Yarı özgün kanalları youtube kapatıyor mu?

• Kullanıcı freusty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

freusty

Kayıtlı Üye
arkadaşlar şu an pinterest işleriyle ilgileniyorum. şükür kendimce belli seviyelere getirdim. şayet aksilik olmazsa 1-2 ay içinde ilk ödememi aldıktan sonra para kazanması aktif kanal alarak yarı özgün içerik atmayı planlıyorum. yarı özgünden kastım da şu;

klasik, bildiğiniz compilation videolar. ama orijinal hak sahiplerinin isimlerini video içinde geçirerek. örneğin yabancı twitch yayıncılarının oyunlarından kesitleri paylaşan kanallar var. cs go sudur lol üdür. şunlar gibi;

https://www.youtube.com/user/TheSyntesizeR
https://www.youtube.com/channel/UCTkeYBsxfJcsqi9kMbqLsfA
https://www.youtube.com/channel/UC2RvNLZXu3L9rPtsiVyr8IA

bu adamlar da kendi içeriklerini oluşturmuyor sadece derleme yapıyolar fakat yüz binlerce aboneleri milyonlarca izlenmeleri var.

bu tarz içerik oluşturmayı planlıyorum fakat farklı bi konu üzerinden. hak sahiplerinin video içi ve video açıklamalarında reklamlarını yaparak.

sizce bu içeriklerde hak sahiplerinin telif atması dışında bi sorun yaşanır mı? youtube kendisi kapatır mı atıyorum spam diyerek.

Ben şuna inanıyorum. Özgün yada spam vardır. Yarı özgün diye birşey yok. Yarı özgün dedikleri başka videoları kendine göre düzenleyip atmaya giriyor. Sonuçta videolar atan kişiye ait değil adam sırf düzenlendi diye özgün yada yarı özgün olmaz kanal. Spama girer. Bu tarz kanallar çok var adamların milyon izlenimleri bende bu şekilde kanal denedim derleme düzenleme 1 haftada kanalın tekrar içerikten para kazanması gitti :)

Telif her zaman risk, kaldı ki siz izin almadan sadece açıklama içinde kişilerin adını yazmak istiyorum diyorsunuz ama karşı tarafın bu düşüncenizden haberi var mı ? Videolarınız çok büyük ihtimalle telif yiyecektir. Bu arada yaptığınızın özgünlükle uzaktan yakından ilgisi yoktur direk spamdır.

Hak sahiplerinin telif atması dışında sorun yaşarsınız. Şöyle ki bu içerikler popüler olduğu için hak sahipleri değil, vietnamlılar, hindistanlılar aynı sektördeyse kendileri hak sahibi olmasa bile telifi deniyorlar.

Onun yanı sıra ekranda gözüken markalar, sponsorlar, twitch de çalan telifli şarkılar, videoların asıl sahipleri derken dert.

Ancak kendiniz gidin 3-4 yayıncıyla konuşun editleyip paylaşmak istediğinizi söyleyin izin alın o zaman sorun olmaz.

Telif her zaman risk, kaldı ki siz izin almadan sadece açıklama içinde kişilerin adını yazmak istiyorum diyorsunuz ama karşı tarafın bu düşüncenizden haberi var mı ? Videolarınız çok büyük ihtimalle telif yiyecektir. Bu arada yaptığınızın özgünlükle uzaktan yakından ilgisi yoktur direk spamdır.

Hak sahiplerinin telif atması dışında sorun yaşarsınız. Şöyle ki bu içerikler popüler olduğu için hak sahipleri değil, vietnamlılar, hindistanlılar aynı sektördeyse kendileri hak sahibi olmasa bile telifi deniyorlar.

Onun yanı sıra ekranda gözüken markalar, sponsorlar, twitch de çalan telifli şarkılar, videoların asıl sahipleri derken dert.

Ancak kendiniz gidin 3-4 yayıncıyla konuşun editleyip paylaşmak istediğinizi söyleyin izin alın o zaman sorun olmaz.

yok hocam benim çalışacağım sektörde aktif içerik paylaşımı yapan kanal yok. çok hassas bakıyor bu forum olaya. bu tarz çalışmalar kanal sahibine yarar sağladığı kadar kanalda paylaşılan video sahiplerine de yarar sağlar. kitlelerini büyütür daha çok insana ulaşırlar. buna mutualizm denir. mutualist ilişkilerde iki taraf da durumdan fayda sağlıyorsa ortada problem yoktur. örneğin sizin 1k takipçili instagram hesabınız olduğunu düşünün burada videolar paylaşıyorsunuz fakat izleyen kişi sayısı 200-300. ardından biri kanalında sizin videolarınızı yayınlıyor, hesabınızın adını da videoya gömüp açıklamalara da linkinizi ekliyor. siz 200-300 izlenirken aniden 3-4, 20-30k izlenmeye başlıyorsunuz. yani aslında bi dünya " para ödeyerek " yaptırabileceğiniz reklamı birileri cebinizden beş kuruş çıkmadan yapmaya başlıyor. haliyle ben bu tarz içerik oluşturanlara asla " spamcı " gözüyle bakmam. yarı özgün kanal sahipleri derim. bakın, bir videoyu olduğu gibi alıp youtube a atmak ayrıdır, bir video oluşturmak için üstünde emek harcamak, içerik sahiplerini videoya gömmek, yazılarını eklemek, hesaplarını eklemek, profillerini oluşturup çok sayıda videoyu tek tek ilgilenip kolajlamak ayrı. spam denilen şey benim gözümde hazır bi içeriği bi yerden kopyalayıp olduğu gibi youtube a atmaktır. bu adamlar spamcıdır fakat yarı özgün içerik oluşturan dediğim kesim ise örneğin günümüz tiktok videoları yayınlayan kanallarıdır. araştırır, çok sayıda içeriği bulur, kolajlar, ardından yükleme yapar. spamcı adam gibi alıp olduğu gibi atmaz, arkaplanında bi uğraş vardır. bu durumdan da hem tiktok videosu yayınlayanlar bedava reklamlarını yaparak kâr sağlar hem de kanal sahibi.

çok sert eleştiriyorsunuz. gereksiz geliyor.

Ben şuna inanıyorum. Özgün yada spam vardır. Yarı özgün diye birşey yok. Yarı özgün dedikleri başka videoları kendine göre düzenleyip atmaya giriyor. Sonuçta videolar atan kişiye ait değil adam sırf düzenlendi diye özgün yada yarı özgün olmaz kanal. Spama girer. Bu tarz kanallar çok var adamların milyon izlenimleri bende bu şekilde kanal denedim derleme düzenleme 1 haftada kanalın tekrar içerikten para kazanması gitti :)

hocam senin gözün de olmaya bilir ama eskiden youtube gözün de var idi. Ben bu tarz kanallar ile çok fazla onay aldım ve herkesin patır patır kannaları kapandığı dönem de kapanmıyordu. Mevcut durum da hala kazanılıyor ama paylaşılanlar diğer youtube kanalların da olmayacak yayın için izinler filan olucak.

hocam senin gözün de olmaya bilir ama eskiden youtube gözün de var idi. Ben bu tarz kanallar ile çok fazla onay aldım ve herkesin patır patır kannaları kapandığı dönem de kapanmıyordu. Mevcut durum da hala kazanılıyor ama paylaşılanlar diğer youtube kanalların da olmayacak yayın için izinler filan olucak.

katılıyorum. ayrıca " tekrar eden içerikten ban " olayını zaten herkes biliyor. youtube a önceden atılmış içerikleri paylaşacağımı belirtmedim. youtube da olmayan içerikler oluşturcam. dediğim gibi kafamdaki içerik türünün youtube da aktif çalışanı yok. haliyle oluşturacağım her video en az %80-90 eşsiz olcak. sadece durduk yere spamdan kapanma yapar mı bu youtube onu merak etmiştim. içeriklerini kaldırtmak isteyenler için de mail adresi bulundurcam videolarda hatta video giriş kısmına yazı olarak da koyabilirim. tüm bunlara rağmen telif atmak isteyen olursa da yapcak bi şey yok, denemedik demeyiz en azından.

katılıyorum. ayrıca " tekrar eden içerikten ban " olayını zaten herkes biliyor. youtube a önceden atılmış içerikleri paylaşacağımı belirtmedim. youtube da olmayan içerikler oluşturcam. dediğim gibi kafamdaki içerik türünün youtube da aktif çalışanı yok. haliyle oluşturacağım her video en az %80-90 eşsiz olcak. sadece durduk yere spamdan kapanma yapar mı bu youtube onu merak etmiştim. içeriklerini kaldırtmak isteyenler için de mail adresi bulundurcam videolarda hatta video giriş kısmına yazı olarak da koyabilirim. tüm bunlara rağmen telif atmak isteyen olursa da yapcak bi şey yok, denemedik demeyiz en azından.

kanalın kapanması çok düşük ihtimal ancak pk kapanma durumunu bilemeyeceğim

bol şans

Hocam ilk başlarda iyi gider ama kanal biraz büyüdümü spamdan veya tekrarlanandan gider boşa kürek çekmeyin.

Yarı özgün diye bir şey yok. Ben gideyim snowboard yaparken 10 yerde video çekeyim, sonra kendini uyanık zanneden birisi alsın bu 10 videomdan kesitleri, 2 saat editle uğraşarak yayınlasın, sonra da şaka yapar gibi, "e ben de uğraştım, çerçeve yaptım, logo sildim, ters çevirdim, filtre uyguladım, müzik koydum" vs desin. Azıcık mantıklı şeyler söyleyin. :)

Yarı özgün nedir ya :) Yanlış anlama da Youtube açıldığından önce de Amerikalılar bu video işindeydiler. Onlar için Youtube yalnızca farklı bir mecra oldu. Biz sonradan gördüğümüz için daha yeni adapte olmaya uğraşıyoruz. Partnerleri hariç tutuyorum bu arada. Onlar Youtube'nin gerçek çöplüğü. Para kazanması açık kanallar var tanıdığım. Hepsi de kamera karşısında kendi gösterisini yapan insanlar. Bilgi kanalları kapandı, çocuk kanalları da -ki bence kapanması gecikmişti bile- senin bu karışık videolu kanalların da süresi çok uzun değildir.

Eskiden vardı bu şekilde kanallar onay bile alıyordu ama şimdi izin vs almadan yüklersen para kazanması gidiyor

Youtube kurallarına göre derleme videoları yorum katmak şartı ile paylaşabilirsin. Youtube para kazanmana izin veriyor ama telifi garanti edemiyor. Yayıncı telif atarsa Youtube bişey yapamaz. Ama dediğim gibi Youtube da para kazanmana izin verir. PK kapanan kanallarıma göre konuşuyorum. Bu tarz videolarda 2 yöntem var. Üst düzey edit yapmak veya üst düzey yorum yapmak. Tepki videolarının yüzünü çekilmemiş halini düşün ve bunu yap. Youtube karışmaz. Mesela 140 journos'un bazı videoları var. Hiç yorum katmadan siyasetçilerin videolarını birleştirmiş. Ama üst düzey bir edit olduğu için bir şey olmaz. Sonuçta editlenmiş güzel videolar da lazım dünyaya

Ben spam videoyu indir geri yükle tarzında şu anda göremiyorum öyle bir spam kaldı mı ki :-) şu anda spam yapanlar neler ile uğraşıyor ^_^ adam videoyu çeken adamdan daha fazla emek harcıyor emin ol yöntemler buluyor yeri geliyor taktik satın alıyor video edit i yalayıp yutmuş oluyor spam dediğin adamlar ama günü gelince bom kanal patladı :-) ve şunu da söyleyeyim YouTube sadece kendi üzerinde yayınlanan videoyu tekrar yayınlamak yasak demiyor diğer platformlardan aldığın videolar da tekrar içerik ama bunu kontrol eden sistem yok manuel oluyor bu yüzden geç algılanıyor ben spam yapmadım ama yapanlardan duydum B-) :-D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri