Yeni Üyeyim - Video MB si Nasıl Düşürürüm ?

• Kullanıcı K-Life
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
ben de aynı dertten sıkıntılıyım. camtasia ile editlerimi çok güzel yapıyorum ancak iş render a gelince ham video 2gb iken camtasia ile 1080p render aldığımda boyut 8 gb falan çıkyor. handbrake işimi görür mü acaba kullanımı nasıldır?

afterda 700 800 mb ise çok iyi 2-3 saniye 3 gb çıktı aldıydım:) Daha fazla boyut düşürürsen kaliteli bozulur gibime geliyor , after effectste ince ayarlar vardı bir araştır istersen

https://www.youtube.com/watch?v=m62hvtBOQSo
Bakmışsındır belki ama Youtube'da yazdığımda ilk karşıma bu çıktı.

Hoşgeldin aramıza.

Boyutu düşürebileceğin çok sayıda program var. Format Factory, Camtasia 8 bundan önce videoyu hangi kodek paketiyle çektiğin önemli. Eğer yüksek kaliteli ultra paketlerle çekim yaparsan, görüntü bozulmasın diye 1 GB'lık dosyayı 950MB olarak atabilir. Orta düzey mesela 30 FPS 80 Q 1080p video var diyelim elimizde. Bunun boyutu 1 GB ve ben bunu renderlayıp küçültmek istiyorum. Bu tarz kodek kalitesi düşük videoları yeniden boyutlandırırsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Hem görüntü kalitesi düşmez hem de boyut çok çok aşağılara düşer. 1GB'ı 300MB'a kadar küçültebilirsiniz.

Video boyutu ;
-Çekilen çözünürlüğe (1080p - 720p - 480p - 320p)
-Videonun codec pack'ine.
-İçinde ekstra ses olup olmadığına
-Video çekimi yapan cihazın saniyede kaç kare aldığına göre değişir.

Boyutu düşürebileceğin çok sayıda program var. Format Factory, Camtasia 8 bundan önce videoyu hangi kodek paketiyle çektiğin önemli. Eğer yüksek kaliteli ultra paketlerle çekim yaparsan, görüntü bozulmasın diye 1 GB'lık dosyayı 950MB olarak atabilir. Orta düzey mesela 30 FPS 80 Q 1080p video var diyelim elimizde. Bunun boyutu 1 GB ve ben bunu renderlayıp küçültmek istiyorum. Bu tarz kodek kalitesi düşük videoları yeniden boyutlandırırsanız daha iyi sonuçlar elde edersiniz. Hem görüntü kalitesi düşmez hem de boyut çok çok aşağılara düşer. 1GB'ı 300MB'a kadar küçültebilirsiniz.

Video boyutu ;
-Çekilen çözünürlüğe (1080p - 720p - 480p - 320p)
-Videonun codec pack'ine.
-İçinde ekstra ses olup olmadığına
-Video çekimi yapan cihazın saniyede kaç kare aldığına göre değişir.

action ve fraps kullanıyorum . obs iyi kalite vermiyor

action ve fraps dediginiz gibi ultra codecler kullanıyor. ben video editimi bitirdikten sonra hangi programla convertor edeyim ? kalite ve ses düşmeden. ? çünkü 1080 p yüklemek istiyorum videolarımı artık :(

action ve fraps kullanıyorum . obs iyi kalite vermiyor

action ve fraps dediginiz gibi ultra codecler kullanıyor. ben video editimi bitirdikten sonra hangi programla convertor edeyim ? kalite ve ses düşmeden. ? çünkü 1080 p yüklemek istiyorum videolarımı artık :(

Xsplit kullanın hem kalitelidir hem de kendi edit içeriği mevcuttur. Dosyaları çok düşük boyutlarda ve kaliteli olarak çıkartır. Şu aralar en performanslı video kayıt programı.

ffmeg te şu kodla renderi denedin mi sadece fikir

-s 1080x720

Xsplit kullanın hem kalitelidir hem de kendi edit içeriği mevcuttur. Dosyaları çok düşük boyutlarda ve kaliteli olarak çıkartır. Şu aralar en performanslı video kayıt programı.

hocam kayıt programın sıkıntım yok yerimde var ama . ben premier renderden sonra çıkan sonuçtan memnun degilim . ?

Ben Sony Vegas PRO ile .wmv yapardım 1080p için idare ederdi boyutu da bayağı düşerdi. Bir öyle dene bakalım kardeş :)

yarı yarıya boyut düşsün istiyorsun bunu yapabilsen bile video kalitesinde bozulma olur. bu arada hoşgeldin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri