Yazılımcılık ?

Lydios

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Yazılımcı Nasıl Olunur ?
Yazılımcı Olmak İçin Hangi İşlemleri Yapmak Gerekir ?
Yazılımcılar Ne Kadar Kazanır ?

Bu Soruların Cevaplarını YTPARA forumundan bekliyorum teşekkürler ...

Yazılımcı olmak istiyorsan bu işi sürekli yapıp sürekli kod yazarak kendini geliştirmen gerekir hazır kod kullanmaktan kacınma yeni şeyler öğrenirsin

using System; namespace HelloWorld { class Hello { static void Main() { Console.WriteLine("Hello World!"); // Keep the console window open in debug mode. Console.WriteLine("Press any key to exit."); Console.ReadKey(); } }

yazılımcılar -sonsuz ile +sonsuz arasında kazanabilir.(- sonsuz çünkü saçma sapan işlere bulaşıp büyük para cezaları yiyebilirsin :) )

Beni ilgilendiren kısmını cevaplayım.:)
Yazılımcılar Ne Kadar Kazanır ? Üst sınırı hiç yok.
Konuyla ilgili kısa bir hikaye. Müsteri aradı 16 yaşındaki yazılımcı çalışanımızla dikmenden esat'a gittik müşteri bir yazılım istedi zerre anlamadığım için 20 gün gibi bir sürede hazırlarız dedik ve anlaştık. Fiyat 8k tl. Flaş belleğe yazılımı kurup teslim edeceğiz. Araca bindik ofise giderken arkadaşa bunu 20 günde yazabilirmisin dedim. Dikmene gidene kadar aracın içinde bitirdi işi:) Flaş belleği şifreledi kopyalanmasın vs. Ofise geldiğimizde iş bitmişti. 4gb flaş belek sermaye 10 tl. Güzel meslek vesselam sadece ne yazacağını bilmek lazım:)

Kazanabileceklerinin sınırı yok emin ol buna yazılımında farklı alanları var mesela masaüstü programlama web programlama mobil programlama vs. bana göre web yada mobil programlama çok iş yapıyor eğer sağlam bir programlama dili bilirsen yapabileceklerinin sınırı yok :)

Kazanabileceklerinin sınırı yok emin ol buna yazılımında farklı alanları var mesela masaüstü programlama web programlama mobil programlama vs. bana göre web yada mobil programlama çok iş yapıyor eğer sağlam bir programlama dili bilirsen yapabileceklerinin sınırı yok :)

peki buna nerden başlamalı şimdi üniversitede yönetim bilişim sistemlerini okuyacam inşallah fakat orda verilen eğitimin fazlasını yapmalıyım diye düşünüyorum veya ordakilerden önde olmalıyım buna şimdi başlamak istiyorum nerden ve nasıl başlamalıyım Öğretilen dersler C, C++, C#, Visual Basic, Java, Sql, Web Design gibi programlar

peki buna nerden başlamalı şimdi üniversitede yönetim bilişim sistemlerini okuyacam inşallah fakat orda verilen eğitimin fazlasını yapmalıyım diye düşünüyorum veya ordakilerden önde olmalıyım buna şimdi başlamak istiyorum nerden ve nasıl başlamalıyım Öğretilen dersler C, C++, C#, Visual Basic, Java, Sql, Web Design gibi programlar

Bana kalırsa kendine bi alan seçip orda ilerlemen lazım , mehmet abi var web programlamada gerçekten taktir ettiğim ve başarılı biri ona sorarsan daha net cevaplar verecektir o bu konu hakkında daha bilgili biri :)

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION]

kaç defa niyetlendim ama bir türlü başaramadım istediğim gibi olmuyor kfamdakileri aktaramıyorum bir yerde çok ince çok basit birşey kaçırıyorum ama ne.
Web ve Android için çok defa denemeye kalktım sadece videoda izlediğimle kaldım hep:S Kodları sıralıyorzda o kodları nasıl nesnelleştirecez onu çözemedim işte:S Hep orada takıldım.

kaç defa niyetlendim ama bir türlü başaramadım istediğim gibi olmuyor kfamdakileri aktaramıyorum bir yerde çok ince çok basit birşey kaçırıyorum ama ne.
Web ve Android için çok defa denemeye kalktım sadece videoda izlediğimle kaldım hep:S Kodları sıralıyorzda o kodları nasıl nesnelleştirecez onu çözemedim işte:S Hep orada takıldım.

Bence Yazılımcılık Vazgeçmemektir . Neden diye sorarsanız sürekli hatalarla karşılaşabileceğimiz bir alan tek tuş hatasında belki çalışmıcak bir şeyler ters gidicek en ince ayrıntısına kadar düşünüp hayal edenlerin bir mesleği gibi görüyorum kendimi görüyorum :D

@Web_Scripti Ben efe abi sayesinde başladım php ye hala da çalışıyorum ,tabi zamanım kısıtlı olduğundan aldığım scriptler ya da botlar ile uğraşıyorum üstünde değişiklikler yapıyorum gerçekten çok zor hem de baya c# öğrenecektim vazgeçtim php daha iyidi şimdiki zaman da en iyi dil php bütün işlerini görüyor bu işte para var mı dersen yt den kazandığından daha fazla kazanırsın hem de büyük rakamları kazanırsın :)

Bence Yazılımcılık Vazgeçmemektir . Neden diye sorarsanız sürekli hatalarla karşılaşabileceğimiz bir alan tek tuş hatasında belki çalışmıcak bir şeyler ters gidicek en ince ayrıntısına kadar düşünüp hayal edenlerin bir mesleği gibi görüyorum kendimi görüyorum :D

işte ben o alanı bile yapamadım:D
yani nesnelleştirme olayını çözemedim
bu Stem davası bir çözülse tekrar bir kafa yoracam bakalım...

Yazılımcı olmak istiyorsan bu işi sürekli yapıp sürekli kod yazarak kendini geliştirmen gerekir hazır kod kullanmaktan kacınma yeni şeyler öğrenirsin

using System; namespace HelloWorld { class Hello { static void Main() { Console.WriteLine("Hello World!"); // Keep the console window open in debug mode. Console.WriteLine("Press any key to exit."); Console.ReadKey(); } }

örneğin bu arkadaş c# dili bir dille kodlama yapıyor. yazılım demek kod yazma becerisi değildir abi düşünmektir

hangi-programlama-dilini-ogrenmeliyim-infografik-webmasto.png

[MENTION=27534]KaanYGT[/MENTION] Kodlamayı bildikten sonra gerisi zaten hayal gücüne kalmış birşey kodlama bilmeden düşünemez dimi

Mobilim, eve yeni geldim, yemeğimi yedim ve her yazılımcının yaptığı gibi sigaramı içiyorum. Bizim işin esansı sigaradır, [MENTION=11620]era[/MENTION] (sigara kullanmayan ilk tanıdığım üstad) hariç :)

98 senesinde 8m.com üstünden bir yüzüklerinefendisi.8m.com u kurmuştum. O zamanlar ne kitabı vardı nede filmi tabi:) Daha yaşım 11 di. Ama ortaokuldaki bilgisayar öğretmenine aşıktım, oda neredeyse her parmağına yüzükür takardı... neyse :)

Kızımla oyun vaktim başlamak üzere olduğu için 22:30 civarında detaylıca web yazılımı öğrenmek isteyenler için izlenmesi gereken yolları konu altında anlatacağım.

Şunu bilin isterim, yazılım işi sabırın çok ötesi demektir. İleriye dönük sürekli kazanç sağlatsa da ilk 1 yıl neredeyse hiç kazandırmaz.

Bana kalırsa kendine bi alan seçip orda ilerlemen lazım , mehmet abi var web programlamada gerçekten taktir ettiğim ve başarılı biri ona sorarsan daha net cevaplar verecektir o bu konu hakkında daha bilgili biri :)

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION]

Eyw üstad, teşekkürler:)

Elinizi yavaşça klavyeden çekin ve [MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] üstadın önerilerine kulak verin :)

Sağolasın üstad, keşke herşeyi sığdırabilsem.

[MENTION=7797]Web_Scripti[/MENTION] Üstad Bekliyoruz ...

Elimden geldiğince:)

bende 1-2 aya eksiklerimi toparlayıp kişiye özel blog scripti yapıp satmayı düşünüyorum ama fiyatlandırma konusunu hiç düşünmedim kişiye özel bir blog scripti yönetim paneli vs ne kadara satılır (php)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri