Webmoney - Paypal Alternatifi! [Anlatım-Destek]

Bi arkadaşın isteği üzerine, Kaç kişi Paypaldan Webmoneye geçiyor?

• Webmoney kullanmaya başlıyorum

Oy: 219 65,8%
  • Paypal Devam edeceğim

Oy: 114 34,2%

• Kullanılan toplam oy
    333
  • Anket kapatılmış .
Hemen anlatayim, [MENTION=7784]M00nsp3ll[/MENTION], [MENTION=10495]orcunkazan[/MENTION]

http://www.wmtransfer.com/tr/inout/withdraw.shtml

Bu sayfaya gelin.

Banka havalesi yazar.

WMZ Banking Webmoney

Bu linkten giribilirsiniz.

Sonrası ödeme videosu ile aynı.

Swift, iban giriyorsunuz. Çekilecek tutarı girersiniz sonra bir onay süreci başlar.

Ertesi gün webmoney sizi arar. (ING konuşur)

Banka hesabınızı onaylamak için bir kaç bilgiye ihtiyaç var der.

Onaylarsınız. Webmoney Keeper da size bir fatura bilgisi gelir onay işleminden sonra. O faturayı ödediğiniz de transfer başlar.

2-3 iş günü içinde banka hesabınızda olur tutar.

4 haneli alanlar için direk Taft kullanmadan hesaba çekmek çok çok karlı. Onaylı hesabınızdan kolaylıkla yapılabiliyor

Hemen anlatayim, [MENTION=7784]M00nsp3ll[/MENTION], [MENTION=10495]orcunkazan[/MENTION]

Bu sayfaya gelin.

Banka havalesi yazar.

WMZ Banking Webmoney

Swift, iban giriyorsunuz. Çekilecek tutarı girersiniz sonra bir onay süreci başlar.

Onaylarsınız. Webmoney Keeper da size bir fatura bilgisi gelir onay işleminden sonra. O faturayı ödediğiniz de transfer başlar.

Hocam bu şekilde daha önce çektin mi? TR bankası dolar hesabı mı olacak, ödeme dolar olarak mı geliyor? Bankanın aldıgı ekstra ücret olabilir yazıyor o konuda bilgin var mı ?

Bu sayfaya gelin.

Banka havalesi yazar.

WMZ Banking Webmoney

hocam ingilizce konuşur kısmını anlamadım

ben tek bir kelime tek bi harf dahi ingilizce bilmiyorum, nasıl anlıycam ve nasıl cevap vericem

Bankaya çekme işlemini ben hiç yapmadım, 4 haneli rekamlarda TAFT kullanarak çekiyorum. Paypal ile kıyasladığımda zaten karda oluyorum. Ama banka işini arkadaş açmış madem. Tüm detaylarını öğrenelim. Çekmeye çalışan arkadaş olursa sorun yaşamasın.

Banka ekstra ücret alabilir diye not var alt tarafta. Birde tahminimce dolar gönderiyodur, dolar hesabı olması gerekir banka hesabınızın. Bankalar döviz hesaplarından çekme ücreti vs bir sürü ücret alıyo.

Banka ile ilgili mesaj atan arkadaş, Daha önce çekti mi? Hesap türü dolar hesabı mı olacak, banka ekstra işlem ücreti alıyor mu? gibi soruları yanıtlarsa aydınlanırız.

[MENTION=23297]AsiKraLL[/MENTION], bana doğum tarihimi ve e-mail adresimi sordular. Yani yanınızda çat pat bilen biri varsa işiniz daha kolay olabilir.

[MENTION=7784]M00nsp3ll[/MENTION], ben dolar hesabıma dolar olarak 4 hane çektim. İşlem SWIFT ile geldiği için banka kendisi komisyon alıyor.

Mesela enpara 15 tl alıyor. Ben yapıkredi hesabıma çektim onlar da 10 tl aldı.

Yani bunu bankanızı arayarak öğrenebilirsiniz.

Alttaki videoda biraz daha detay veriyorlar. İzlemenizi tavsiye ederim.

WebMoney çekme - YouTube

[MENTION=23297]AsiKraLL[/MENTION], bana doğum tarihimi ve e-mail adresimi sordular. Yani yanınızda çat pat bilen biri varsa işiniz daha kolay olabilir.

[MENTION=7784]M00nsp3ll[/MENTION], ben dolar hesabıma dolar olarak 4 hane çektim. İşlem SWIFT ile geldiği için banka kendisi komisyon alıyor.

Mesela enpara 15 tl alıyor. Ben yapıkredi hesabıma çektim onlar da 10 tl aldı.

Yani bunu bankanızı arayarak öğrenebilirsiniz.

Alttaki videoda biraz daha detay veriyorlar. İzlemenizi tavsiye ederim.

WebMoney çekme - YouTube

Ozamn tr bankasına çekmek için 11dolar WEbmoney Bankaya para çekme ücreti+ çekilen tutarın 0.6% sı komisyon ve bankanın aldığı ücret öenek olarak enpara için 15tl. kesiliyor diyoruz?

Ozamn tr bankasına çekmek için 11dolar WEbmoney Bankaya para çekme ücreti+ çekilen tutarın 0.6% sı komisyon ve bankanın aldığı ücret öenek olarak enpara için 15tl. kesiliyor diyoruz?

Evet hesap doğrudur. Enparaya doviz olarak çekmek avantajlı bana göre. Bu ay ona çekeceğim. Döviz satış kuru piyasaya göre oldukça iyi seviye de.

Üye oldum ama kimliğimi kabul etmiyorlar, kırmızı bültenle aranıyorum herhalde. :D

Evet hesap doğrudur. Enparaya doviz olarak çekmek avantajlı bana göre. Bu ay ona çekeceğim. Döviz satış kuru piyasaya göre oldukça iyi seviye de.

Örnek veriyorum 1000 dolar çektiniz Yapıkredi hesabına Webmoney'den ve 10 TL aldılar sadece
direk Webmoney deki Dolar mı yatıyor. Yoksa Dolar kuru değişken mi?

En Paraya çekeceğim Satış kuru oldukca iyi seviyede demenizide anlayamadım, enparaya yada bankaya yatsın, parayı çekip gidip kuyumcuda yada bankada bozdurmak daha mantıklı değil mi?

Örnek veriyorum 1000 dolar çektiniz Yapıkredi hesabına Webmoney'den ve 10 TL aldılar sadece
direk Webmoney deki Dolar mı yatıyor. Yoksa Dolar kuru değişken mi?

En Paraya çekeceğim Satış kuru oldukca iyi seviyede demenizide anlayamadım, enparaya yada bankaya yatsın, parayı çekip gidip kuyumcuda yada bankada bozdurmak daha mantıklı değil mi?

Şöyle örnek bir hesap vereyim.

1000 usd bankanıza transferi için

webmoney 25.14 komisyon alır.

Toplamda bakiyeniz 1025.14 dolar olmak zorunda.

Banka hesabınıza 1000 usd yatar. Eğer enparaya alıyorsanız bunun 15 tlnin döviz karşılığı işlem masrafı olarak enparadan kesilir. Örneğin 7 dolarsa 993 usd net yatar hesabınıza.

Enpara döviz satış kuru benim gözlemlerime göre diğer bankalardan daha iyi.

Bir önceki ödemeyi yapı krediye almıştım 2,231 den bozdurdum. O anda enpara satış kuru 2,235 idi. Kuyumcu yada döviz bozum ofislerinde kur ne hiç bilgim yok araştırabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta enparadaki dolarlarınızı fiziki olarak alamazsınız. Şubeden hizmet vermedikleri ve atmden dolar çekilmediği için mecburen ya enpara üzerinden bozacaksınız yada başka bankaya transfer edip o bankanın şubesinden çekeceksiniz. Tabi enpara harici bir banka ödeme talep ederseniz banka gişesinden dolarlarınızı fiziki olarak alabilirsiniz.

Bu sayfaya gelin.

Banka havalesi yazar.

WMZ Banking Webmoney

hocam sizin bu konuyla bahsettiğiniz durumu

M00nsp3ll un konuda skypesini verdiği kişiyle bu konuyu konuştum skypede biraz önce

konuya şunu eklememi istedi

Bu söylediği banka hesabına USD ile SWIFT ile almak için
Ancak TL olarak alırsanız aynı saat içerisinde paranızı alırsınız
oraya bu yorumu eklerseniz seviniriz

hocam sizin bu konuyla bahsettiğiniz durumu

M00nsp3ll un konuda skypesini verdiği kişiyle bu konuyu konuştum skypede biraz önce

konuya şunu eklememi istedi

Bu söylediği banka hesabına USD ile SWIFT ile almak için
Ancak TL olarak alırsanız aynı saat içerisinde paranızı alırsınız
oraya bu yorumu eklerseniz seviniriz

TL olarak almak istersek sanırım TAFT aracılığını kullanmak gerekiyor. Yani arkadaş herhalde bozum işlemini bizden yaparsanız anında tl öderiz demek istemiş. Fakat o aracının komisyonu %3 dür.

TL olarak almak istersek sanırım TAFT aracılığını kullanmak gerekiyor. Yani arkadaş herhalde bozum işlemini bizden yaparsanız anında tl öderiz demek istemiş. Fakat o aracının komisyonu %3 dür.

hangisi daha karlı oluyoki enpara $ hesabımı, taft mı ?

Ben Taft üzerinden gerçekleştiriyorum bozum işlemlerini. paypalla kıyasladığımda büyük kardayım.

ama swift olarak çekme konusunu düşündüğümde aklıma vergi muhabbeti geliyor. Atıyorum 1 seferde 5k - 10k dolar hesaba girerse. sıkıntı olurmu acaba diye. TAFT ile yaptığım işlemlerde soyadım aynı olduğu için ailemden insanların hesaplarına da çekim yapabiliyorum.

O zaman 1000 dolar için

%0.8 webmoney kesintisi = 8 dolar +11 dolar ( bankaya eft ücreti) + 15 tl (enpara döviz ücreti) =ortalama 25 dolar diyelim.

Taft ile paramızı çekseydik = %0.8+%3= 38 dolar çıkıyor.

1000 dolar için bankaya havale ile taft iletişim arasında 13 dolar oynuyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri