Vücut Gelişimi İçin yardım

p90x falan yap fena değil ağır antrenman ama :D link her yerde var ;)

---------- Spam Engelliyici 20:14 ---------- Önceki Mesaj 20:13 ----------

[MENTION=9035]Navi1337[/MENTION] :cool:

p90x çok ağır ben bir süre yaptım da işkenceye daha fazla dayanamadım :D

Eger bi insan protein tozu kullanmaya başlarsa tabuta girene kadar spor yapmalı. Yoksa vücut mahvolur
böbrek hastalığı yapar
aşırı proteinden sindirim sistemini bozar

Hocam çevremde profesyonel olarak bu işle ilgilenmiş ve protein tozunun yanında başka supplementler de kullanmış en az 10 yıldır bu sporu bırakmış ve çoluğa çocuğa karışmış insanlar var. Bilinenin aksine vücutları hiç spor yapmamış kişilerinki gibi göbekli ve sarkık değil. Yaşıtlarına göre oldukça dinçler. Çoğu zaten yüzer, bisiklet sürer, halı sahada maç yapar, koşar vb. Böbrek ve karaciğerlerinde bir kişinin sıkıntı yaşadığını gördüm ki o da bilinçli bir şekilde değilde bilinçsiz kullanımdan kaynaklı sıkıntılar oldu.

Tamamda hocam şimdi ben sizin aklınıza uydu başlangıçta protein açığımı bu şekilde kapattım diyelim beslenme falan doğru düzgün değil. İlerleyen zamanlarda protein ihtiyacım oldukça artacağından düzensiz bir beslenmeyle en fazla 20-30 gram protein alacağım. Ee hadi antreman öncesi bir doz 24 gr desek sonrası da bir doz alırız eder 48+20=68 şimdi bu durumda ben napayım kalkıpta 4-5 doz protein tozu mu alayım? kaldı ki bir sporcu için herşey proteinde değildir. Beslenme düzeni olmayan bir kişi antremanların vazgeçilmez enerji kaynağı olan karbonhidratları nerden alacak? Bu yüzden öncelikli olarak beslenme düzeni önerilmeli başlangıç için bu şart olmalı ki zaten öyle sonrasında düzenli bir beslenme ile karşılanamayan 40-50 gramlık protein açığı takviye ile kapatılmalı.
Bu arada tavuk vb. şeylerle ilgili söylediklerinize bakılırsa siz benim protein tozuna karşı olduğumu falan sandınız sanırım. Ben sadece yanlış zamanda önerdiğinizi söylemeye çalışıyorum.

Dostum beslenme yoksa bu spor işine girilmez zaten ben beslenme düzeni olmayan birine git protein tozu al demedim sen niye böyle bir kanıya vardın onu anlamadım.

Eger bi insan protein tozu kullanmaya başlarsa tabuta girene kadar spor yapmalı. Yoksa vücut mahvolur
böbrek hastalığı yapar

Türkiye'deki insanların VG'cilere bakış açısının yazıya dökülmüş hali.
yorum bile yapasım yok inanki sana doğruları söyleme gereksinimi bile duymuyorum.

Alınan proteinlerden deniliyor
Profesyonel hocalardan yardım almak lazım
https://www.youtube.com/watch?v=lv195_MVV3I

---------- Spam Engelliyici 17:12 ---------- Önceki Mesaj 17:11 ----------

Forumda olan arkadaşımızın biri Vucut geliştirme yapıyordu
Rahatsızlanmıştı bir ara görüşmeni tavsiye ederim
Nick ini unuttum valla

Yılların videosunu spamcı arkadaş vücut geliştiricisi diye başlık atmış bizim milletimiz de arkasından gidiyor. videonun orjinal haline ulaşmak istemiyorum midem kaldırmıyor yanlış hatırlamıyorsam yaşı küçük olan bi çocugun videosu sanırım. türkiye de de sağlık programlarına konu olmuştur. bu bağırsak kurtları / parazitlerin en büyük nedeni kirli sular, yıkanmamış meyve sebze ve en büyük nedeni olarak ÇİĞ ET, az pişmiş etler tavuklardan meydana gelir (domuz etinde çokca mevcut). bunlara önlem alınmadıgı taktidre temizlenmediginde beyine kadar gezebiliyor ve öldürebiliyorlar. yok protein tozu içip büyütmüşte yok bilmem ne ne çok sallamasyon yapıyor bazı arkadaşlar bunlara yav he he deyin geçin. son olarakda 50 yaşında öldüren gıda takviyesi (protein,karbon hidrat vs) DEĞİL. steroid dir.

wiki
Bağırsak solucanı (Ascaris lumbricoides); Ascarididae familyasının bir üyesidir. Omurgasız olan bu canlı, ince bağırsağa yerleşerek enfeksiyona neden olur. Karın ağrısı, ishal ve kusma yapar. İlaçla tedavi edilir. Asalak olarak yaşar ve silindirik yapıdadır. 35 cm uzunluğa ulaşabilir. Larvaları, kirli sular ve yiyeceklerle bağırsağa yerleşir. Larvalar, akciğere ulaşırsa, akciğer iltihabına (Löffler pnömonisi) yol açar.

böbrek hastalığı yapar

steroidi bi araştır sen sonra konuş :D

Sene olmuş 2k16 supplementler ile streoid vs karıştıranlar var.

arkadaşlar İşten sonra evde çalışacamda bu ek takviye için bazı şeyler alıyorlar bu konuda yardımcı olabilecek varmı et yemiyorum bende ondan

evde ben denedım olmuyor dostum takım taklavat eksık kalıyor vucud daha fazlasını ıstıyor,

dambılla 30+30 kg bench basıyorum evde yapsam nereye koyucam dambılları,
extra olarak protein tozu creatın amına asıt kullandım,hatta 5 kutu bıtıyor yenısını alıcam,

demem şu kı evde yapıcaksan sıkılasmak adına yap,bıseyde kullanma,

---------- Spam Engelliyici 02:47 ---------- Önceki Mesaj 02:38 ----------

Hay kahretsin ya içim dısıma cıktı be hocam (ki kolay kolay hayatta bişeyden tiksinmem) :( senin videonun üzerşne bunu izledım , bu nedir ya :D

hakketten heee,

lutfen video paylasırken dıkkat edelım :)

Son düzenleme:
Tamam arkadaşlar siz haklısınız. Doktor olan akrabalarım çocuklarına eğer kullanırsanız hakkımı helal etmem diye boşa demiyor. Devam edin protein tozu coo sağlıklı.

Şu protein tozunu açıklık getirelim. 5 yıldır spor yapıyorum. 4 yıldırda protein tozu kullanıyorum. Bu ürünleri spor yapan futbolcusundan haltercisine vs herkes kullanıyor. Muayeneye gittiğimde bir çok doktorada bu soruyu sordum. Doğal olarak protein alabiliyorsan doğal yollardan alman daha iyi olur ama ek olarak bu ürünleri kullanmanda pek sakınca yok dediler.

Zaten genelde bu ürünleri kullanmayanlar yada kullanmaktan korkanlar zararlı olduğunu savunur. Ama baksan bu insanlar hem spor yapar spor cıkısında salonun kapısından çıkarken daha sigarasını yakarlar. Sigaranın zararları saymakla bitmez. Onun kadar zararı yoktur en azından.

Ayrıca şu bağırsak kurt videosunu geçende annemde gösterdi. Böyle saçmalıklara inanan hala var. Kurt ile protein tozunun ne alakası var kardeşim. Yukarıda bi arkadaş yapmış kurt olmasının sebeplerini. O kadarda değil artık

Birde bu sporu yaparken edindiğim en büyük tecrübe şu oldu. Bir sıralama yap deseler ben en başa uykuyu koyarım sonra beslenmeyi. Gerçekten özellikle gece 12-2 arasındaki dilimde uyumuyorsanız gelişmeniz çok zor. Biraz vucudunuza hakim olduktan sonra zaten eksikliklerinizi görür ona göre beslenmenizi kendiniz belirlersiniz.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri