Video Dünya Genelinde Engellendi Uyarısından Kaçma

one_of_others

Kayıtlı Üye
Öncelikle belirtim bu bir çözüm konusu değil sorun konusudur :)

Bugün yeni bir video yüklediğimde vıdeo dunya genelinde engellendi uyarısı aldım.

Bir kaç saat sonraysa youtube da dolaşırken o videoyu benim başarısız yükleme girişimimden sonraki saatlerde yükleyebilen bir kullanıcı gördüm. Reklam kazanması aktifti. Haliyle şaşırdım çünkü bana gelen uyarıdaki video sahibi o kişi değildi. Acaba dedim videoyu editleyip mi yükledi ? Bu kez o kişinin videosunu indirip yükledim. Yıne dünya genelinde engellendi.

Videonun sahibinin o kişi olmadığını tekrar belirtim. Yaklaşık bir gün olmasına rağmen hala para kazanması aktif. Sizce nasil bir yontem uyguluyordur ?

bu tarz bir çok video var ve bazı kisiler yükleyip ciddi paralar kazanıyorlar fakat nasıl yapıldıgını bende hala anlamıs deyilim =)

Nasıl yapıldıgını ben söyleyeyım sıze o zaman..

Engelleme verıldıgınde vıdeonun goruntu ayarlarına gırıp şeklını şemalını vs.degıştırıp farklı kaydet şeklınde tekrar yukleyın,atmış oldugunuz acıklama ve etıketlerı ıle aynen yuklenır tekrar.

Nasıl yapıldıgını ben söyleyeyım sıze o zaman..

Engelleme verıldıgınde vıdeonun goruntu ayarlarına gırıp şeklını şemalını vs.degıştırıp farklı kaydet şeklınde tekrar yukleyın,atmış oldugunuz acıklama ve etıketlerı ıle aynen yuklenır tekrar.

Ben zaten onun seklini semalini degistirip yukledigi videoyu yukluyorum ama yine dunya genelinde engellendi uyarisi veriyor.

Illa orjinali yukleyip , video dunya genelinde engellendi uyarisini alip, sonra tekrar sekli semali degismis videoyu mu yukleyecem.

Ben zaten onun seklini semalini degistirip yukledigi videoyu yukluyorum ama yine dunya genelinde engellendi uyarisi veriyor.

Illa orjinali yukleyip , video dunya genelinde engellendi uyarisini alip, sonra tekrar sekli semali degismis videoyu mu yukleyecem.

evet aynen sen vıdeoların dunya genelınde engellenıp engellenmeyecgnı bılemedıgın ıcın cozum yolunu bu sekılde yapabılrsın.gelkı ben hep yaptım ama hıçbır etkı yapmadı vıdeolarda artık bıraktım dırek sılıyorum

evet aynen sen vıdeoların dunya genelınde engellenıp engellenmeyecgnı bılemedıgın ıcın cozum yolunu bu sekılde yapabılrsın.gelkı ben hep yaptım ama hıçbır etkı yapmadı vıdeolarda artık bıraktım dırek sılıyorum

Isin garip tarafi adamin videosunda oyle bir editlemede yok. Onun yukleyip para kazandigi videoyu ben yukluyorum ama bana video dunya genelinde engellendi uyarisi veriyor.

Adam videonun sahibi degilken nasil basiriyor bunu cok merak ediyorum

merhaba arkadaşlar hayırlı bayramlar. ben açıklayayım
video telif hakkına sahip olan kişi, videonun başka kullanıcılar tarafından yayınlanmasına izin veriyor fakat videodan elde edilen gelir, telif hakkının hesabına yatıyor.
kısacası başkasının videosunu yayınlayarak başkasına para kazandırıyorsun.
aynısı bugün bende de oldu. gelen maildeki açıklamayı bu şekilde özetleyebilirim

Öncelikle belirtim bu bir çözüm konusu değil sorun konusudur :)

Bugün yeni bir video yüklediğimde vıdeo dunya genelinde engellendi uyarısı aldım.

Bir kaç saat sonraysa youtube da dolaşırken o videoyu benim başarısız yükleme girişimimden sonraki saatlerde yükleyebilen bir kullanıcı gördüm. Reklam kazanması aktifti. Haliyle şaşırdım çünkü bana gelen uyarıdaki video sahibi o kişi değildi. Acaba dedim videoyu editleyip mi yükledi ? Bu kez o kişinin videosunu indirip yükledim. Yıne dünya genelinde engellendi.

Videonun sahibinin o kişi olmadığını tekrar belirtim. Yaklaşık bir gün olmasına rağmen hala para kazanması aktif. Sizce nasil bir yontem uyguluyordur ?

açıklaması çok basit, youtube partnerdir kesin. istersen deneme amaçlı bir video söyleyin kanalımda deneyip gösteyim size.

açıklaması çok basit, youtube partnerdir kesin. istersen deneme amaçlı bir video söyleyin kanalımda deneyip gösteyim size.

Partnerlikte dunya genelinde engelli videolari atamiyoruz diye biliyordum. Oyle olsa partnerlige gecen yasamaz mi ? En basitinden ben yuklerim en yeni sarkilari ne bilim pis yediliyi falan :) Telif riski mi var bu kezde

SORUNUN CEVABI
a-
b-
c-
d-
e-
f- Hiç biri

Blgiyi paylaşmak güzel şeydir, konu hakkında biraz ipucu verelim.

Güçlü bir network'un partneri iseniz, videoyu ilk ve orijinal kayıtla yükleyen siz iseniz, videonuzun görüntü ve ses kalitesi en az 720P ise sizin yüklediğiniz video telif'li de olsa (orijinal) video kabul edilir ve sizden sonra o videoyu kim yüklerse yüklesin anında ''dünya çapında bloke'' yer.

Buna bizim yüklediğimiz orijinal kaydımız olan videolarımızdan bir tek örnek verebiliriz.. 17 Mayıs 2013 tarihli Beyaz Show programının tamamını ve parçalı klipler olarak ve uydudan orijinal kaydımız olarak ilk ve 1080P HD olarak ilk biz yükledik ve bizden sonra o tarihli Beyaz Show'a ait videoları bizden sonra yükleyebilen olmadı ve yüklenen her video da bloke yedi, izlenemedi.

Hatırlayanlar bilir o geceden ''Ezo & Rafet El Roman ''Kalbine Sürgün'' parçasını da bizden başka yükleyebilen olmamıştı. O videomuz bir hafta içinde 1.670.000 izlendi ve paylaşım için bizim yetki talebimiz gecikince başımıza lüzumsuz bir telif kazası gelmesin diye videomuzu sildik.. İşte biz o videomuzu silince youtube'de hak sahibi görünen kişi kalmayınca sonradan herkes o videoyu paylaşabildi. Olay budur...

partner kanalda bi seçenek var copyright claim yaparken onu seçtiğinde karşıdaki kişiye 3. taraf veriyor kabul edildiğinde reklam çıkıyor ama parayı videonun sahibi kazanıyor. kullanan kişide abone vs kasmak için yada diğer videoları da izlenir ümidiyle videoyu tutuyor 2 tarafda kazanıyor. 3. taraf eşleşmelerinde kabul et derseniz reklam çıkar ama video sahibi kazanır ;) adam ya telif gönderir yada bedavadan kazanır.

butür şeyler partnerde olur benim eşleşen yediğim tv showlarında partnere bağladım artık vermiyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri