Yabancı kanal için VPN&VDS kullanıyor musunuz?

• Kullanıcı Ruhit_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Ruhit_

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Bir süredir yabancı kanal için uğraş gösteriyorum. Ne kadar yabancı içerik yapsam da gidiyor trafiği yine TR ye veriyor. Burada yüklemeyi TR den yaptığım için olsa gerek trafik TR de kalıyor.

Video yüklemeleri için VDS mi kullanmalıyım? yoksa VPN kullanarak da bunu yapabilir miyim? Muhakkak yurt dışından yüklediklerim TR den yüklediklerime göre daha farklı olacaktır diye düşünüyorum.

Konu hakkında bilgisi olanlar yorumlayabilir mi?

Teşekkkürler.

Yükleme konumu sizin trafiğinizi etkilemez. Yt global bir platformdur, böyle enteresan kısıtlamaları yoktur. O mantığa göre uzaydan canlı yayın yapan NASA vb sadece o yörüngede önerilmesi gerek :D

Kanallarımın tamamı yabancı. Ben Türkiye'de yaşıyorum ve izlenmelerimin %1i bile Türkiye değil. Başlık ve açıklamalar sizi ilgili sonuca iletir ama bir de şu durum var, kanalda sürekli Türkçe içerik paylaştıysanız, artık o kanalı algoritma Türkiyeye öneriyor. Bu sistemi kırmanın tek yolu da inatla yabancı atmaya devam etmek. Aksi halde Japonca da paylaşsanız Türkiyeye önerilmeye devam edilecek.

Kanal yeni bir kanal. Vm üzerinde oluşturuldu. Başlıklar vs ing. fakat aramalarda full alakasız Türkçe kelimeler. Neden Hintçe değil ya da Almanca değil de Türkçe.

Dediğiniz gibi yüklemeye devam ettikçe su akar yolunu bulur misali oturacaktır ama daha hızlı yol almak için VDS yönteminin kullanıldığını düşünüyorum.

Şöyle bir deneyimim olmuştu. İngiltere üzerinde 5 shorts kanalı açtım. Kanallar 3-5 Milyon izlenmeye başladı 48 saatlik. Sonra kanalları VDS üzerinde daha fazla idare edemeyeceğimi düşünerek TR de oturum açtım. Tüm trafik bir anda bıçak gibi kesildi. Bu durum belki sorduğum soru ile alakalı olmayabilir ama ben TR den yabancı içerik üretmenin ve yayınlamanın farklı yöntemleri olduğunu düşünüyorum.

Kanal yeni bir kanal. Vm üzerinde oluşturuldu. Başlıklar vs ing. fakat aramalarda full alakasız Türkçe kelimeler. Neden Hintçe değil ya da Almanca değil de Türkçe.

Dediğiniz gibi yüklemeye devam ettikçe su akar yolunu bulur misali oturacaktır ama daha hızlı yol almak için VDS yönteminin kullanıldığını düşünüyorum.

Şöyle bir deneyimim olmuştu. İngiltere üzerinde 5 shorts kanalı açtım. Kanallar 3-5 Milyon izlenmeye başladı 48 saatlik. Sonra kanalları VDS üzerinde daha fazla idare edemeyeceğimi düşünerek TR de oturum açtım. Tüm trafik bir anda bıçak gibi kesildi. Bu durum belki sorduğum soru ile alakalı olmayabilir ama ben TR den yabancı içerik üretmenin ve yayınlamanın farklı yöntemleri olduğunu düşünüyorum.

Bende TR den ip ile Amerika kitleli kanalıma shorts attım. Şu an musluğu kapatmışlar gibi kesildi. Tek shorts ile 4M izlenme aldım 8K abone geldi. Shortslar şıkır şıkırdı numaratör gibiydi. Şimdi ıssız tarla gibi .)

Bende TR den ip ile Amerika kitleli kanalıma shorts attım. Şu an musluğu kapatmışlar gibi kesildi. Tek shorts ile 4M izlenme aldım 8K abone geldi. Shortslar şıkır şıkırdı numaratör gibiydi. Şimdi ıssız tarla gibi .)

Ben ülkelere uygulanan algoritmaların farklı olduğunu düşünüyorum. Amerika kolay kolay dışarıya trafik vermiyor. Ülke bazında düşünürseniz Amerika da dönen paranın dışarı çıkmasını istemeyecektir. Bu sebeple yüklenilen yerin önemi olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda vietnamlıların sürekli vm ler ile çalıştığını bir fotoğrafta görmüştüm.

Birisi önceden bana sormuştu.
Youtube Videolarında Ülke konumunun önemi var mı?
diye... nacizane şahsımca tecrübelerim:
Evet vardır. YouTube, kullanıcılara video önerirken bir dereceye kadar konum verilerini kullanır. Ayrıca Google videoları işlemek içinde konumdan faydalanır ve kullanır. Videolarınız ağırlıklı olarak hesabınızın oluşturulduğu ülkede önerilecektir. Fakat Rakiplerinin abone izlenim ve kanal Grad/Rank derecesi senden üstün ise, video konumunu girmenin, onların önüne geçmeni sağlamada pek bir faydası olmayacaktır. Web search mantıgının aynısı youtube içinde geçerlidir.
- Kelime menşeisi...
Amerika Newyork'ta School kelimesini googlede arattıgınızda, Arayan kişi hangi konumda ise, google hedef olarak o bölgede veya en yakınındaki sonuçları önerir. Buna görsel resimler ve videolarda dahil.
- Hitap lokasyonu...
Webmaster arkadaşlarımız google konsolda, ingilizce içerik için hitap bölgesini amerika ve yakını seçer. Google aynı şeyi ordada soruyor. Youtubede ise konumunu soruyor. Mantık aynıdır.
- IP...
Yabancı kelime çalışan Türkler genelde host olarak Türkiyeyi değil, yabancı lokasyona ait ip, hostları tercih eder, bu durum seo açısından gerçekten önem arz etmektedir. Youtubedede aynı mantık geçerlidir. Bunu belki 100'lerce kez test etmişimdir. Çalıştığınız içerik ne ise(hangi ülkeye hitap ediyor ise), o ülkenin ipsinden(Vps/Vds) video yüklemeniz faydanıza olacaktır.

normal videolar da bilmiyorum ama shortslar da kanalın konumu nere ise o ülkeye öneriyor. Sonrasın da farklı ülkelere.

Birisi önceden bana sormuştu.
Youtube Videolarında Ülke konumunun önemi var mı?
diye... nacizane şahsımca tecrübelerim:
Evet vardır. YouTube, kullanıcılara video önerirken bir dereceye kadar konum verilerini kullanır. Ayrıca Google videoları işlemek içinde konumdan faydalanır ve kullanır. Videolarınız ağırlıklı olarak hesabınızın oluşturulduğu ülkede önerilecektir. Fakat Rakiplerinin abone izlenim ve kanal Grad/Rank derecesi senden üstün ise, video konumunu girmenin, onların önüne geçmeni sağlamada pek bir faydası olmayacaktır. Web search mantıgının aynısı youtube içinde geçerlidir.
- Kelime menşeisi...
Amerika Newyork'ta School kelimesini googlede arattıgınızda, Arayan kişi hangi konumda ise, google hedef olarak o bölgede veya en yakınındaki sonuçları önerir. Buna görsel resimler ve videolarda dahil.
- Hitap lokasyonu...
Webmaster arkadaşlarımız google konsolda, ingilizce içerik için hitap bölgesini amerika ve yakını seçer. Google aynı şeyi ordada soruyor. Youtubede ise konumunu soruyor. Mantık aynıdır.
- IP...
Yabancı kelime çalışan Türkler genelde host olarak Türkiyeyi değil, yabancı lokasyona ait ip, hostları tercih eder, bu durum seo açısından gerçekten önem arz etmektedir. Youtubedede aynı mantık geçerlidir. Bunu belki 100'lerce kez test etmişimdir. Çalıştığınız içerik ne ise(hangi ülkeye hitap ediyor ise), o ülkenin ipsinden(Vps/Vds) video yüklemeniz faydanıza olacaktır.

Bilgiler için teşekkürler, kafamda kurduğum şeyler aslında doğruymuş. Bundan sonra birde lokasyon üzerinden deneyimleyeceğim.

---------- Spam Engelliyici 07:46 ---------- Önceki Mesaj 07:45 ----------

normal videolar da bilmiyorum ama shortslar da kanalın konumu nere ise o ülkeye öneriyor. Sonrasın da farklı ülkelere.

evet bunu bizzat bende deneyimledim.

Bilgiler için teşekkürler, kafamda kurduğum şeyler aslında doğruymuş. Bundan sonra birde lokasyon üzerinden deneyimleyeceğim.

---------- Spam Engelliyici 07:46 ---------- Önceki Mesaj 07:45 ----------

evet bunu bizzat bende deneyimledim.

Hocam sonucu beni etiketliyerek yazar mısın?

Hocam sonucu beni etiketliyerek yazar mısın?

Açıkcası deneyimleyeceğim ama sunucu üzerinden de testimin doğru sonuçlanacağını düşünmüyorum. Çünkü sunucu üzerinden gelen trafiğide süzeceğini düşünüyorum. Normal bir client bulup onun üzerinden yapılacak testler daha doğru sonuç verecektir. VDS değilde normal client sağlayan servisler var mı acaba.

Merhaba İngiltere yapımı bir dizinin shorts videolarını yayınlıyorum, bu kanalda 60 tane videom var Ve hepsini Türkiye IP'si üzerinden yükledim, , bundan sonraki videolarımı VPN üzerinden atsam olur mu? yoksa VPN kullanarak yeni bir kanal mı? açsam daha sağlıklı olur?
[MENTION=134223]mudex[/MENTION] [MENTION=8164]PLuToNiuM[/MENTION]

Merhaba İngiltere yapımı bir dizinin shorts videolarını yayınlıyorum, bu kanalda 60 tane videom var Ve hepsini Türkiye IP'si üzerinden yükledim, , bundan sonraki videolarımı VPN üzerinden atsam olur mu? yoksa VPN kullanarak yeni bir kanal mı? açsam daha sağlıklı olur?

[MENTION=134223]mudex[/MENTION] [MENTION=8164]PLuToNiuM[/MENTION]

TR ip si ile başladıysanız devam edin ingilizce içerik yine devam eder, ama ben hep USA ip si ile attığım için arada yüklediğim TR ipli shorts izleneleri kesti şimdi kaldırdım yine izlenme gelmeye başladı. Tabi bu benim yaşadığım durum. Ben vds değil premium kaspersky vpn kullanıyorum, hep aynı şehir seçimi ile.

TR ip si ile başladıysanız devam edin ingilizce içerik yine devam eder, ama ben hep USA ip si ile attığım için arada yüklediğim TR ipli shorts izleneleri kesti şimdi kaldırdım yine izlenme gelmeye başladı. Tabi bu benim yaşadığım durum. Ben vds değil premium kaspersky vpn kullanıyorum, hep aynı şehir seçimi ile.

Peki bu vpn ile yüklemek yavaş oluyor mu?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri