Vergi levhasız satışların yasaklanması ve satış yapanların dikkaterine

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kucukhost

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.kucukhost.com
Forum yöneticlere uyarımdır. Buradaki düzeni siz sağlamassanız aşağadaki kanun maddeleriyle birlikte forumda satış yapan tüm sahısları vergi ceza ve sorumluklarıyla karşı kalmaya mecbur bırakacaksınız. Haksız rekabet koşullarını önlemek mecburiyetiniz vardır. Buradaki mal ve hizmet alan ve satan kişiler sorumludur. Usulsuz satışlara ortam hazırlamak ve uyarılarımızı dikkate almamak suretiyle suça ortaklık ediyorsunuz.

Madde aşağıdadır.

Vergi Usul Kanununa Göre Fatura ve Fatura Kullanma Zorunluluğu

a) Tanım ve Nitelik Olarak Fatura
Vergi Usul Kanununun 227. maddesinde tutulan kayıtların ve üçüncü kişilerle olan ilişki ve işlemlere ait kayıtların tevsiki zorunlu kılınmıştır. Kayıtların tevsikinde ise en temel belge faturadır.

Vergi Usul Kanununun 229. maddesi faturayı, satılan mal ve yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı tutarı göstermek üzere malı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari belge olarak tanımlamıştır.

Fatura Kullanma Zorunluluğu

Vergi Usul Kanununun 232. maddesinin birinci fıkrasında, "Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenlerle defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçiler:
  1. Birinci ve ikinci sınıf tüccarlara;
  2. Serbest meslek erbabına;
  3. Kazançları basit usulde tespit olunan tüccarlara;
  4. Defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilere;
  5. Vergiden muaf esnafa
sattıkları emtia veya yaptıkları işler için fatura vermek ve bunlar da fatura istemek ve almak mecburiyetindedirler.

aşağıda linkte cezalar belirtilmiştir.

Özel Usulsüzlükler ve Cezaları a) Fatura ve benzeri evrak verilmemesi ve alınmaması ile diğer şekil ve usul hükümlerine uyulmaması

Vergi levhası olan firmalar sorgulayabiliriz.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_VRG_LVH

bu forum rekaber koşullarına açık ve kayıtlı şekilde yapılmasını sağlanmalır.

Bu ortamın hazırlanmamı karşısında yasal haklarımızı kullanacağız.

Bu konuyu altına imza atmak isteyen arkadaşlar e vergi levhasının kaydını konunun altına eklesin.

E vergi levhası görüntüsü
e-vergi.png

63blac

Son düzenleme:
Bazı rakipleri elemek için ilginç bir yöntem olmuş. tehditkar tutumunuzu pek sevmedim açıkçası ama görelim bakalım ne olacak.

yeni satış taktikleri nolcak rakabet sıfıra inince burda bitek sizmi satış yapacaksınız vergi levhanız ile buradaki kimse vergi levhası almaz eğer siz vergi levhanızla satış yapmak istiyorsanız bu tutumunuzdan dolayıda kimse sizle alışveriş yapmaz ayrıca özel mesaj ile bile insanlar satış yapabilirler ...!

Son düzenleme:
Böyle bir konu açan kişiden & şirketten alışveriş yapma gibi bir niyetim olsa, bundan sonra vazgeçerdim.Yarın yada öbür gün müşteriyide tehdit edersiniz.Müşteri olarak konuşuyorum.

çocuğun birine karşı bile gösterdiğiniz sabrı görünce (adınıza şikayet konusu açılmıştı) takdir etmiştim fakat şu saatten sonra sizden alış veriş yapmam politikanız yanlış.

o kadar kayıtlı olmaya şeyler dönüyor ki bu ufak şeyler uğraşmayın lütfen . kilit olsa güzel olur . Bende Muhasebeciyim .. o kadar şeyler dönüyor .

Zaten şuanda böyle. Özellikle VDS, server vb. satışların hepsinde bu bilgiler isteniyor satış yapanlardan. Aksi varsa bildirirseniz hemen konuyu kilitleriz.

Bizzat Kücükhost firma sahibi Erhun Türerer Beye Destek olduğumu ve bu yasaya karşı usulsüz satışların önlenmesi konusunda herdaim destekcisi olduğumuzu belirtmek isteriz

SiberShell Vergi Levhamız Aşağidadır
vergilevhasi.png

Tüm Vergi veren firmaları konuya davet ediyoruz

her konunun bir açılış üslubu vardır...bu şekilde konu açarak müşteri kazanacağınızı düşünmek tuaf olmuş.. kendi ayağına sıkmak diye buna denir..

Mesajları okudumda gerçekten üzülmemek elde değil...

Hatta bir postta arkadaş "Birilerinin geliri düşmüş :)" yazmış...

Ya tamam birşey denmiyor, yada boşver herkez ekmeğini yer denip geçiliyor ama gerçekten bir noktadan sonra vergi levhası olan adam aptal durumuna düşüyor...

Ben her ay muhasebeci ücreti ödüyorum, kdv ödüyorum, 3 ayda 1 stopaj ödüyorum vs. vs. vs. vergi levhası olup iş yapan arkadaşların tamamı bunları ödüyor...

Madem birşey satılarak para kazanılacak, herkezin aynı şartlarda yapmasından yanayım...

Bizzat Kücükhost firma sahibi Erhun Türerer Beye Destek olduğumu ve bu yasaya karşı usulsüz satışların önlenmesi konusunda herdaim destekcisi olduğumuzu belirtmek isteriz

SiberShell Vergi Levhamız Aşağidadır
vergilevhasi.png

Tüm Vergi veren firmaları konuya davet ediyoruz

siz 13 ocakdan önce satış yapmıyormuydunuz?

Zaten şuanda böyle. Özellikle VDS, server vb. satışların hepsinde bu bilgiler isteniyor satış yapanlardan. Aksi varsa bildirirseniz hemen konuyu kilitleriz.

gerekli bilgi verdi admin . aksi varsa şikayette bulunur bu konu açılması anlamsız .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri