yeni başlamış ve ne yaptığını bilmeyen birinden sorular

• Kullanıcı wtn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

wtn

Kayıtlı Üye
Web sitesi
ytpul.com
arkadaşlar 1 ay önce başladım. yanlış yönlendirme üzerine 1 saatte karar verip 10 tane quiz kanal ve bir adet bot aldım. kanalların hepsini kısa süre içinde kapattırdım 3 dolar para kazandım botu da forumdan bir arkadaşa sattım.

şimdi yeniden başladım(1 aylık süreçte yeniden başlamak nasıl oluyorsa..). forumda birçok arkadaşlar özel mesaj yoluyla iletişim kurdum. videoyap hesabı aldım. tavsiyelerde bulunan ve yardımlarını esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum
kafama takılan soruları sormaya başlıyorum

1.) kendime tek kategori çizgi film seçtim. murat hocanın kanal bulma programından aratıp kanalları çekiyorum(kendisinin bende emeği büyük). her kanala 15 video attım maksimum. ama dünya engelinden geçmeyen birden çok videolar olduğu için +15 onayı 1 aylık kapandı bazı kanallarımda. bu kanallarımda 4 5 video kaldı sadece. diğerlerinde 11 12 13 video var.

2.) çizgi film çalıştığım için attığım videolar 1 2 saat aralığında. uydunet kullanıyorum ve ip değiştirmek benim içi dakikalar alıyor. bazen değişmediği de oluyor. bu yüzden onaylı hesap almam lazım sanırım. kazanmam için 100e yakın kanalımın olması lazım. doğrumudur?

3.) adsense hesabım yok. bu sanırım en ciddi sorun. yaptığım işler sırasıyla ; önce çekilecek kanalları buluyorum. sonra videoyap üzerinden 3 5 dakika arayla atıyorum. diğer kanala geçiyorum. tüm kanallar için aynı şeyi yaptıktan sonra ertesi gün kanallara giriyorum. eşleşen vs siliyorum. geriye kalan videoların para kazanmasını açıyorum. hepsi yandıktan sonra kanaldan çıkıyorum. ve toplu video yöneticisinden ünlem geç 2 yi uygulayıp ping atıyorum. bunu yapmamın nedeni tanıtım videosunda öyle deniyordu açıkçası :) fakat; adsense mi partner mi çalışmam daha doğru olur. ben para kazanmaları açtım ama nasıl kazanıcam bilmiyorum. partner çalışıcaksam kanalları partnere nasıl bağlayabilirim.

çoğunuz için bunlar basit sorular. bazı yorumlarda forumda var iyi araştır diyen arkadaşlar da olucaktır. hepsine saygı duyuyorum. ama saygısızlık yapanlara değil.

sorularım bunlar. daha fazla tavsiye için konu altından ve pm yoluyla tavsiyelerde bulunabilirseniz memnun olurum
teşekkürler..

Yeni başladın ve çizgi film bu ikisini yan yana gördükten sonra gerisiini okumadım, sende 2 günde milyarder olmak isteyenlerdensin sanırım, önce başka kategorilerde pişmeni tavsiye ederim orası şuan fazla gelir sana demedi deme

İşe başlar başlamaz kanal alanlar bot alanları anlamıyorum.Önce kategorileri deneyin kendinize ait rekabetsiz güzel bir içerik bulun sonra işinizi kolaylaştırmak için bot-kanal alırsınız nedir bu heves ?

ben tr komedi kanalı vs diye başladım sonra kafama uygun başka kategorilere geçtim çizgi filmde güzel bi alan dene ve gör deneyip gördükçe öğreniyorsun zaten.

Yeni başladın ve çizgi film bu ikisini yan yana gördükten sonra gerisiini okumadım, sende 2 günde milyarder olmak isteyenlerdensin sanırım, önce başka kategorilerde pişmeni tavsiye ederim orası şuan fazla gelir sana demedi deme

milyarder olma gibi bir hedefim yok. hırsım da yok. yurtdışında burslu olarak eğitim almaya gideceğim. gidince de çalışıcam zaten. eğer bir dönem boş kalırsam zorda kalmayayım diye gitmeme vakit olan 7 aylık bu süreçte ne kazanırsam kâr düşüncesiyle bu işe koyuldum. okulumdan dolayı şuan bir işe girip çalışamıyorum.

milyarder olma gibi bir hedefim yok. hırsım da yok. yurtdışında burslu olarak eğitim almaya gideceğim. gidince de çalışıcam zaten. eğer bir dönem boş kalırsam zorda kalmayayım diye gitmeme vakit olan 7 aylık bu süreçte ne kazanırsam kâr düşüncesiyle bu işe koyuldum. okulumdan dolayı şuan bir işe girip çalışamıyorum.

yurtdışında okumak kolay değil öyle dünyanın masrafı bizim tl oraya gidince dolarsa 2 euro ise 3 kat düşüyo. milyarlar lazım oraya gitmek içinde, sen yine denemek istiyosan dene çizgi film ben fikrimi söyledim

ben bır kanala 10 tane eskı vıdeo atıyorum 1 ayda toplam ızlenım 100 gecmez,ama youtube olmayan video atıyorum 1 ayda 100k ızlenım alıyor,uzun lafın kısası dunya engelını gecmen lazım

Pek okumadım yanlışlarla dolu bir başlangıç çizdiğin için.
Yapacaklarını listeliyorum ve umarım yaparsın.
**Mail nasıl açılır, kanal nasıl yapılır, kanalın ince ayrıntıları nelerdir bunları ilk önce öğren mutlaka. Youtube'a video atmak için oluşturulan salaş kanallardan bahsetmiyorum. Banner, Logo, Fligran, Fragman vs bunları tam olarak öğren.
**En az 1 haftanı videolar nasıl hazırlanır, nasıl oluşturulur, nasıl edit yapılır, formatları nelerdir, hangi programlar bu iş için kullanılıyor bunları not al.
** Ünlem/Dünya Engeli/Görsel Engel/İşitsel Engel Gibi kavramların ilk başta terimsel anlamını, daha sonra derinlerine inip bu terimlerin neye göre devreye girdiğini araştır, zaten bunu öğrendikten sonra ikinci maddeyi de (video hazırlama ayarları) bildiğin için artık her içeriğe girebilirsin demektir.
**İşin arka planda gözükmeyen ancak bana göre en önemli bilgiler bu 3 maddedir.
(Video oluşturamıyor ve editleyemiyorsan istediğin videoyu yükleyemezsin)
(Kanalın güzel ve alımlı değil salaş bir kanalsa izlenim ve abonelerin her zaman büyük ölçüde diğer kanallara nazaran çok daha az olacaktır)

Devamında;
Bir adet mail ayarla kendine hiçbir şekilde video yükleme. Bu mail ile sürekli aklına gelen herşeyi ara. Ne zaman bir araştırma yapacaksın o mail adresi ile login ol.
Bir zaman sonra aradığın içeriklere ve kategorilere benzer içerikleri youtube sana önermeye başlayacaktır. Bunları not al. Bir zaman sonra dev bir arşive sahip olacak ve içerik sıkıntın ortadan kalkacak farkında olmadan hangi içeriğin nasıl bir yapıya/izleyici kitlesine sahip olduğunu öğreniceksin. Bu içeriklerden 1-2 video indir. Üstün körü öğrenmiş olduğun program ve editleri bu videolara uygula alıştırmalar yap.
Maximum boş geçireceğin ufak paralar kazanacağın 2 aylık bir dönemin olur. Sonrasında zaten herşey kafanda şekillenecektir.
Bunları uyguladıktan sonra diğer en önemli kural
Sabırlı ve İstekli Ol!

kategoriye karışmam da araştırabildiğim kadarıyla partnerlik daha iyi olur spam için.

ben 2 ay falan adsense para kazanma kapandıydı şuydu buydu ile uğraşmıştım sonra bi komik videolar,haberler maçlar falan derken 2 3 ay az para kazanmıştım. Ama sonradan öğrendim Allah'a şükür.

Sen direk hiç bir bilgi sahibi olmadan kurtların arasına nasıl girecen merak ettim doğrusu.

Kardeşim bende yeni başladım daha 2 hafta oldu galiba :) ama çok şükür şuan kanalım iyi gidiyor, adsenseye bagladım kafam rahat ama çizgi film kategorisi artık tutulmaz gibi bilmiyorum da çünkü çok kişi var o sektörde artık oranın hükümdarı gibiler 1 video atıyorlar anında 10 bin kişi izliyor üst sıraya çıkıyorlar sana tavsiyem çizgi filmden uzak dur başka kategori seç güzel kazançlar elde edeceksin emin ol.

Forumdaki konular çok yararlı hepsi birer hazine değerinde ama soru sormaktan da asla çekinme ben mesela günde neredeyse 5-10 soru soruyorum çogu kişi atık sıkılmış durumda sorularımdan :) ama araştırıyorum soruyu da emin olmak daha aydınlatıcı fikir ve cevap almak için kullanıyorum..

Düşün; Öğretmen tahtada açıkca anlatıyor konuları defterde de var konular ama yinede emin olmak için soruyoruz..

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri