Yeni Youtube Coppa Yasası, Coppa Nedir? Youtube Kanallarını Nasıl Etkileyecek? Dikkat!

• Kullanıcı msafyurek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

msafyurek

Kayıtlı Üye
https://www.youtube.com/watch?v=-nD69-otpCY

Bu videoda abd ticaret komisyonunun içerik üreticilerini ilgilendiren coppa yasası ve bu yasayla birlikte youtube üzerinde gelişen değişikliği inceledik. Bu değişiklik ile bir çok kanalın gelirlerinin düşeceğini çocuk kanallarının bir çok özelliğinin kısıtlanacağını gördük. Yeni youtube coppa yasası nedir, çocuk kanalları kapanıyor mu? Nelere dikkat etmeliyiz? Hepsinin cevabı bu videoda.

https://www.youtube.com/watch?v=_VkKlfyloe0

Son düzenleme:
devam youtube durmak yok batırmaya devam :D

Bıktım bu coppa yasasından yeter her yerde karşıma çıkıyor. Arkadaşlar youtube bunu bilerek yapıyor şimdi biraz beyin fırtınası yapalım, düşünün 13 yaş altı hesapların çerezleri toplanmasına karşı gelecek olsa google youtube sizce böyle saçma sapan şeylerle mi gelirdi size yoksa hemen 13 yaş altı hesapların otomatik çerez toplama özelliğini mi kapatırdı. Milyarlarca dolarlık bir şirket bunu yapamayacak kadar aptal değildir herhalde. Youtube bir çocuk kanalı olmaktan korktuğu için bu tür içeriklerin azalması açısından bu hamleleri yapıyor. Biri çıkıp coppa yasası resmi falan filan demesin bunlar benim senin gibi insanlar değil yıllık geliri 100 milyar dolardan fazla olan bir şirket, yasada yaptırır yasada çıkartır. iyi forumlar.

Bıktım bu coppa yasasından yeter her yerde karşıma çıkıyor. Arkadaşlar youtube bunu bilerek yapıyor şimdi biraz beyin fırtınası yapalım, düşünün 13 yaş altı hesapların çerezleri toplanmasına karşı gelecek olsa google youtube sizce böyle saçma sapan şeylerle mi gelirdi size yoksa hemen 13 yaş altı hesapların otomatik çerez toplama özelliğini mi kapatırdı. Milyarlarca dolarlık bir şirket bunu yapamayacak kadar aptal değildir herhalde. Youtube bir çocuk kanalı olmaktan korktuğu için bu tür içeriklerin azalması açısından bu hamleleri yapıyor. Biri çıkıp coppa yasası resmi falan filan demesin bunlar benim senin gibi insanlar değil yıllık geliri 100 milyar dolardan fazla olan bir şirket, yasada yaptırır yasada çıkartır. iyi forumlar.

Peki diyelim ki 13 yaş altı kardeşiniz sizin telefonunuzla bi siteye girdi o site nerden bilecek?
Veya kardeşiniz youtubeda bi video izledi ve sizin çerezlerinizden dolayı kişiselleştirilmiş reklam gözüktü. youtube nerden bilsin 13 yaş altı birinin izlediğini?

Forumdaki imzanızla çok alakasız bi cevap yazmışsınız

Peki diyelim ki 13 yaş altı kardeşiniz sizin telefonunuzla bi siteye girdi o site nerden bilecek?
Veya kardeşiniz youtubeda bi video izledi ve sizin çerezlerinizden dolayı kişiselleştirilmiş reklam gözüktü. youtube nerden bilsin 13 yaş altı birinin izlediğini?

Forumdaki imzanızla çok alakasız bi cevap yazmışsınız

Değerli cevabın için teşekkür ederim.
Bu aralar her yerde aynı konuyu görüyorum biraz sinirden yazdım ama yinede söylediklerimin arkasındayım. Google telefonu benim hesabımla kardeşim kullanmış bilemez o doğru ama söz konusu 13 yaş altı hesaplar bizi ilgilendiren konu bu youtube kanalımda analytics kısmında 13 yaşında çocuk yaş aralığı da var, youtube sadece bunlara özel bir algoritma geliştire bilir. Bu Youtube google ufak bir şirket olmadığını çok iyi biliyoruz, onlar için çok basit bir algoritma olurdu. Benim görüşüm şu yönde tekrar ediyorum, youtube sitesi bir çocuk video kaynağı olamaktan çıkmak istiyor. Tıpkı 2012 ile 2015 arası oyun videolarının en fazla öne çıktığı zamanlar da oyun kategorisi açıp youtube oyun kanallarının önerilenlerden çıkardığı gibi. Youtube bunu her zaman yapar ve yapmaya devam edecektir. Ben aslında bunu ifade edecektim ama zamanım yoktu. İyi forumlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri