bu partnerlerin kuruluş amacı nedir? youtube niye kendi gelirlerine ortak çıkarıyor? yeri gelmişken sorayım
çok derin bir soru sormussunuz ben bu konuda bilgiden çok anca fikrimi söyleyebilirm bilgi gibi sunarsam bunca hubun artı sitemizdeki tecrübeli arkadasların yanında küstahlık yapmıs olurum.
Partnerler bildiğim kadarıyla üçe ayrılıyor
1-Yapımcı firmalar -Ay yapım-Sony-Warner bross gibi içeriğini kendi üreten ve sadece youtube geliri olmayan gerçek gelirlerini tvden dvd ve vcd satıslarından kazanan firmalar bunlara partnerlik hakkı veriliyor
2-Özgün kanal sahibi arkadaslar tabiki türk firma olarak kim vardır varmıdır bilmyiorum ama bunun içinde sanıyorumki çok büyük izlenme ve abone sayısına sahip olmak basit özgün yerine kanalı gerçekden marka olmus isimler bunlarda uzun görüşmelerden sonra mcn yani partner network acabiliyorlar diye biliyorum
3-şuanda sitenin çogunlugunun kullandıgı gelir beklediği şirketler bunlar bu işten para kazanmak için kendi içeriklerinden ziyade baska kanalları aglarına katıp sadece komisyon üzerinden kazanmak için bu işi yapanlar
belkide benim bilmediğim partnerlik alan kişiler firmalarda vardır onlarında bambaska sebepleri olabilir ama bu 3 sebep için bile youtube kendine göre belirli sebepleri vardırki mutlaka veriyordur