wordpress'ten anlayan arkadaslar yardım lutfen

Sayfa oluşturmalısın.

Ayarlar - Kalıcı bağlantılar kısmı var oradan yapabilirsin.

dostum malesef yok,cunku 1 yazı ekledım daha

bu arada bır sey dıkkatımı cektı kısa ısımler de yapıyo ornegin : car

yanlis anlamadiysam, su sekilde slug i kendiniz girerseniz olmaz o
1J1rByg.png

Ayalar > Kalıcı Bağlantılar sekmesinden ayarlarını bu şekilde yaparsan istediğini olacaktır. Olmaması durumunda .htaccess dosyanı güncellemen gerekebilir.

prntscr.com/2ydw3u

Başarılar, kolay gelsin.

"araba" kategorisinin slug'ının araba-2 şeklinde görünmesinin tek bir sebebi vardır, bu da "araba" kategorisini daha önce eklemiş olmandır ve tekrar aynı kategoriyi ekleyince bu şekilde 2,3,4... diye numaralandırır wp.

muhtemelen önce araba kategorisini ekledin daha sonra bu kategoriyi sildin ve yeniden oluşturdun araba kategorisini. ilk oluşturduğunu silmiş olsan bile numaralandırma devam eder.

bu sorunu düzeltmek için hosting panelinden phpmyAdmin'e giriş yapıp kategoriler tablosunda "araba" slug'ı olan kategoriyi silmelisin, daha sonra slug'ı "araba-2" olanı sadece "araba" şeklinde düzenlemelisin.

çöpte sildiğin araba kategorisi olabilir çöptede sil benimde bi ara başıma geldi sanırım bu şekilde hallettim.

Hocam araba-2 olmasının sebebı daha onceden araba adında bir kategorı olusturmussun. O yüzden

WordPress yönetim panelinize girdikten sonra Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar sekmesine tıklayalım. Aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkacaktır.

kalici-baglanti.jpg

İstediğimiz yapıyı ayarladıktan sonra değişiklikleri kaydedelim.

Örnek Kalıcı Bağlantı Ayarları

/%postname%/ – www.siteadi.com/yazi-ismi/

/%postname%.html – www.siteadi.com/yazi-ismi.html

/%category%/%postname%/ – www.siteadi.com/kategori/yazi-ismi.html

şeklinde düzenlemeniz gerekmekte / bold ile yazılanlardan istediğinizi yukarıda belirtilen şekilde yapıştırınız

resimli olarak url yapınız aşağıda ki şekilde ise
cilx1Rd.png

wordpres panelimize girerek şu işlemleri yapıyoruz
K3opvUs.png

Ayarlar Kalıcı Bağlantılar Tıkladıktan Sonra En can alıcı kısıma geldik

aJpWnYs.png

bu şekilde özel yapı kısmına yukarıda yazdığımız kodu ekleyip kayıt ediyoruz

sonuç olarak url yapımız bu şekilde olmuş oluyor
QLbLQSn.png

basit bir işlem olabilir ama bazen unutabiliyoruz basit şeyleri bile veya bilmiyor olabiliriz resimli anlatımı şimdi yaptım kusura bakmayın artık

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri