yedek subaylık nasıldır ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Gazetecilik mezunuyum şoförlüğüm iyi fotoğrafçılığım iyi yazıcıda olurum daha rahat olur en kötü ihtimal :D

umarım olursun diyelim en iyi askerlik diye anlatılır kendileri bende o yüzden okul biterse diye araştırmıştımda iibf mezunu şansı azmış :D

benim askerlik yapma planımdır hocam yedek subaylık. babam 20 yıldır askeriyede, en rahat askerlik yapma şekli, hem rütbelisin hem para kazanıyorsun 5 ay kısa dönemdense 12 ay maaşlı ve rütbeli olarak yapmak çok çok daha iyi. Nasibin varmış işte, hayırlısıysa olsun derim :)

asteğmen olarak gidiyosun son 2 ay teğmen oluyosun.dediğin gibi maaş alıyosun giriş cıkış saatin belli geceyi evinde geçirebiliyosun.rahat olup olmaman gideceğin yere bağlı.abim vanda yapmıştı aynı şekil ama çok zordu şartları.

benim askerlik yapma planımdır hocam yedek subaylık. babam 20 yıldır askeriyede, en rahat askerlik yapma şekli, hem rütbelisin hem para kazanıyorsun 5 ay kısa dönemdense 12 ay maaşlı ve rütbeli olarak yapmak çok çok daha iyi. Nasibin varmış işte, hayırlısıysa olsun derim :)
aynen hocam kadına 2 kez hayır dedim ama evet yapmış ne hikmetse , 5 ay ezilmektense 12 ay paralı yapmak çok iyi aynen inş olur hayırlısıysa
asteğmen olarak gidiyosun son 2 ay teğmen oluyosun.dediğin gibi maaş alıyosun giriş cıkış saatin belli geceyi evinde geçirebiliyosun.rahat olup olmaman gideceğin yere bağlı.abim vanda yapmıştı aynı şekil ama çok zordu şartları.

anladım hocam ama baya rahatlık var erlere göre orası kesin

bu iş birazda şans meselesi kardeşim :)
şöyle söyleyim, askere gitmeden işlemleri yapmak için ankara cebecideki askerlik şubesine gittim.
ordaki asteğmen gayet rahat, keyfi yerindeydi..
biraz konuştuk.. çok rahatım saat 5dedimi kimse beni burda tutmaz memur gibiyim ne çarşı derdi ne nöbet derdi var diyodu..

ama gel gör ki şırnakta hakan isminde asteğmenim vardı, sürekli operasyonlardaydı (gerçi özellike kendide gitmek istiyordu)
ama işte o da yedek subay bu da..
bu arada o sınav kesin ve net olarak FORMALİTE kardeşim :)
ben yedek subay olmak istiyodum, herşeyi tüm formları ona göre doldurdum,
sınavda elimden geldiğince soruları dikkatli cevapladım ama olmadı.. kısa dönem gittim geldim.
üniversiteden öğretmenlik okuyan arkadaşım gitmek istememesine ve sınavda tamamen saçma şıkları seçmesine rağmen 12ay yaptı :)

gerisini var sen düşün..

[MENTION=8951]Dean[/MENTION] senin polislik işi olmadı mı ?

5 sene tsk da bulunan bir kisi olarak soyluyorum hem askerligini yapiyorsun hem maasini aliyorsun ve istersen tegmen olup devam edebiliyorsun anlattigim kadar basit degil tabi belkide en zor mesleklerden biri ama memnun kalmasan bile ezilmiyceksin ve takir takir parani alicaksin
Yas 21 ise eger 16 yasında mı gittin askere :)

[MENTION=8951]Dean[/MENTION] senin polislik işi olmadı mı ?

olmadı ya torpilliler girdi araya

---------- Spam Engelliyici 01:32 ---------- Önceki Mesaj 01:31 ----------

şöyle söyleyim, askere gitmeden işlemleri yapmak için ankara cebecideki askerlik şubesine gittim.
biraz konuştuk.. çok rahatım saat 5dedimi kimse beni burda tutmaz memur gibiyim ne çarşı derdi ne nöbet derdi var diyodu..

ama gel gör ki şırnakta hakan isminde asteğmenim vardı, sürekli operasyonlardaydı (gerçi özellike kendide gitmek istiyordu)
sınavda elimden geldiğince soruları dikkatli cevapladım ama olmadı.. kısa dönem gittim geldim.
üniversiteden öğretmenlik okuyan arkadaşım gitmek istememesine ve sınavda tamamen saçma şıkları seçmesine rağmen 12ay yaptı :)

gerisini var sen düşün..
artık sınav kalktı hocam bu iyi bişey :D artık hayırlısı neyse o olsun

Ne yap et Yedek subay olarak git o kadar diyorum. Hem maaş alcan hem de Amele olmuycan D gir sınava kazana yaparsın zekisin :D

Düzeltme: Sınav kalkmış. O zaman [MENTION=8951]Dean[/MENTION] Direk gir içeri Benim Babamda Asteğmendi Biz Sülalecek Asteğmeniz hep de, Bi asker selamı var, rahat hazır ol yap, artık ya gönderirler yedek subaylığa yada Psikiyatri servisine :D

Son düzenleme:
Ne yap et Yedek subay olarak git o kadar diyorum. Hem maaş alcan hem de Amele olmuycan D gir sınava kazana yaparsın zekisin :D

Düzeltme: Sınav kalkmış. O zaman [MENTION=8951]Dean[/MENTION] Direk gir içeri Benim Babamda Asteğmendi Biz Sülalecek Asteğmeniz hep de, Bi asker selamı var, rahat hazır ol yap, artık ya gönderirler yedek subaylığa yada Psikiyatri servisine :D

:D Bizim sülalede asker çok ya belki avantaj olur :D

gerisini var sen düşün..
Hocam mesleğe göre alıyorlar diye biliyorum ama. Mesela açık kadroda ne var doktor yedek subay olarak al mühendis ziraatci v.s. V.si

Kasım 2016 a kadar tecilliydim bugün tecili bozdurdum mayısda gitcem inş. Kadına yedek subay olmak isteemiyorum dedim o gitmiş istiyor die yazmış belgeye sonra baktım baya iyiymiş memur gibi fln... neyse ben bu konulardan hiç anlamam özellikle yedek subay olarak askerlik yapan yada abisi kardeşi fln varsa nedir ne değildir iyi mi kötü bi yazarsa kafamdaki soru işaretleri bi kaybolsun. Netten bilgi aldım biraz ama burdan bilgi almak benim için daha güvenilir

Birincisi, kadın oraya "yedek subay / uzun dönem istiyor" yazmış olsa bile bu iş tamamen şans işi. Devlet ihtiyaca göre alıyor. Örneğin, ben de zamanında uzun dönem istiyorum diye işaretlemiştim ama kısa dönem çıkmıştı. Tam tersi, bir arkadaş kısa dönem istiyorum'u işaretlemiş ama asteğmenlik çıkmştı.

İkincisi, imkanları iyi ama her şey o kadar da kolay değil. Bildiğim kadarıyla ilk 3 ay sıkı bir eğitimle pestilini çıkarıyorlar. Ondan sonra rahat ediyorsun.

Üçüncüsü, normal işe gidermiş gibi sabah 8 akşam 4:30-5:00 arası mesai var. Evine/lojmanına gidebiliyorsun. Ama nöbetçi olduğun zaman mecbur bütün gece askeriyede takılıyorsun. Kimi ortamı ayarlayıp uyuyor, kimi tüm gece ayakta takılıyor.

Şimdilik diyebileceklerim bu kadar. Hani şu anda ya da döndükten sonra bağlı olduğun bir iş yoksa ve hangi sektörde çalışacağına karar vermemişsen ve hatta iş konusunda biraz bunalımdaysan, yedek subaylık çıkması ilaç gibi gelecektir.

Kimin ne isaretledigi fark etmiyor , mezun oldugun bolume gore degisiyor , gazetecilikse buyuk ihtimal kisa donem cavus olursun benim gibi , sinavin o kadar onemi yok .

Teşekkür ederim arkadaşlar. Sınav olayı kalkmış dediğim gibi ihtiyaca göre dedi onşar seçiyomuş. Bn kısa istiyorum dedim ama o yedel subayı işaretlemiş ısrarla. Çıksa çok güzel olur beni youtubedan başka bekleyen iş yok :D

Birincisi, kadın oraya "yedek subay / uzun dönem istiyor" yazmış olsa bile bu iş tamamen şans işi. Devlet ihtiyaca göre alıyor. Örneğin, ben de zamanında uzun dönem istiyorum diye işaretlemiştim ama kısa dönem çıkmıştı. Tam tersi, bir arkadaş kısa dönem istiyorum'u işaretlemiş ama asteğmenlik çıkmştı.

İkincisi, imkanları iyi ama her şey o kadar da kolay değil. Bildiğim kadarıyla ilk 3 ay sıkı bir eğitimle pestilini çıkarıyorlar. Ondan sonra rahat ediyorsun.

Üçüncüsü, normal işe gidermiş gibi sabah 8 akşam 4:30-5:00 arası mesai var. Evine/lojmanına gidebiliyorsun. Ama nöbetçi olduğun zaman mecbur bütün gece askeriyede takılıyorsun. Kimi ortamı ayarlayıp uyuyor, kimi tüm gece ayakta takılıyor.

Şimdilik diyebileceklerim bu kadar. Hani şu anda ya da döndükten sonra bağlı olduğun bir iş yoksa ve hangi sektörde çalışacağına karar vermemişsen ve hatta iş konusunda biraz bunalımdaysan, yedek subaylık çıkması ilaç gibi gelecektir.

Kimin ne isaretledigi fark etmiyor , mezun oldugun bolume gore degisiyor , gazetecilikse buyuk ihtimal kisa donem cavus olursun benim gibi , sinavin o kadar onemi yok .

Teşekkür ederim arkadaşlar. Sınav olayı kalkmış dediğim gibi ihtiyaca göre dedi onşar seçiyomuş. Bn kısa istiyorum dedim ama o yedel subayı işaretlemiş ısrarla. Çıksa çok güzel olur beni youtubedan başka bekleyen iş yok :D

Keske ben askerdeyken youtube olayini bilseydim :D jandarma karakolunda gececiydim , herkes uyur bi ben kalirdim cavus olarak bilgisayar basinda , internette vardi , anca chat yaptik o zamanlar irc den :D

Keske ben askerdeyken youtube olayini bilseydim :D jandarma karakolunda gececiydim , herkes uyur bi ben kalirdim cavus olarak bilgisayar basinda , internette vardi , anca chat yaptik o zamanlar irc den :D

Hahaha ya bende onu düşünüyom az rahat olursam 3 5 bişeyler alayım yt den boş boş durmayın yani :D

Hahaha ya bende onu düşünüyom az rahat olursam 3 5 bişeyler alayım yt den boş boş durmayın yani :D

benim zamanimda akilli telefonlar yoktu , al bi note 3-4 yardir artik , tabi hangi ilimize dusecegine gore degisir , ama bnm tahminim mezun oldugun bolume gore cok zor uzun donem , genelde muhendislik bolum mezunlarini aliyorlar , gerci belli de olmuyor cografyaci asteki miz vardi , hersey kader kismet :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri