YGS'yi bir dakika ile kaçırmıştı: İntihar etti

• Kullanıcı Crio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

Crio

Kayıtlı Üye
Olay dün akşam saatlerinde Biga İlçesi’nin Kavaklık Mahallesi’nde oturan Kalaycı ailesinin evinde meydana geldi. YGS’ye giremediği için bir süredir bunalımda olduğu belirtilen Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4’üncü sınıf öğrencisi Büşranur Kalaycı canına kıydı. Kız kardeşi Gülnur, akşam eve geldiğinde Büşranur’un odasında tavana asılı cansız bedeniyle karşılaştı.

Haber verilmesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibi, Büşranur’un intihar ettiğini belirledi. Savcının olay yerinde incelemesinin ardından Büşranur Kalaycı’nın kesin ölüm nedeninin saptanması için cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan Kalaycı ailesinin fertleri, Büşranur’un 12 Mart pazar günü yapılan YGS’ye 1 dakika geç kaldığı gerekçesiyle giremediği için bunalımda olduğunu, geçen 28 Mart’ta sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından psikolojisinin iyice bozulduğu için intihar ettiğini düşündüklerini söyledikleri öğrenildi. (DHA)

Bir gençecik fidan ne düşünüyosunuz asıp gürleyip kesmişdiniz sınava geç kalan çoçuk için normlarınız batsın

Ben bu durumda ailesini de suçlarım. Sanırım üstünde sınav için büyük bir aile baskısı vardı. Allah rahmet eylesin. Gelip geçici dünya bu kadar basit bir olay için üzülmeye bile değmezdi. Bu sınavları aileler çok abartıyor

hiçbir işe yaramayan eğitim sistemimiz artık can da alıyor

Ben bu durumda ailesini de suçlarım. Sanırım üstünde sınav için büyük bir aile baskısı vardı. Allah rahmet eylesin. Gelip geçici dünya bu kadar basit bir olay için üzülmeye bile değmezdi. Bu sınavları aileler çok abartıyor

Bencede sadece 1 sınav yahu 1 sınav için intihar mı edilir allah rahmet eylesin.

allah rahmet eylesin tartışılacak bir konu ancak ben uygulamanın yanlış olduğunu düşünmüyorum . Dersanelerde okullarda,tvlerde sınav çıktısı alırken bas bas söylendi alınmayacak diye. Burada önemli olan psikoloji ailenin yaklaşımı vs çok önemli.(3.senemde üniye girebilmiştim)

Bu sebebten intihar ettigini düşünmüyorum açıksası.Bu kişinin başka problemleri vardir muhakkak.Öyle kesin konuşan birisi degilim ama sırf bu yüzden aklı başında hiç kimsenin intihr etmesi mümkün degildir.

Ayrıca bu kişi belkide ömründe görmedigi destegi ,yardımı aldı.

3 kuruşluk adamların hazırladığı sınav sisteminden ne beklersinki.Her sene sonav sistemi ve detaylarını değiştirip duruyorlar.Eğitim sistemi ezeldne beri kötü olduğu için ülkede eğitim sistemi hazırlayacak beyinler yetiştiremedik.Allah rahmet eylesin değmeyecek bir şey uğruna gitti

Demekki başka sorunları varmış.yada ailesi aşırı yüklenmiş.kimse bir sınav için intihar etmez.Allah ailesine sabır versin.intiharın rahmeti olmaz maalesef.kendi arkadaşım intihar etti ve olayların nasıl olduğunu bildiğim için bu gördüğünüzün sadece haber olduğunu ve iç yüzünde neler döndüğünü bilmediğinizden fazla yorumda yapmamanızı öneririm

Allah rahmet eylesin diyecam ama intiharın dinimizdeki yeri nettir:( Ah be kardeşim senin için bu kadar önemli olan sınav için 2,3 saat önceden okulun oraya gitseydin. Kim bilir o gün neler olduda geç kaldı bilinmez, ama sadece sınav olduğunu sanmıyorum.

hiçbir işe yaramayan eğitim sistemimiz artık can da alıyor

Aynen hiç işe yaramamış.

Ben Bigalıyım arkadaşlar. YGS yüzünden intihar etmedi. Aile içi şiddet görüyormuş zaten babasından. "ben yokken rahat edin" diye de intihar notu bıraktı. Annesi ve babası zaten sürekli kavga ediyormuş.

sistem zaten bozuk üstüne aileler çok baskılı bir anlık gafletle böyle yerlere gelebiliyor olay. kazanmasın 1 sene daha boş dursun ölür müsün be adam

boş boş açıklamalar yapmayın yahu ! sınav saatini herkes biliyor zaten geç tonlarca aksaklıktan ötürü geç kalınabiliyor ben bir kaç sene önce sınavdan 3,4 saat önce uyanmama rağmen olması gerekenin 1 saat öncesinde evden çıkmama rağmen bir kaç aksaklık yüzünden geç kalmıştım. Bazı insanların hayatı bu sınava bağlı.

Yoksul aileler genelde çocuklarının üzerlerine çok fazla düşerler, yoksulluğu görmüş ve ailesinin kendisinden olan beklentisinin farkında olan bireyler için bu durumun ne olduğunu bilmeyen adamların '' ağbi erken gitseydi yav '' demesi hiç insani değil. Burda tek suçlu 5 para etmeyen eğitim sistemidir. Kalkıp eğitim sistemini eleştirenlere yükleyeceğinize eğitimden haberi olmayan adamları milli eğitime getirenlere yüklenin. 2008 yılında 67 puanla mühendisliğe atanan ''bir'' parti millet vekilinin kuzeni aynı zamanda benim arkadaşım, aynı yıl 87 alan ablam atanamadı.

Allah rahmet eylesin. Çok kötü durum. Sebebi sınav mı aile şiddetimi mi bilmiyorum ama böyle 1-2 dk ile sınav kaçıran çocuklar için yedek bir sınav yapılması lazım. Diğerlerine göre biraz daha zor olur. Haksızlık olmamış olur..

Eğitim sistemi çok saçma bazı ülkelerle kıyaslıyorum kişinin neye yeteneği yatkın ise o mesleği sınava girmeden seçebiliyor durum böyle olunca da öğrenci hayatları ve diğer sorunları sınav vb. gibi sorunları kafaya takmadan eğleniyorlar ygs gibi tek bir sınava bağlı yaşanmamalı lise diploma puanı ile öğrenciler üniversitelere yerleşse bir problem kalmaz ortada , kendi ülkemizde mülteci gibi yaşıyoruz kimse siyasi olarak algılamasın başka yere çekmesin Suriye li mülteciler istediği okula gidebiliyor, bizim öğrencilerimiz bir okula yerleşmek için ter döküyor yorumsuz. ALLAH rahmet eylesin yazık olmuş

Malesef eğitim sistemi berbat 3İDİOTS filmini izlemeyen var ise izlesin.

Dün bizim komşunun oğluda ygs sonuçlarını görünce dama çıkıp intihar etmeye kalkışmış son anda kurtarmışlar :mad:

O kadar bilginin, o kadar öğretinin karşılığı 1 sınav olmamalı. Bir gencimizin kaderi 2 saat içerisinde belli olmamalı.

Sistem mal gibi bari yapamıyoruz bi ülkenin sistemini kopya yapıştır yapalım

Bende Biga lıyım ve kötü bi durum her ne olursa olsun 18 yaşında küçüçük bi kız Allah sabırlar versin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri