Yerli otomobil görücüye çıktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından Twitter üzerinden fotoğraflar ve Anadolu Ajansı'nda yaptığı açıklamalar ile ilk yerli otomobilimizin prototip halini görmüştük. Sosyal medyada Cadillac BLS'ye benzerliği ile dikkat çeken bu prototip ile ilgili gelen yorumları da sizlere buradan aktarmıştık. Ancak bu durumda maalesef iki büyük hata bulunuyor;

1) Sayın Fikri Işık lansmanı çok hatalı bir şekilde yaptı. O aracın Cadillac BLS olduğu belirtilmeliydi. Halk bu benzerliği hatta direkt o aracın olduğunu görünce detayları bilmeyenler tarafından ağır eleştirilere maruz kalınmış oldu. Ki böylesine önemli bir lansmanın bu denli kötü yapılması asıl hata.

2) Tepki veren kesimin ise otomobil geliştirme aşamalarını bilmiyor olması. Ama öyle bir lansmandan sonra "işte yerli araç bu olacak" şeklindeki sunum yüzünden halkın direkt olarak "başka aracı yerli diye kakalayacaklar" algısını da haliyle normal karşılamak gerekli.

Şimdi ise konumuza dönelim. Evet, o görmüş olduğunuz araç Cadillac BLS'nin ta kendisi! Ama sadece iskelet ve iç dizayn olarak o araç olduğunu, artık üretim için start verileceği zaman bu kasa ile gelmeyeceğini belirtelim. Yani aracın kalbi diyebileceğimiz motor ve diğer aksamlar üretilim bir hazır kalıpta test edildi. O kalıp da Cadillac BLS olarak seçilmiş. Yani aslında bu aracın daha motor testi kısmındayız. Sonradan bir de kasa ve diğer teknoloji geliştirmeleri yapılacak.

Buradaki kammuflaj durumu ise bu sebeple. Aracın daha tasarım aşaması bitmiş bir üretimi olmadığı için Cadillac'ın motor ve diğer mekanik özellikleri değiştirilerek test ediliyor. Ancak Sayın Işık "daha tasarım aşamasında olduğu için ve detayları geliştirilmekte olan aracın belli olmaması için kamuflaj kullandık" gibi bir açıklaması da bu noktada ters düşüyor. Büyük ihtimalle araç tasarımlarında ilham olarak bu araç olacak ama bittiği zaman göreceğimiz yerli otomobil kesinlikle böyle bir tasarıma ve iç dizayna sahip otomobil olmayacak.
webteknodan alıntıdır..
"Yerli Otomobil" Neden Cadillac BLS'ye Bu Kadar Benziyor? - OTOMOBİL

araştırmadan atlayan sazanlara ithafen paylaşılmış bi yazı üstüne alınan herkese ;) Her ne kadar paylaşan bakan açıklama yapsa bile inanmayanlar olacağı için.her gördüğü şeye inananlar tongaya düştüler forumda da bolca mevcutmuş öğrenmiş olduk :D :D

Bakanın açıklaması zaten insanları böyle bir yanılgıya düşürmüş düzgün açıklansa insanlar bu kadar eleştirmezdi. Her seçim döneminde ortaya bir şeyler atıyor 2 seçimdir yerli savaş uçağı yapıyoruz afişleri dolaşıyor

akp-nin-kendi-savas-ucagimizi-yapiyoruz-yalani_777735.jpg

Bahsedilen proje daha ilerleme kaydetmiş bir proje değil 2025 yılında yapılması düşünülüyor ama afişleri basarken sanki yapılmış da yerli savaş uçağı kullanıyormuşuz izlenimi verilmiş. Ortaya net bir şeyler koymadan nemalanmamak lazım.

Gel gelelim arabaya motor yerli üretim olacaksa helal olsun ama ordan burdan tüm parçalar alınıp lego gibi birleştirilecekse hiç yapmasınlar daha iyi :)

Bakanın açıklaması zaten insanları böyle bir yanılgıya düşürmüş düzgün açıklansa insanlar bu kadar eleştirmezdi. Her seçim döneminde ortaya bir şeyler atıyor 2 seçimdir yerli savaş uçağı yapıyoruz afişleri dolaşıyor

akp-nin-kendi-savas-ucagimizi-yapiyoruz-yalani_777735.jpg

Bahsedilen proje daha ilerleme kaydetmiş bir proje değil 2025 yılında yapılması düşünülüyor ama afişleri basarken sanki yapılmış da yerli savaş uçağı kullanıyormuşuz izlenimi verilmiş. Ortaya net bir şeyler koymadan nemalanmamak lazım.

Gel gelelim arabaya motor yerli üretim olacaksa helal olsun ama ordan burdan tüm parçalar alınıp lego gibi birleştirilecekse hiç yapmasınlar daha iyi :)

herşey yerli olacak hocam ;)Biraz geç kalınmış olsa da tüm engellemelere rağmen ama hala çok geç değil. Önümüzde birkaç taş daha var onları da çektik mi tamam ;)

Konyanın Toroslarından selam olsun :cool::cool:

Son düzenleme:
Seçimlerden 3 hafta önce: Ab ile vizeler kalkıyor.

Seçimlerden 2 hafta önce: Yerli otomobil üretimine başlıyoruz.

Seçimlerden 1 hafta önce: Yerli savaş uçağımızı yapıyoruz.

Ulan mühendis olmasak bu işin içinde olmasak yutucaz bu numaraları. Hadi siyasetçiler atıp tutuyorda buradaki şakşakçılara ne oluyor anlamış değilim.

Eminim herşey 0'dan yapılsaydı herşey TR'de üretilseydi yine birton eleştiriye maruz kalınırdı...

eleştirmek kolay özgün bir fikir ortaya çıkarmak zordur. Eleştirmek bedava çünkü...

birebir kopya bile olsa biryerden başlanmış birşeyler yapılmaya tebrik etmek lazım taşlamadan evvel diye düşünüyorum...

Bugün böyle yarın birgün çok daha iyisi olur... Emeklemeden yürünmüyor...

Hayırlısı olsun vatana millete...

Eminim herşey 0'dan yapılsaydı herşey TR'de üretilseydi yine birton eleştiriye maruz kalınırdı...

eleştirmek kolay özgün bir fikir ortaya çıkarmak zordur. Eleştirmek bedava çünkü...

birebir kopya bile olsa biryerden başlanmış birşeyler yapılmaya tebrik etmek lazım taşlamadan evvel diye düşünüyorum...

Bugün böyle yarın birgün çok daha iyisi olur... Emeklemeden yürünmüyor...

Hayırlısı olsun vatana millete...

İllaki eleştirilirdi ama onlarda ortaya iyi bir şeyler koymak zorundalar. Aynı şey vestel ile de yaşandı düzgün telefon yapamadılar sonra biz satamıyoruz ithal edilen telefonlara ek vergi getirin dediler boyle mi rekabet edeceğiz dünya ile... Bu sefer umarım sağlam bir proje olur.

İllaki eleştirilirdi ama onlarda ortaya iyi bir şeyler koymak zorundalar. Aynı şey vestel ile de yaşandı düzgün telefon yapamadılar sonra biz satamıyoruz ithal edilen telefonlara ek vergi getirin dediler boyle mi rekabet edeceğiz dünya ile... Bu sefer umarım sağlam bir proje olur.

bence bu ortaya koyulan şeyde kötü bir başlangıç değil saab ve cadillac kalitesinde bir arabayı uygun fiyata sunabilirlerse vatandaşlarına hiçte kötü bir başlangıç olmaz bence birde bu açıdan bakmak gerek... DACIA gibi arabalara binmekten kat kat iyidir bence...

ben çocukken bizim evde vestelin çok eski renkli bir televizyonu vardı o zamanki vestelle şimdiki vestel arasında bir dünya fark ve gelişme var ...Japonlarda aynı sistem üzerinden çalışıyorlar ürünleri inceleyip üstüne birşeyler koyarak ilerliyorlar TRde aynı şekilde bir yol izlerse herşey çok daha güzel olur inşallah...

İnsanların Bu Kendi ülkesini kınama bu kadar yerden yere vurma haline ben anlam veremiyorum açıkcası...

Bu tarz şeyleri duymak bile güzel bence...Gurur Verici

Son düzenleme:
Siyasetçiler hep yalan söylüyor.
Başka şey de beklenmez zaten...

Saksakci diyen arkadasim sen bu sektore hemen mi girdin ? Girer girmez ilk hedefin 10 bin - 20 bin kazanmak mi oldu ? Oldu diyelim hemen ilk gun ilk ayda mi kazandin ? Sizlerin gereksiz bos elestirileri yuzunden zaten ulke bu zamana kadar bir gelisim gosteremedi. Her projeye gereksiz negatif elestiriler yuzunden belkide cok guzel projeler rafa kalkti. İste sizin bir hedefinizin olmadiginin gostergesidir bu . Amaciniz anlik gunluk yasamak sonrasi umrumda olmaz dusuncesidir. Ulke icin faydali bir sey yapalim dusunceniz yok zaten oldu mu da hemen onlara tas koyun en guzel yaptiginiz sey. Bir isi basarabilmek icin once bir hedefiniz olmali. Bununda hemen degil zamanla basarirsiniz zaten. Sektore giris yapmisiniz ama bos gidiyorsunuz anlasilan.

İlk 5-10 sene üretim den zaten kar edilmez

tek yorumum; yapabiliyorlarsa elektriklisini yapsınlar, bir manası olur en azından..

Bu konuya son kez yazacağım...

Arkadaşlar öncelikle altını çiziyorum milli duyguları herkes yaşıyor ve ülkemizin elde ettiği başarılardan herkes mutlu ve mesut oluyor zaten. Bu araç yapıldı diye bu ne be yapılmasın bu, araç yapmayalım! demiyor kimse lafları da bir yere çekmeyin...

Diğer bir konu forumda uzun zamandır devam eden bir şey. Bir fikre düşünceye karşı bir eleştiri yapıldığı taktirde insanları hemen kutuplaştırmaya, bölmeye veyahut gruplaştırmaya çalışan bazı kişiler var. Sen şusun. Bu onlardan. Şunlardan değil misin? İnsan olun terbiyesizlik yapmayın. Herkesin kendine ait fikir ve düşünceleri vardır kimseyi bir gruba dahil etmek sizin haddiniz değil.

Bakan bile diyor "eleştiriye açığız! Eleştiri yapın (ki aracımızın eksiklerini görelim geliştirelim)." Eleştirisiz bir dünya mı istiyorsunuz? Hayaliniz bu sanırım. Herkes sizin fikir ve düşünceleriniz ile paralel yaşamak zorunda değil, yaşamaz da bunu kabullenmek bu denli mi zor. Eleştiri olmadan hiç bir şey gelişemez geliştirilemez. Eleştiri sizin için b.k atmak mı anlamadım ki nedir. TDK üzerinden kelime anlamını bir kez daha öğrenelim; "eleştiri, Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi, tenkit."

Bakanımızın bu açıklamaları yapma nedeni ise yapılan eleştirilerdir. Eleştiri yapılmasa o da açıklama yapma mecburiyeti hissetmeyecekti çünkü bu açıklamaya ihtiyaç duyan kimse yoktu. Eleştiriye tabi tutulmadan gerekli açıklamalar ilk tanıtımda yapılsa zaten kimsenin eleştiri yapabileceği bir kasa olmayacağı için konu direkt olarak kapanıyordu. Aracımız budur dendi insanlar fikirlerini söyledi. Sonradan düzeltmeye gidildi açıklama yapıldı bunun nedeni gelen eleştiriler idi.

Daha fazla bir şey yazmak istemiyorum. Umarım bu tutum ve davranışlarınıza en kısa sürede son verirsiniz. İyi forumlar.

Seçimlerden 3 hafta önce: Ab ile vizeler kalkıyor.

Seçimlerden 2 hafta önce: Yerli otomobil üretimine başlıyoruz.

Seçimlerden 1 hafta önce: Yerli savaş uçağımızı yapıyoruz.

Ulan mühendis olmasak bu işin içinde olmasak yutucaz bu numaraları. Hadi siyasetçiler atıp tutuyorda buradaki şakşakçılara ne oluyor anlamış değilim.

Eğer böyle bi düşünceleri olmuş olsaydı 7 hazirandan önce yapılırdı. Bunlar daha önceden. Planı yapılmış enaz 2-3 yillik projeler yani pazartesi günü üretmeye baslamadilar. Mühendis olmuşsun da plan proje ne bilmiyorsun herhalde. Biz de muhendisiz merak etme. ;)

Eğer böyle bi düşünceleri olmuş olsaydı 7 hazirandan önce yapılırdı. Bunlar daha önceden. Planı yapılmış enaz 2-3 yillik projeler yani pazartesi günü üretmeye baslamadilar. Mühendis olmuşsun da plan proje ne bilmiyorsun herhalde. Biz de muhendisiz merak etme. ;)

:):) 7 haziranda kaybetti diye yapıyor işte ama sen bunada nasılsa kulp bulcan kendini kandırcan o yüzden cevap yazarsanda alıntı yapma tartışmaya girmek istemiyorum

Bir keresinde bir Albay tanıdığıma '' abi savaş uçağı diyorlar,tank diyorlar ne diyorsun'' demiştim.Bana şöyle dedi.''Yaşım 60.Ülkenin her yerinde görev yaptım.Ben sana kıbrıs harekatını önceden biliyordum diyeyim sen nasıl görevler yaptığımı anla dedi.İleriyi bilmem ama şuan hepsi yalan.Ha ama şu doğru o palet varya onları üretiyoruz biz'' dedi güldü biraz.

:):) 7 haziranda kaybetti diye yapıyor işte ama sen bunada nasılsa kulp bulcan kendini kandırcan o yüzden cevap yazarsanda alıntı yapma tartışmaya girmek istemiyorum

Alintiyla cevap verdiğin için alintiladim. Keşke sadece o kısmı değil yazinin tamamini okusaydin. Bu projeler öyle günübirlik projeler değil. Daha önceden planlamasi yapılmış projeler. Muhalifsinizde biraz yararlı yapıcı destekleyici geliştirici yorumlarda bulunun. Her yapilani oy için yapılmış gibi görmeyi bırakın. Yoksa bazıları gibi hiçbirşey yapmayanlari desteklemeye devam edersiniz :D
Son mesajimdir!

Bu konuya da siyaset dahil oldu, kilit arkadaşlar kilit..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri