Yeni Yılda Dolar Euro Altın Nereye Doğru Gider {Güncel}

Captain Price

Kayıtlı Üye
En son bunla alakalı konu siyasetten kilitlenmişti, lütfen bu konuyada siyaseti bulaştırmayalım
Sizce yeni yılda 2017 de Dolar Altın nereye doğru gider, Piyasadan anlayan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim, bir miktar param var, Pazartesi Dolara yatırım yapmayı düşünüyorum,
Geçen bir yerde okudum haziran temmuz gibi dolar 4 liraya yaklaşacakmış

Hiç kimse bilemez, bilen olsa zaten yazmaz gider yatırım yapar zengin olur. :)

yaza doğru dolar 5 , benzin 8 lirayı bulacaktır sebebi başkanlık seçimi.

şuandan yazı öngörmek biraz sıkıntılı bence, ülkenin kalkınma planını falan incelemek lazım bir de dünya politikasında atacağımız adımları kestirmek lazım. ha böyle gidersek ben de yaza doğru 4 lirayı göreceğini düşünüyorum evet. ama kısa vadede değil de uzun vadede yatırım için (10+ yıl) kar istersen aselsan kağıdına yatırım yapmanı öneririm.

Şuan Rus rublesine yatirim öneririm.

dolar 3.90 tl -4.10 tl arası
altın ons 1150$-1000$ arası
euro/dolar 1.00 - 1.03 arası
sterlin/dolar 1.10 - 1.30 arası

tahminlerim bunlar 2017 için

Elime para geçtikçe dolar alıyorum 4 lere rahat ulaşır benim görüşüm

trump göreve başladıktan sonra dolar düşmeye başlar :)

trump göreve başladıktan sonra dolar düşmeye başlar :)

Tüm para birimlerine karşı değer kaybeder, TL ye karşı kazanır :D
Açıkcası bende dolara yatırım yapıyorum, kısa vadeli iyi değerlendiriyorum birikimimi ve lazım olunca bozması harcaması hiç zorluk çıkarmıyor.

Dolar kaç dolar alıp kara geçmeyi düşünüyorsun oda var.
Geçen sene benle tartışıp dolar 3,2 üstü olmaz diyen insanlar piyasada yoklar.
Bense en az 3.45 ve üstü diyordum yıl sonu 3.53 bitti.

Dolara yatırım yapmak mantıklı ama kısa vadede birden çok fazla kazandırmaz.
Eninde sonunda dahada yukarı çıkacak, sürekli merkez bankası dolar satıyor yüklü miktarda.
Sabah 5 kuruş çıksa gün için 6 kuruş düşüyor haliyle.
Gece Abd borsası açınca tekrar yukarı çıkıyor.
+ Trump göreve gelince Doları güçlendirip Faiz arttırımı yapıcam dedi.
Yani FED'e faizi arttır diyor.
Forumdakilerde Trump göreve gelince dolar düşer diyor.
İlginç bir yaklaşım.

Altın şu anda yatay seyrediyor, ama onunda FED ve yaz aylarındaki Hint düğün furyasıyla tekrar biraz daha yukarı çıkacağı söyleniyor.

Euro ise muamma, İtalya'da güçlü sesle AB'den çıkalım diyor ve AB karşıtlığı ciddi manada artıyor.

Tabi bütün bu olaylar dışında Türkiye gündemi başkanlık vs Suriye operasyonları var.

Ben sadece oluşabilecek siyasi gelişmeleri yaptım.
Birikmiş paran varsa ince eleyip sık dokumanı öneririm, birşeye yatırım yapacakken.

Dip Not : Ocak 15'e kadar çok sert hareketler gelmez piyasalardan çünkü yeniyıl planlamaları + Tatil vs var.

Önümüzdeki 6 aylık süreçte benzin 6+TL, dolar 3,80+ Tl yi geçecek.

dolar euro tahminleri yapılırken turizm gelirleri falan da hesaba katılır bugünkü yaşanan üzücü olaydan sonra 2017 turizm sezonun sakat doğduğunu söylemek yanlış olmaz.

Son düzenleme:
euro dolar falan boşverde bence en mantıklı yatırım bitcoin şuan 966 dolar :) geçen sene 1 ocakta 366 dolardı geçen sene 100k ya 333 btc alıp bu sene 300k ya satabilirdin....

Dolar şuan 3,59 TL bu gidişle 4 TL yi rahat geçer.

arkadaşlar bence bu durumu belirleyecek olan siyasi adımlardır. abd ve avrupaya muhalefete devam eder rusya çin iran tarafında yer alırsak bence euro ve dolar yükselir. trump ortadoğudan abd nin elini çekerse ve pasifize olursa abd dolar düşer.Ama ofansif bir tavır sergileyip sözlerini tutmazsa dolar yine yükselir. Bence trump sözlerini tutmayacak. Çok daha sert bir politika izleyecek. Çünkü obama da başa gelirken önce yumuşak abd imajını düzeltmeye yönelik hareketler yaptı sonra mokoko... Yani abd başkan tarafından değil yahudi derin devlet tarafından yönetiliyor. Yani birkaç alternatif var bunlar bence doları indirip ya da yükseltecektir.

2017 yazına beklentim.
dolar 4 tl altın gram 150 tl benzin 6 tl

ocak sonu dolar 4 tl fal baktım

19 OCAK, OHAL'in uzatilmasi icin karar günü
20 OCAK, Trump koltukta
21 OCAK, MB faiz karari
27 OCAK, FITCH Türkiye karari

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri