınızbenim önerim vergi dairesi ile uzlaşmaya gidin bankadan aldığınız yazı vs varsa onları da götürün ve o günden bugüne kadar kesilmeyen %15leri ödemeyi teklif edin diğer türlü bir sürü ceza beyanname vs başınız daha çok ağrır. Hukukta kazanılan hak haktır kuralı vardır ama söz konusu vergi olunca herşeyin üstüne çıkıyor ne yazıkki
Adsense kullananların da kafası rahattı hocam, kripto kullananlara da gelecekler tabi ki
Merhaba arkadaşlar. Yine gündemi değiştirecek bir konu ile karşınızdayım. Vergi istisnasında her ay adsense gelirimizden vergimizi öderken bugün gelen yazı ile yine vergi dairesi yolunu tutacağım sanırım. Vergi İzahına Davet yazısı geldi. 2022 yılı için beyanname vermediğimi, KDV ödemediğimi ve vergimi ödemediğimi vs vs bir sürü şey yazmışlar. Halbuki her ay adsense'den gelen paradan otomatik kesinti yapılıyor. Bugün yarın maliyeye gidince gelişmeleri paylaşırım. Başınıza böyle birşey gelecek olursa (ki yakında bu tür konular çoğalır diye düşünüyorum) şimdiden bilginiz olsun diye paylaşayım dedim. Kalın sağlıcakla.
24/11/2023 Güncelleme:
Bağlı olduğum vergi dairesine gittim. 21 ve 20 kodlarından açılan vergi izaha davet formlarının çıktısını aldım. Bu formlara ilişkin her form için ayrı ayrı İSTİSNA BELGESİ'ni ekledim. Ayrıca 2022 yılı için banka dökümlerini de ekledim. Gelen izaha davet yazısının 2. sayfasında yer alan kısımda Tarafıma çıkarılan vergi KDV vs kısmınıda tamamen kabul etmiyorum'u işaretledim. Gittiğimde bir iki kişi de sırada idi. Benden önce giren arkadaş geçen hafta gelmiş dekont istemişler yeniden gelmek zorunda kalmış. O yüzden arkadaşlar banka dökümü ve istisna belgeniz muhakkak yanınızda olsun. Bana çıkan matrahı Ziraat'e yatan adsense ödemeleri için çıkarmışlar. Onlara ayrıca İş Bankası üzerinden de gelirim olduğunu, onun da dökümünü eklediğimi toplamın 880K TL yi geçmediğini söyledim. Görevli memur arkadaş sanırım sadece devlet bankalarından veri çekmişler herhalde dedi ama İş bankası dökümünü de ekledi. Hesaba sadece bu ibandan mı para giriyor diye birkaç kez sordu ama oda işleme çok hakim olmadığı için sorduğunu söyledi. Son olarak şimdi ne olacak dedim. Dosyanızı kapatıp işlemi bitireceğim başka da yapacağınız birşey yok dedi. Son durum bu arkadaşlar. Herkese bol kazançlı, baş ağrısız gelirler dilerim
03/12/2023 Güncelleme:
SON GÜNCELLEME: İzaha davet için gittiğimde vergi istisna belgesi ve banka dökümleri ile başvurup dosyamın işlemlerini tamamladığımda sonrası ne olur dediğimde memur bakıp kapatacağız demişti. Az önce interaktif vergi dairesi arama kısmına izaha davet yazınca daha öncesinde Keys yazılarım yani hakkımda açılan izaha davet belgeleri gözükürken şimdi o ekran temiz. Herkese kolaylıklar dilerim. Başka güncellemem olmayacak (İnşallah olmaz)
19/01/2024 GÜNCELLEME: İzaha davet yazısına istinaden gelen cevap da her hangi bir işleme gerek olmadığı yaptığım izaha davetin yeterli olduğuna dair yazı geldi. Muhtemelen sizlere de gelmiştir. İnteraktif vergi dairesi tebligatlarım kısmında bulabilirsiniz.
Konu, yazmak isteyen fikir alışverişi yapmak isteyen olmazsa kilitlenebilir [MENTION=56556]Rewossky[/MENTION] hocam
Merhabalar. Bana da 3-4 gün önce geldi bu davet. İstisna belgem olmasına rağmen. Acaba bunun için nasıl bir dilekçe yazmamız gerekiyor? Hazır bir dilekçe var mı bununla ilgili? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
size gelen evrak ve adsense ödemelerinin geldiği bankanın veya bankaların dökümü ile vergi dairesine gidin hocam sorununuz çözülür.
Benim kazancım 300 iken Vergi dairesi 360 demiş. Yani 60 bin fazla. Neden öyle olmuş anlamadım...
Sana yine iyi demişler, benim 147bin kazancım var iken 306bin demişler![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.