ATATÜRK HAKKINDA YANILGILAR (ZAMANINDAKİ YANLIŞ DÜŞÜNCELERİM)
Hayatım boyunca hep araştıran oldum.Hiç bir zaman körü körüne bir şeylere inanmadım.Dünyadaki herkes gelip bana sen bir dahisin dese ben gerizekalı olmadığım ne malum diye düşünürüm.Her ihtimali düşünürüm.
Atatürk benim için Atatürk değildi.Mustafa Kemal adındaki sıradan biriydi.Hatta okulda hocaların abartmalarına sinirlenirdim.''Tamam yapmış bir şeyler işte, uzatıyorlar da uzatıyorlar'' diyordum.
İnsan araştırdıkça,öğrendikçe diyor ki '' Okuldaki hocaların bir halt bildiği yokmuş'' Bu adam söylenilenden daha BÜYÜK.Bu adam bir dahi ve tüm hayatını ülkesi için feda etmiş.Bu yazılar bir film için yazılmış yazılar değildir DİKKATLİ oku.Hayatını feda etmiş yazdım oraya .. okumak kadar kolay değil bazı şeyler.Hayal et nasıl bir fedakarlık olduğunu ..
En çok aklımı kurcalayan bir diğer soru ise her zaman şu olmuştur.
'' Yav Atatürk Atatürk diyorlar da ulan bir tek Atatürk mü kurtarmış vatanı bu savaşan askerler,generaller nerede ? Haksızlık ... bu adamlar bedenini koysun ortaya,paramparça olsun,işkence görsün ama sadece ATATÜRK alsın bütün alkışları ''
Buda tamamen yanlış bir düşünceymiş.Bir hata ile Türk bir generalin 90.000 askerin ölümüne yol açtığını hepimiz biliyoruz.(Sarı Kamış Harekatı -- savaşlar zalimdir.O öldürmedi ama savaşta yanlış karar alırsanız binlerce canın sorumluluğunu alırsınız)
Binlerce canın sorumluluğunu almak onların ailelerinin sorumluluğunu almak demek.O yüzden savaşlarda en önemli olgu stratejidir.Bunu da döneminin komutanları yapar ve onlar tek bir kişi olduğundan akılda kalıcı olurlar ATATÜRK gibi.Ama bir kere olsun araştırın.Savaşta bırakın bizim askerlerimizi diğer tarafın askerleri için üzüntülerini belirtecek sözler söylemiştir.Gerçek bir komutan insan (asker) hayatına değer verendir bunu unutmamak lazım.Yani ATATÜRK'ün de bir asker olduğunu unutmamak lazım.Aynen askere yolladığınız kardeşiniz,ağabeyiniz,oğlunuz gibi ..
Bu uzun yazımın özetine dönecek olursa;
Ben anladım ki ;
ATATÜRK benim atamdır.Doğmamış ben,kardeşim,annem,babam için gelecek hazırlamıştır.Bizi elinden geldiğince özgür insanlar yapmaya çalışmıştır.Sonsuz minnet ve saygım vardır ATATÜRK'e (Atamıza)
Kendi kendimizi yönettiğimiz bu bayram hepimize kutlu olsun arkadaşlar !
[MENTION=15171]Katip[/MENTION] hocam uygun görürsen bu yazıyı yazına ekler misin ? Bayram konusu bu farkındayım ama yinede ben zamanında düştüğüm yanılgıları okuyarak çözdüm.Bir kaç kişiye faydalı olsa yine yeter.