Yanak kisti ameliyatı

aha tam benim uzmanlık konum hocam genel anestezi mi ne yapacaklar ? ufak bi kaç bilgi verirsen aydınlatırım. [MENTION=13663]silentspy[/MENTION]
Anestezi teknisyeniyimde :D
ve tekniker adayı :D

Son düzenleme:
Korkmana gerek yok nasılsa birşey hissetmiceksin,ameliyata kadar korkunu birazda olsa yatıştırmak için daha kötülerini düşünebilirsin sonuçta ölmeyeceksin,sakat kalmayacaksın rahat ol.

evet biliyorum ona da baya gülmüştüm :D :D ama en çok şuna güldüm :

" daha ne olduğunu anlamadan hık hık diye sizi bayıltan garip şey. evet bir çok operasyonda hasta dostu ama yan etkileri ağlatıyor adamın anasını.

ayıldıktan sonra enee hani sayıklayacaktım ben gayet iyiyim filan diye düşünebilirsin, düşünme. zira sen ayıldığını sanarken bile aslında yarı baygın haldesin. ayıldıktan 46 saat sonra bile ağzımda bi oksijen maskesi vardı lan o ne oldu diye düşünüp durabilirsin. bir türlü tam anlamıyla uyuyamayacaksın, 5 dakika bile uyusan hd kalitede kabus göreceksin. muhakkak sıçrayarak, çığlık atarak uyandıracaksın.

dahası ve en kötüsü ayıldıktan epi topu 5 saat geçmesine rağmen ben gayet ayığım derken kendini koridorda hemşireyi sıkıştırıp kestane şekeri sever misin derken bulabilirsin.

kestane şekeri ney lan? "

:D :D :D kestane şekeri :D :D

bide bu var :D

"kesinlikle kendine özgü bi kafası var. asansöre aşık olduğumu hatırlıyorum en son." :D :D :D

ketalardır o ketalar :D araştırırsan görürsün :D

aha tam benim uzmanlık konum hocam genel anestezi mi ne yapacaklar ? ufak bi kaç bilgi verirsen aydınlatırım. [MENTION=13663]silentspy[/MENTION]

hocam adam sadece ameliyat olacaksın dedi o kadar :D yarın tomografi çektirip ameliyat gününü ayarlayacağız. 20 dakkalık ameliyat olduğu için sanırım lokal anestezi olur genel anestezi olacağını pek sanmıyorum ? Dişlerimin oradan alacaklarmış kistleri :( off çok fena oldum :D

---------- Spam Engelliyici 17:54 ---------- Önceki Mesaj 17:53 ----------

Kesinlikle netten araştırma derim kardeşim geçmiş olsun diliyorum.
Ameliyat bende olmadım ve korkutucu geliyor ama girenler korkulacak birşey olmadıgını soyluyor bayılıp uyandıgını hatırlıyorsun çunku sadece bir an önce tedavini ol derim.
Allah acil şifa versin.

valla ben 2 kez menisküs ameliyatı oldum , 3.cüye doğru gidiyorum. İlk ameliyatım genel anestezi ile oldu.Bayıldığını bile anlamıyorsun , uyandığında sersem gibi ne olup bittiğine bakıyorsun:):) Bende biraz mide bulantısı olmuştu iğne yaptılardı

Korkmana gerek yok nasılsa birşey hissetmiceksin,ameliyata kadar korkunu birazda olsa yatıştırmak için daha kötülerini düşünebilirsin sonuçta ölmeyeceksin,sakat kalmayacaksın rahat ol.

ya genel anestezi yapsalar narkoz verip uyutsalar hiç korkmam da 20 dakka ayık bir şekilde gözlerimi kapatmak off çok kötü :D

hocam adam sadece ameliyat olacaksın dedi o kadar :D yarın tomografi çektirip ameliyat gününü ayarlayacağız. 20 dakkalık ameliyat olduğu için sanırım lokal anestezi olur genel anestezi olacağını pek sanmıyorum ? Dişlerimin oradan alacaklarmış kistleri :( off çok fena oldum :D

1-2 dormicum yaparlar hocam sakinleşmen için rahat olur o zaman dert etme ben ne ameliyatlar gördüm mide alınması mı istersin akciğer alınması mı istersin oooo :D seninki basit :D

narkozu yapıp 10 saniye say diyorlar 5. saniye de uyuyorsun :D

---------- Spam Engelliyici 17:57 ---------- Önceki Mesaj 17:56 ----------

anestezi uzmanı kan değerlerine v.s bakacak ona göre narkozu yapıştıracaklar :D

1-2 dormicum yaparlar hocam sakinleşmen için rahat olur o zaman dert etme ben ne ameliyatlar gördüm mide alınması mı istersin akciğer alınması mı istersin oooo :D seninki basit :D

dormicum nasıl bir şey hocam kafası var mı :D :D

---------- Spam Engelliyici 18:00 ---------- Önceki Mesaj 17:58 ----------

narkozu versinler bi sana kafası güzel :D

inşaAllah narkoz verirler :D ya ben iğneden bile korkuyorum ya sık hasta olup sık sık iğne vurunan biriyim ama hala alışamadım :D

ben 5. saniyeye kadar kalamam heralde korkudan bayılırım direk :D

ya harbi narkozda ne hissediyorsun yani tamam bayılıyosun da rüya falan mı görüyorsun noluyor boşluk mu oluyor hissediyor musun çok merak ettim şimdi :D tecrübeliler cevaplarsa sevinirim :D

benim kaşımın üstünde kist oluşmuştu. 2 tane igne vurdular kaış alt kısma ve üst kısmına. bi gözüm açık ameliyat ettiler. hiç bişey hissetmedim. Ameliyat 20 dk filan sürdü. Ameliyattan çıktıktan sonra arkadaşla play station cafe'ye gidip Pes11 oynadık :)

inşaAllah narkoz verirler :D ya ben iğneden bile korkuyorum ya sık hasta olup sık sık iğne vurunan biriyim ama hala alışamadım :D

ya harbi narkozda ne hissediyorsun yani tamam bayılıyosun da rüya falan mı görüyorsun noluyor boşluk mu oluyor hissediyor musun çok merak ettim şimdi :D tecrübeliler cevaplarsa sevinirim :D

ben ameliyata ilk girdiğimde dondum zaten önce sandalyede ameliyathaneye indirirlerken hafiften narkozu veriyorlar, ameliyathaneye girdim içerisi buz gibi, en son üstüme bir şey örtmelerini söyledim daha sonra narkozu geçirdiler say dedi doktor 4-5. saniye de otomatikman uyudum :D

yedirtmeyin ulen bana anestezi uzmanını :D :D hocam benim düşündüğüm 2 ihtimal var 1'incisi dormicum ile sakinleştirirler inceden kafası güzelir
2. genel anestezi çakarlar ketayı komple uyuturlar hayatında yaşadığın en sağlam kafayı yaşarsın :D

yedirtmeyin ulen bana anestezi uzmanını :D :D hocam benim düşündüğüm 2 ihtimal var 1'incisi dormicum ile sakinleştirirler inceden kafası güzelir
2. genel anestezi çakarlar ketayı komple uyuturlar hayatında yaşadığın en sağlam kafayı yaşarsın :D

aşağıya indirirlerken sakinleştirici yapıyorlar, kafan güzel oluyor sonra narkozu yapıştırıyorlar sanırım, dur seni biraz daha korkutayım bütün iş anestezi de bitiyor sanırım yanlış bişe yapsa bittin :D

aşağıya indirirlerken sakinleştirici yapıyorlar, kafan güzel oluyor sonra narkozu yapıştırıyorlar sanırım, dur seni biraz daha korkutayım bütün iş anestezi de bitiyor sanırım yanlış bişe yapsa bittin :D
hikaye onlar hikaye :D biz neler neler yaptık tabi ki bilinçli olduğumuz ve işimizi bildiğimiz için yaptık ama henüz ölen olmadı 1 gram fazla ilaç yapsan ölür hasta muhabbeti şehir efsanesi henüz fazla ilaçtan öleni görmedik :D

benim kaşımın üstünde kist oluşmuştu. 2 tane igne vurdular kaış alt kısma ve üst kısmına. bi gözüm açık ameliyat ettiler. hiç bişey hissetmedim. Ameliyat 20 dk filan sürdü. Ameliyattan çıktıktan sonra arkadaşla play station cafe'ye gidip Pes11 oynadık :)

hocam eğer vaktiniz varsa buraya tam olarark olayları yazabilir misiniz dışardan gelen arkadaşlarda tecrübe edinebilir veya öğrenebilir :) yani ilk ne yapıyorlar sonra nasıl oluyor gibisinden :)

ben ameliyata ilk girdiğimde dondum zaten önce sandalyede ameliyathaneye indirirlerken hafiften narkozu veriyorlar, ameliyathaneye girdim içerisi buz gibi, en son üstüme bir şey örtmelerini söyledim daha sonra narkozu geçirdiler say dedi doktor 4-5. saniye de otomatikman uyudum :D

off ben soğuğu hiç sevmem :D :D ya hayırlısı olsun inşaAllah hiç hissetmem ve görmem ya yoksa dayanamam ben istifra falan ederim heralde :D

hangisi sizce daha iyi hocam :D :D siz böyle şeyleri görmüşsünüz belli ki baya azcık vaktiniz varsa bahsedermisiniz yapılacak işlemlerden :D

hocam eğer vaktiniz varsa buraya tam olarark olayları yazabilir misiniz dışardan gelen arkadaşlarda tecrübe edinebilir veya öğrenebilir :) yani ilk ne yapıyorlar sonra nasıl oluyor gibisinden :)

off ben soğuğu hiç sevmem :D :D ya hayırlısı olsun inşaAllah hiç hissetmem ve görmem ya yoksa dayanamam ben istifra falan ederim heralde :D

hangisi sizce daha iyi hocam :D :D siz böyle şeyleri görmüşsünüz belli ki baya azcık vaktiniz varsa bahsedermisiniz yapılacak işlemlerden :D

hocam kesinlikle uyumamak en iyidir herzaman ya içeri alırlar seni tansiyon aleti falan bağlarlar. damar yolu açılır. anestezi teknisyeni ve ya teknikerine sorarsın zaten ne yapacaklar diye anlatırlar. senin yaşayacağın en büyük acı orada damar yolunun açılması o yüzden kasma rahat ol. damar yolu açılınca anestezi türüne göre ilacı yaparlar ve sen koparsın büyük ihtimalle de kafan yerine geldiğinde odada olursun.

Ketamin'in etkisi (küfür içermektedir.)

http://www.youtube.com/watch?v=fDS-8lx2EpA

ketamin yapma ihtimalleri var hocam o yüzden içeri girerken rahat gir çıkınca belli bir süre kontrol edemiyosun kendini tüm sırlarını dökersin ortaya :D :D

damarı kolundan bulmalarını söyle elden bulunca acıyor [MENTION=9210]Garyoldman[/MENTION] :D

İlk bi soyun diyolar :) , donla kalıyosun. Üzerine ameliyat elbisesini geçiriyolar.
sonra bi görevli gelip ameliyat olacağın bölgeye basıyo narkozu :), ondan sonrasını göremiyosun zaten :) hissetmiyosun da :) , plastik iple dikiş atılırken etinden çekiyolar. Onu hissediyosun ama acı olarak değil sadece çekildiğini hissediyosun.

Bir de ameliyattan sonra ameliyatlı bölgeye, iyileşene kadar her gün pansumanını değiştirmen lazım. pansuman için her gün sağlık ocağına filan gitme. kendin de temiz temiz değiştirirsin.

Tecrübelerim bu kadar.

Dizinden çapraz bağ ameliyatı olacak varsa da, o ameliyatla ilgili de tecrübelerimi paylaşabilirim :D

Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce kanal tedavisi yaptırdım dişime son 2-3 gündür felaket derece ağrıyor o kısım ve gözlerim iyice çöktü yanları çok ağrıyor gözlerimin ve başım çok ağrıyor ağrı kesici içtim kaç tane hiç bir işe yaramıyor. Dün dişçiye randevum vardı gittim film falan çekti yok yani bir şey göremedi baktı kanal tedavisinde zaten sinirleri almıştı sende sinüzit olabilir bir KBB'ye git dedi ondan ağrı yapar dedi.

Neyse olayın özüne geliyorum ; bugün KBB'ye gittim işte randevu almıştım dün gece. Film falan çektirdik burnumun sağ ve sol taraflarında ve dişlerimin birazcık üst kısımlarında 2 tarafta da kist var dedi ve film e baktım gerçekten film de oraları bembeyazdı. Ağrı kesici işe yaramaz ilaç vericem ama onlarda geçirmez tek çözüm ameliyat dedi. (Devlet hastanesi değil özel bir hastane) Ve doktor yılların doktoru burada da ünlü bi doktor. Yani boş yere ameliyat yapmaz o yüzden başka doktora git diyen olmasın diye dedim.

Fakat merak ettiğim şey bu ameliyat nasıl oluyor ? Var mı hiç önceden olan ? Netten videolarına falan baktım ama çene var başka türlü de var ama yani midem kalktı gerçekten ilk defa ameliyat olacağım, açıkçası korkuyorum

kardeşim hiç korkmana gerek yok 18 yaşındayım 2 yaşından beri hastanelerdeyim sadece sakin ol korkma birşey olmaz yani yatacaksın sedyeye seni götürecekler biraz belkiceksin ondan sonra 10dan geriye saydırcaklar zaten sen 5 te felan gideceksin bi uyanacaksınki herşey olmuş bitmiş . Geçmiş olsun Allah şifa versin

Ben sünnet ve fıtık ameliyatı olmuştum iğrenç bişey hasta odamda iğneyle damar yolunu açtılar çok acıtan bişey o saatten sonra bidaha iğne olmadım sonra iğne üstüne şırıngadan narkoz verdiler asansöre bindik odaya geldim doktor bişey dedi sonrasını hatırlamıyorum ama şu anda dişlerimi bile yaptıramıyorum o kadar korkuttular iğneden :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri