Yanlış Hesaba Para Yatırdım Geri Alabilir Miyim?

PReSCoLD

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Şirketin hesabına para lazımdı eft saati geçtiği için kasadaki parayı yatırmak için bankaya gittim. Talihsiz bi olay işte yanlış hesap numarası girmişim, bankacılarla irtibata geçtim kontrol ettiler karşı taraftan istememiz gerekiyor dediler araştırdılar ve adamın 4 yıldır hesabını kullanmadığını ve sistemde kayıtlı olan numaralarını kulanmadığını söylediler.

Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim gitti mi 3500 Lira, almanın hiç bi yolu yokmu ?

Not: şirketin haberi olamdan halletmeye çalışıyorum

Şirket irtibata geçerse kurumsal prosedürler devreye girebilir diye düşünüyorum..

Kişiye ulaşamazsan alamazsın. Hesaba para girişi olduğu an hesap sahibinin onayı olmadan hiçbir işlem yapılamaz.

3 yıl önce bana yanlışlıkla 5bin tl yatırılmıştı ama bankacının hatasından dolayı. Şubeye gitmem için telefonda yalvarıyordu.

Hemen ilgili bankanla irtibata geç, işlemin iptalini iste. (Normalde iptali olmaz, çokkk zor, ama sen durumunu izah et, iptal edilen işlem gördüm, bankacı tarafından)

Asıl olması gerekende para gönderdiğin firmadan paranı geri istemelisin. Hesap sahibi Hesabin tek yöneticisidir çünkü, yasalarda öyle der.

Eğer alıcı 1 hafta içinde parayı çekmezse banka alıcı ile irtibata geçer. Böyle böyle der.Alıcı ne derse o olur.

Geçmiş olsun

Hemen ilgili bankanla irtibata geç, işlemin iptalini iste. (Normalde iptali olmaz, çokkk zor, ama sen durumunu izah et, iptal edilen işlem gördüm, bankacı tarafından)

Asıl olması gerekende para gönderdiğin firmadan paranı geri istemelisin. Hesap sahibi Hesabin tek yöneticisidir çünkü, yasalarda öyle der.

Hocam işletimi ATM den yaptığım için iptal olmuyor zaten işlemi yaptıgım saat Dün 18:30 alıcıya ulaşamıyoruz işte 4 yıldır hesabında hareket yok ve sisteme kayıtlı numaraları aktif değil.

Eğer alıcı 1 hafta içinde parayı çekmezse banka alıcı ile irtibata geçer. Böyle böyle der.Alıcı ne derse o olur.

Geçmiş olsun

Teşekkür ederim hocam, o halde parayı bulup şirkete vermem lazım gibi görünüyor

Kişiye ulaşamazsan alamazsın. Hesaba para girişi olduğu an hesap sahibinin onayı olmadan hiçbir işlem yapılamaz.

3 yıl önce bana yanlışlıkla 5bin tl yatırılmıştı ama bankacının hatasından dolayı. Şubeye gitmem için telefonda yalvarıyordu.

Aynen hocam, benimde hesabıma ilk açtıgım gün 7 bin tl yatırmışlardı bankacı çağırdı bende gittim iade ettim, aynısı banada yapılsa çok iyi olur :)

hocam bankada tc si vardır karşı tarafın onu bari söylesinler sende bi polis tanıdığın varsa onların özel bi sistemi var ordan tc ile anında telfon numarası yada adres çıkıyo bence bu yol en kesin yol gibi zaten tc sini öğrenince polis arkadaş bakınca sisteme baba adı doğum tarihi çıkıyo ordaki numara aktif değilse bile 118 tarzı numaralrdan amcasının oğlu halasının kızı tarzı kişilere ulaşıp bilgi veriyolr kütükten ulaşıyorlar bence bu yolu zorla hocam ama pazartesiye kaldı işte banka şubeler kapandı şuanda çağrı merkezi vermeye bilir bu bilgiyi

hocam bankada tc si vardır karşı tarafın onu bari söylesinler sende bi polis tanıdığın varsa onların özel bi sistemi var ordan tc ile anında telfon numarası yada adres çıkıyo bence bu yol en kesin yol gibi zaten tc sini öğrenince polis arkadaş bakınca sisteme baba adı doğum tarihi çıkıyo ordaki numara aktif değilse bile 118 tarzı numaralrdan amcasının oğlu halasının kızı tarzı kişilere ulaşıp bilgi veriyolr kütükten ulaşıyorlar bence bu yolu zorla hocam ama pazartesiye kaldı işte banka şubeler kapandı şuanda çağrı merkezi vermeye bilir bu bilgiyi

Hocam banka 3. şahıslara hiç bi bilgiyi vermiyor, istedim biz ararız size bilgi veremiyoruz dediler,

10 dk önce bankadan yardım aldığıımz kişi aradı ailesinin hesaplarından ulaştıkları cep telefonlarını aramış yine kimseye ulaşamamış ardındangenel müdürlük ile görüşmüş, şikayet kaydı oluşturulması lazımmış bunun için dilekçe yazacağız şirket adından, 1 güne sonuçlanıyormuş hadi bakalım İnşallah Pazartesi yada Salı günü sonuçlandıracağız bu işi..

çok sıkıntılı bir durum. yüzde yüz emin de olsalar yanlış yatırdığından genel de karşı tarafın onayı olmadan çekemiyorlar. inş. düzelir bir an önce.

Hocam banka 3. şahıslara hiç bi bilgiyi vermiyor, istedim biz ararız size bilgi veremiyoruz dediler,

10 dk önce bankadan yardım aldığıımz kişi aradı ailesinin hesaplarından ulaştıkları cep telefonlarını aramış yine kimseye ulaşamamış ardındangenel müdürlük ile görüşmüş, şikayet kaydı oluşturulması lazımmış bunun için dilekçe yazacağız şirket adından, 1 güne sonuçlanıyormuş hadi bakalım İnşallah Pazartesi yada Salı günü sonuçlandıracağız bu işi..

İnşallah Çözersin... Çözülmezse Şayet Yanlış Yatan Hesap Numarasını Bildirirsen Bana Yakınlarına Ulaşmayı Deneyebiliriz...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri