Yeni Nesilin Ahlakı

Kimin nasıl konuşacağına karar vermek, fikirlerini ötekileştirmek, konuşma stilini yada giyimini tartışmak bizim haddimize değil.

Ailenin bireyi nasıl yetiştirdiği önemlidir. Sizin ne düşündüğünüz, ona nasıl konuşması gerektiğini öğretmek ne sizin ne bizim işimiz. Önce kendi ahlakımızdan başlamak, sonra da kendi sınırlarımız içinde başkasına laf yapmadan yaşamak gerek.

Yaşanılan her bölgenin örf ve adetleri vardır,bizlerde bunlara göre hayatımızı şekillendiririz,örf ve adetin kayboldugu malum bölgelerde ne yazıkki durum bu,hal böyle oluncada bunlardan sonra gelecek nesli düşünemiyorum, karışamassın diyorsun ya, örnek verecek olursak bizim buralarda birisi çıkacak böyle bir röportaj yapacak, yada bunlara cevap verecek, adamı anasından dogduguna pişman ederler.iyikide öyleyiz, Allah bizi vatanımızın örf ve adetlerinin gerisinde bırakmasın..

Beyler kusura bakmayin ama milletin bozulan ahlakindan cok daha onemli seyler var bu ulkede bu tarz seyleri kesinlikle konusmayi sevmem ama olay ahlak bekciligine gelince herkes agzina geleni salliyor sokak ortasinda kadin doverlerken kimse gikini cikarmiyo banane ya deyip gecip gidiyo herkes. Cocuklara tecavuz edilirken yolsuzluklar hirsizliklar yapilirken kimisi acliktan olurken kimisi zevki sefa surdugunde kimse ses cikarmiyo ( ben ciakriyorum demeyin cikarsaydiniz simdi ahlak ahlak diye kendinizi paralamazdiniz) ne zamanki bir kadinin agzindan cinsellikle ilgili bisey cikti aboooww ahlak elden gitmis yeni nesil cok bozulmus vs vs kusura bakmayinda isinize gelmeyene banane derken kendinizi hakli buluyorsaniz kimsenin agzindan cikan kelimelere veya beynindeki dusuncesine karisma elestirme ozgurlugune de sahip degilsiniz demektir. Kaldiki dunyadaki sagllikli her birey cinsellik yasiyor sorununuz genc bir insanin ucu cinsellige dayanan bir soruya cevap vermesi kadar ozgur olmasina dayanamamaksa ozgurluk seviyesi buranin cok daha altina olan ulkelere kendinizi namus bekcisi ilan ettiginiz kisilerle birlikte gidebilirsiniz. Sorumlu oldugunuz kisilerin namusundan fazlasini yonetmek veya buna yorum yapmak da hicbirimizin haddine degil her kimki bi baskasinin NAMUSUNU kendinden sorumlu tutuyorsa asil sorun ondadir. Bozulmus olan yeni nesil falan degil biz degisimi kabul etmiyoruz bugun 10 yasinda cocuga bilmedigi biseyi sorun 10 dakkada internetten o seyin her ayrintisina kadar ogrenir. Buna da mi engel olacaksin ? Kim ne dusunmus nasil dusunmus seni engellemedigi surece seni ilgilendirmez olay sadece bilinc altinda yatan sex canavarlarina dokundugunda Ses cikarmaksa kusura bakmayin ama bu hic adil degil. İnsanlarin dusuncesi yuzunden dislanmasina musade etmemek bi yana bu eyleme destek olmak akil isi degil bu kafa daha cok kaybettirecek bize bunu unutmayin
Not: bu post Kimseye yonelik bir cevap degildir hitap sekli olarak siz biz kullanilmistir siyasi bir yorum degildir tartisma yaratacak cevaplar dikkate alinmayacaktir

para verip hit kastırıyorlar tıpkı scorp gibi, yoksa scorpu takip edip bu kadar ahlaksız bu ülkede nasıl olur sorusunun cevabını kırk yıl bulamazdım

Yaşanılan her bölgenin örf ve adetleri vardır,bizlerde bunlara göre hayatımızı şekillendiririz,örf ve adetin kayboldugu malum bölgelerde ne yazıkki durum bu,hal böyle oluncada bunlardan sonra gelecek nesli düşünemiyorum, karışamassın diyorsun ya, örnek verecek olursak bizim buralarda birisi çıkacak böyle bir röportaj yapacak, yada bunlara cevap verecek, adamı anasından dogduguna pişman ederler.iyikide öyleyiz, Allah bizi vatanımızın örf ve adetlerinin gerisinde bırakmasın..

Örf, adetlerinizi ben size sayayım.

Kızın gelin olup gitti. Kız bebek doğurdu; "Bu gelin bozuk bunu öldürün. Şiddet uygulayın."
Kızın birisine kaçtı ;" Vay namussuz vurun öldürün."
Kızın okumak istedi ;" 13 yaşında evlendirin bunu kurtulalım."
Oğlun kız kaçırdı ;"Vaay aslan oğlum."
Oğlun okumak istedi ;" Hadi oğlum tarlaya okuyup ne olacaksın?"
Kızın regl olur ötekileştir. Oğlun sünnet olur baş tacı.

Hadi oğlum amcana göster, dayına göster. Şuna küfret buna küfret, koy bi' duble rakı dik oğlum.

Örf, adet diyorsunuz dimi? 2 3 yaşında beşik kertmesi yap. Sonra 12 yaşında 15 yaşında evlendir. Ahlaktan bahsedin sonra da. Örf diyin adet diyin. Örfünüz adetiniz batsın ne diyim ki. Yazık yani sadece yazık.

Örf, adetlerinizi ben size sayayım.

Kızın gelin olup gitti. Kız bebek doğurdu; "Bu gelin bozuk bunu öldürün. Şiddet uygulayın."
Kızın birisine kaçtı ;" Vay namussuz vurun öldürün."
Kızın okumak istedi ;" 13 yaşında evlendirin bunu kurtulalım."
Oğlun kız kaçırdı ;"Vaay aslan oğlum."
Oğlun okumak istedi ;" Hadi oğlum tarlaya okuyup ne olacaksın?"
Kızın regl olur ötekileştir. Oğlun sünnet olur baş tacı.

Hadi oğlum amcana göster, dayına göster. Şuna küfret buna küfret, koy bi' duble rakı dik oğlum.

Örf, adet diyorsunuz dimi? 2 3 yaşında beşik kertmesi yap. Sonra 12 yaşında 15 yaşında evlendir. Ahlaktan bahsedin sonra da. Örf diyin adet diyin. Örfünüz adetiniz batsın ne diyim ki. Yazık yani sadece yazık.

Valla kardeş bunları hangi akla mantık yazdın anlamadım, ben 32 yaşındayım bizim buralarda 13 yaşında kız evlendirildigini duymadım, evet kız gelin gider bozuksa ölür,bizde çocuk tarlaya da gider okumayada gider, bizde hiçbir kuşa yüzme, hiçbir balıgada uçma ögretilmez ;) sen bunları nereden duydun bilmem ama gerçekten gülerek okudum,örf adet bilen yörelerden çoban çıkar,çiftçi çıkar, iyi araştır, cumhurbaşkanı çıkar,başbkan çıkar çıkarda çıkar, birde gözlükleri çıkar öyle bak etrafa

arkadaş şu cinselliğe tepki göstereceğiniz kadar başka şeylerede tepki gösterseniz varya şuan ilk 10 da oynuyorduk

Şimdi çıkıp size sanane dese sonuna kadar haklıdır. Siz gidin kendi yanlışlarınıza doğrularınıza bakın, boş verin insanları ne yaparsa yapsınlar. Ne namus sorgulamak size düşer ne de insanlara ahlak öğretmek.

Valla kardeş bunları hangi akla mantık yazdın anlamadım, ben 32 yaşındayım bizim buralarda 13 yaşında kız evlendirildigini duymadım, evet kız gelin gider bozuksa ölür,bizde çocuk tarlaya da gider okumayada gider, bizde hiçbir kuşa yüzme, hiçbir balıgada uçma ögretilmez ;) sen bunları nereden duydun bilmem ama gerçekten gülerek okudum,örf adet bilen yörelerden çoban çıkar,çiftçi çıkar, iyi araştır, cumhurbaşkanı çıkar,başbkan çıkar çıkarda çıkar, birde gözlükleri çıkar öyle bak etrafa

Hocam bence sen hiç kendini yorma. Araştır, oku, öğren öyle yaz. Kastamonu 50. sıralardaydı en son çocuk gelin sıralamasında. Siz sanıyorsunuz ki örf, adet sadece ahlakla oluyor. Örf, adet dediğiniz şeylerden haberiniz yok. Tam olarak ne olduğunu anlayamamışsınız. Başınıza bir ağa, imam vs. koyarlar. Tamam'ı alınmadan iş yaptırmazlar. Ben iyi bilirim örf, adetleri. Trabzon'luyum bu sene kaç tane çocuk gelinin nikahına zorla gittim siz bilmezsiniz. Diyarbakır'lı arkadaşımı 15 yaşındaki kızla evlendirdiler çocuğun gözleri doldu ben yapamam diye. Siz pencereden bakmaya devam edin biz gerçekleri yaşayarak öğreniyoruz içiniz rahat olsun. Sadece biraz tozunu alın camınızın o da yeter. Daha fazla konuşmanın anlamı yok. Ben yaşadım, gördüm, öğrendim.

herkes kendi kapısının önünü süpürsün bence .. çocuklarınızı iyi yetiştirin . internetten vs. bilgi amacı dışında kullanılmasına izin vermeyin ... bu nesil maalesef internet bilgi çağını iyi kulanan bi nesil olmadığı da kesin

1:50 deki amcadamı yeni nesil. :D
hem dünyadaki hem ülkemizdeki gelişmeler halkta manevi dezenformasyonu tetikliyor. bilinçli bilinçsiz, din adı altında yapılan bazı şeyler insanlardaki din ahlak güvenini sarsıyor. malesef yapacak birşey yok.

Kızlar daha çok olurum felan demiş.
Fantezi dünyam gelişir fetişim diyen bile var.
Hayatlarında bir Rocco-Johny Sins-Omar Galanti-Pierre Woodman- filmi dahi izlememişlerdir.
Onların kadınlara yaptıklarını görseler büyük ihtimal düşünceleri değişir.
:D

Vay arkadaş böyle hatunkar bize niye denk düşmüyor anlaşılmaz.
Bu röportajdaki %90 kişide zaten uçuk kaçık cevap vereyim diye kasmışlar belli.
Ama gerçek düşünceleriyse vay hallerine.

Kızlar daha çok olurum felan demiş.
Fantezi dünyam gelişir fetişim diyen bile var.
Hayatlarında bir Rocco-Johny Sins-Omar Galanti-Pierre Woodman- filmi dahi izlememişlerdir.
Onların kadınlara yaptıklarını görseler büyük ihtimal düşünceleri değişir.
:D

Vay arkadaş böyle hatunkar bize niye denk düşmüyor anlaşılmaz.
Bu röportajdaki %90 kişide zaten uçuk kaçık cevap vereyim diye kasmışlar belli.
Ama gerçek düşünceleriyse vay hallerine.

hocam odegilde sen Rocco-Johny Sins-Omar Galanti-Pierre Woodman bunları nerden tanıyorsun:D:D biraz garip oldu sanki

Yazık ya yeminle ülkenin durumuna yazık hadi yetişkinleri anlarımda 15 16 yaşındaki çocuklar yazık gerçekten geleceğimizi hiç iyi görmüyorum ben

Herkese hak ettiği bir eş nasip olur demek ki isteyenler kendilerini istedikleri o kişilerin ahlak ve edep seviyesinde görüyor.

yeni neslin ahlakında büyük bir sıkıntı var o konuda hem fikirim. saygı denen bir şey kalmamış çocuklarda ama keşke bunları konuşacağımız yerde yeni neslin bilim seviyesini, eğitimini konuşsak

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri