Yazılım Kursları Faydalı mı?

robinex

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

1-2 sorum olacaktı, Ben bilge adam gibi bir firmadan yazılım eğitimi almak istiyorum. oldukça ilgiliyim yazılım konusunda hiç bir eğitim almama rağmen vb.net dilinde bot tarzı programlar yazmayı öğrendim örneğin youtube botu, imdb tarzı sitelerden bilgileri çekme botu v.s gibi.

1- Sizce bu tarz bir kurstan sonra iş garantisi demiyorum ama bu sektörde iş bulma olanağım artar mı?

2- şuan yaşım 27 bu yaştan sonra eğitimin bana katkısı olurmu

3- bu tarz firmaların herhangi birine gidip eğğitim alan varmı?

düşündüğüm şey temelin biraz daha üstünde yazılım eğitimi alıp birazda java ya ağırlık vererek android hakkındada kendimi geliştirmek

fikirleriniz benim için değerli lütfen paylaşın

iş bulma olanağın gerçekten de dahada artar
ayrıca yazılım eğitiminin yaş ile alakası olmaz katkısı tabi ki de olur.
Bilge Adam çok iyi bir yerdir bende oradan zamanında ( MCSE ) { Sistem Ağı Uzmanlığı } 300 saatlik kursu almıştım şimdi yükseltmeyi düşünüyorum ( MCSM )

iş bulma olanağın gerçekten de dahada artar
ayrıca yazılım eğitiminin yaş ile alakası olmaz katkısı tabi ki de olur.
Bilge Adam çok iyi bir yerdir bende oradan zamanında ( MCSE ) { Sistem Ağı Uzmanlığı } 300 saatlik kursu almıştım şimdi yükseltmeyi düşünüyorum ( MCSM )
Fiyat nedir ?

herşey sende bitiyor, ilgiliysen işe yatkınsan her türlü iş bulursun, kursa gitmek istiyorsan bilgeadamı önermem çoğu arkadaşım gitti ticarethane olduğunu söylüyorlar. İstanbuldaysan C ve Sistem Programcıları Derneği öneririm, giden herkes çok memnun çok ilgililer ve bilgeadamın 5te1 fiyatına.

herşey sende bitiyor, ilgiliysen işe yatkınsan her türlü iş bulursun, kursa gitmek istiyorsan bilgeadamı önermem çoğu arkadaşım gitti ticarethane olduğunu söylüyorlar. İstanbuldaysan C ve Sistem Programcıları Derneği öneririm, giden herkes çok memnun çok ilgililer ve bilgeadamın 5te1 fiyatına.

hocam istanbulda birkaç yıl kaldım şimdi tekrar istanbul yada ankaraya gideceğim öncelik ist gibi. şuan kendi ufak bilgimle bile çevremdeki arkadaşlara bişeyler yazmaya çalışıyorum ama çoğu zaman internetten bakıp önce kodu çözmeye çalışıyorum sonra çözünce farklı şekillerde kullanıyorum farklı projelerimde.

öneriniz için çok teşekklür ederim hemen incelemeye başlıyorum

2 Yıl önce yazdığım yazıyı alıntılayayım:)

Yapılacak en büyük hata bilgeadam'a gitmektir. Kendim gittim 2. haftadan sonra bir daha gitmedim. Adamlar sadece sana temeli öğretiyor. Bir tane java cd'si alıp ondan öğrensen emin ol daha çok şey öğrenirsin.

Ayrıca iyi bir java yazılımcısı 6bin TL vs. demişsin de benden sana tavsiye para için iş yapma. Sevdiğim işi yap para zaten kendiliğinden gelir. Eğer para için iş yaparsan ömrün boyu çalışmak zorunda kalırsın ama sevdiğin işi yaparsan hiç bir zaman çalışmazsın.

2 Yıl önce yazdığım yazıyı alıntılayayım:)

hocam zaman ayırıp konuya yazman bile çok sevindirdi beni.

Ben sana amacımı anlatayım.

Malum Türkiye şartlarında istemediğimiz bölümlerde istemediğimiz mesleklerde çalışıyoruz. ben şimdiye kadar bu şekildeydim şimdi kendime bir söz verdim yazılım bölümü okumak istiyordum olmadı şimdi bu kurslara verecek kadar bir birikim yaptım şimdi işten mevcut işimden çıkıyorum ve bu kurslara başlamak istiyorum bana bir yol gösterir misin?

1.is bulma olanagini tam bilmiyorum ama yeni insanlarla tanisacaksin.bu iyi birsey etrafindekilerin yazilimci olmasi.
2.yasin farki yok ne zaman istesen baslaya bilirsin.iyi yazilimciya her zaman para var.

basit bot falan yaza biliyorsan gitmene gerek yok.zaten beginner seviyyesinde egitim yapiliyor.gerisi sana kalmis.

1.is bulma olanagini tam bilmiyorum ama yeni insanlarla tanisacaksin.bu iyi birsey etrafindekilerin yazilimci olmasi.
2.yasin farki yok ne zaman istesen baslaya bilirsin.iyi yazilimciya her zaman para var.

basit bot falan yaza biliyorsan gitmene gerek yok.zaten beginner seviyyesinde egitim yapiliyor.gerisi sana kalmis.

şimdi beginner yapsalarda benim kodlamam daha çok copy paste ve birçok işime yarayacak basit kodların hiç varlığını bile bilmediğimden botları yazarken en çok yaşadığım şey şu sağ elimde kafamın üstünden sol kulağımı tutmaya çalışıyorum bunu aradan 5-6 ay geçiyor yine benzer bi bot yazarken bi kod bulunca fark ediyorum 10 satır kod yazmışım aslında 1 satırlık farklı bir kod o işi yapıyormuş gibi :D

bu nedenle eğitim ihyacı duyuyorum türkçesi şu bildiğim yarım yamalak bilgileri bir sıraya koyup yerli yerine oturtup kalan boşlukları tamamlamak istiyoruum

sizce bu durumda ihtiyacım yok mu beginner da olsa eğitime?

şimdi beginner yapsalarda benim kodlamam daha çok copy paste ve birçok işime yarayacak basit kodların hiç varlığını bile bilmediğimden botları yazarken en çok yaşadığım şey şu sağ elimde kafamın üstünden sol kulağımı tutmaya çalışıyorum bunu aradan 5-6 ay geçiyor yine benzer bi bot yazarken bi kod bulunca fark ediyorum 10 satır kod yazmışım aslında 1 satırlık farklı bir kod o işi yapıyormuş gibi :D

bu nedenle eğitim ihyacı duyuyorum türkçesi şu bildiğim yarım yamalak bilgileri bir sıraya koyup yerli yerine oturtup kalan boşlukları tamamlamak istiyoruum

sizce bu durumda ihtiyacım yok mu beginner da olsa eğitime?

hocam paran coksa gidebilirsinde :) yani normal kitapda yazilan ve gosterilen orneklerden fazlasini alamayacaksin.

online kurslar war hocam bi site wardı unuttum şimdi adını. oradan ufak ücretlerle izleyebiliyorsun. takıldığın yerleri de araştırıp bulursan birine sorup yapmaktan çok daha faydalı ve kalıcı olur. yazılım işi ilgi işidir. sıkılmamak sevmek lazım. yoksa sırf öğrenmek için öğrenilecek bir şey değil. Tıpkı edebiyatçının matematik çözmeye çalışması gibi oluyor.

Turkiyede yeterli egitimi alacagina inanmiyorum, o kurslara harcayacagim paraya gerekirse ustune biraz daha koyup yurt disinda bir kursa gider hem ingilizcemi gelistirir hem yazilim ogrenirdim.

kodlama, java vs bilgisi sıfır olan birinin bu android proglamlamayı öğrenmek için nereden başlaması gerekir peki? Çok mu zordur öğrenmek? İnternetteki kaynaklardan, youtube videolarından öğrenilir mi?

Ben videolu eğitim setimi aldım. Haftaya başlıyorum, böylesi daha faydalı sadece takıldığım anda soru sorabileceğim ( araştırıp veya ne aradığımı bulamadığımda ) tek eksik o onuda foruma sorup çözerim diye düşündüm. Bence en iyisi bunda eğer azim varsa kendin çözersin zaten.

videolu eğitim cdlerine para vermeyin nette birton kaynak var.video olsun döküman olsun.Zaten videolarda temel anlatacak satın alacaklarınızda.En iyisi bir kitap alın sonra videoları internetten indirin.düzenli olarak.ondan sonrası sizin kendi yeteneğiniz zaten

---------- Spam Engelliyici 22:10 ---------- Önceki Mesaj 22:10 ----------

kodlama, java vs bilgisi sıfır olan birinin bu android proglamlamayı öğrenmek için nereden başlaması gerekir peki? Çok mu zordur öğrenmek? İnternetteki kaynaklardan, youtube videolarından öğrenilir mi?

js yi çözün önce hocam.android için bildiğim kadarıyla jsyi tam olarak çözdüğünüzde daha iyi olur

Her zaman derim yazılım bana göre en iyi editleme ile öğrenilir. Wordpress vbluettin gibi yazılım editlemeleriyle değil ama. ben html, php, js, jquery, css, cgi ve alt düzey asp, cgi öğrendim. Hiç birini kurslardan öğrenmedim hepsini editleyerek öğrendim. Benim önerim editleme yapmanızdır. Ücretsiz Php Scriptler gibi sitelerden basit script indirip bilgisayarınıza xampp kurun veya site alıp direk üstinde çalışarak kendinizi geliştiriniz. Sülalemde 4 tane iyi derecede yazılım var ve hepsine script editleyerek öğrenmesini söyledim. Ama bir gerçek daha var ben diğerleri aktif bu işi yapmıyor. Zaten bende bu işi ek olarak yapıyorum. Yani bu işi hobi amaçlı yapıyoruz

Bence bosa para dökmene gerek yok ayni seyleri kitaplardan ve internetten rahat bir sekilde ögrenebilirisin

Konuyu baştan sona okudum. Özeti şöyle konunun:

1- Bilgeadama git en iyisi o çok güzel öğretiyorlar.
2- Bilgeadama gitme para tuzağı, csystem'e git kesin.
3- Hayır hiçbirine gitme, bir şey öğrenemezsin.
4- Bence cd al, kendin öğren.
5- CD'lere sakın para vermeyin, saçmalık.
6- Kendi başına videoyla öğren...

Yani herkes farklı bir fikir vermiş. :) Konuyu okumasam daha kararlı olurdum ben. :D

Her zaman derim yazılım bana göre en iyi editleme ile öğrenilir. Wordpress vbluettin gibi yazılım editlemeleriyle değil ama. ben html, php, js, jquery, css, cgi ve alt düzey asp, cgi öğrendim. Hiç birini kurslardan öğrenmedim hepsini editleyerek öğrendim. Benim önerim editleme yapmanızdır. Ücretsiz Php Scriptler gibi sitelerden basit script indirip bilgisayarınıza xampp kurun veya site alıp direk üstinde çalışarak kendinizi geliştiriniz. Sülalemde 4 tane iyi derecede yazılım var ve hepsine script editleyerek öğrenmesini söyledim. Ama bir gerçek daha var ben diğerleri aktif bu işi yapmıyor. Zaten bende bu işi ek olarak yapıyorum. Yani bu işi hobi amaçlı yapıyoruz

16 yıllık yazılımcı amcam var tüm dilleri biliyor oda aynısını söyledi notepad++ indir html yi öğren editleye editleye öğrenirsin hepsini dedi bende kurs video yada eğitim falan dedim onlar boş iş en fazla temelini öğrenirsin oda zaman kaybı dedi..

Yinede udemy tavsiye ederim mimar aslan vs.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri