Winamp'ın Vedası

soner67

Kayıtlı Üye
Efsane Program Winamp, Yıllar Sonra Veda Ediyor

icone_winamp.png

90′lı yılların efsane programlarından birisi olan Winamp, uzun bir sürenin ardından veda ediyor.

Nullsoft adına tescilli olan ve ‘çoklu ortam oynatıcısı’ Winamp’ın ilk sürümü 1995′li yıllarda kullanıcılara sunulmuştu. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından efsane program, popülerliğini kaybetti.

Winamp-webeyn.png

2002′de Winamp’ın geliştiricisi Nullsoft, AOL tarafından satın alındı ve geliştirilmeye yine Nullsoft tarafından devam edildi. Winamp, dış görünümleri ve eklentileriyle kişiselleştirilebilir olması sebebiyle pek çok kullanıcının beğenisini kazanmıştı.

2005 yılının sonunda 50 milyon kullanıcıya ulaşarak Windows Media Player’a ciddi rakip olan ve günümüz itibariyle popülerliğini kaybeden Winamp’ın kapanışı için herhangi bir sebep belirtilmiş değil.

Winamp ve tüm servisleri 20 Aralık’ta kapanıyor.

Kaynak: webeyn

Cevap: Winam'ın Vedası

Son birkaç yıldır güncel sürümler çıkmıyordu, win 7 e uyum sorunu bile hala devam ediyor bazı surumlerınde..

Zamanında az kullanmadım. İsmi bile eski günlere getirmeyi başardı beni :)

Hangimiz msne bağlayıp şu an ne dinliyorum yapmadı ki :) yoksa media playerla mı yapıyorduk yanlış mı hatırladım ?

Soutcast ile yayın yaparken kullanıyordum pek sevmiyordum zaten ama yinede üzüldüm bn hariç neredeyse bütün arkadaşım kullanıyordu :)

Hala tek geçtiğim müzik dinleme programı ram ve işlemciden asla yemiyor

Eski sürümleri bulup kullanıcaz yapacak birşey yok.
Media Playera list yapıp müzik mi dinlenir?
Winamp 4Eva.

müzik,mp3 değince winamp ı tek geçerim. Aradan 100 yılda geçse vaz geçmem hacı... ;)

şok oldum şimdi. winampsız bir pc düşünemiyorum açıkcası. bu kararın çok saçma olduğunu düşünüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri