Yılbaşından Sonra Videolu Reklamların Kaldırılması(Beyin Fırtınası)

• Kullanıcı Mtkn58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Mtkn58

Kayıtlı Üye
Evet arkadaşlar bir beyin fırtınası da benden gelsin. Bu sorun beni bitirdi resmen :)

Daha düne kadar herşey süperken. Türklerin video ortası reklamlarının kaldırılması cidden sinir bozucu. Gelirimizin Yarısından fazlasını oluşturan videolu reklamlar yılbaşı itibariyle bitmiş durumda :)

Az önce dedim gene Türklere özel bir şeydir bu ve tahminlerimde haklı çıktım.

Nereden Vardım Bu Sonuca ??

Videolu reklamların aktif olduğu bir videoya girdim ve baktım ki reklam falan yok :)
Hemen Hotspot Shield'i açtım ve Abd üzerinden bağlandım. Ne göreyim çok güzel bir videolu reklam :) Aynı video da deneme yaptım tabi ki belirteyim hemen.

Benim bu sorunun sebebinde ki tahminim şöyle;

İyi huylu tahminim

Büyük ihtimal sözleşmeler Yılbaşına kadar sürüyordu ve bugün sözleşmeler bitti en yakın zamanda açılır.

Kötü huylu tahminim

Çok küçük ihtimalde olsa değerlendirmek lazım.
Youtube'nin yine Türklere özel muamelesi. Hatırlarsanız aylar önce Türkiye'ye tüm reklamlar kapanmıştı. Türkiye'den giren hiç kimse reklam göremiyordu.

Ve şimdide baktılar yine kanalların gelirlerinin en az %60-70 i buradan sağlanıyor. Buradan engellediler. )
(Çok saçma bir fikir olabilir ama beyin fırtınası işte. Herkes aklına ne gelirse yazacak birbirine ilham verecek )

Ya da ben ortalığı çok çabuk velveleye veriyorum :)
(Umarım öyledir)

Edit:: Sabahtandır dolaşıyorum hiç bulamadım sonunda bir videoda türklere ait videolu reklama rastladım. Sanırsam ortalığı çok çabuk velveleye verdim. :) Ama çok mutlu oldum şuan ) Darısı benim başıma.

Ama acunn.com da ki bir reklam. Normal kanallarda arıyorum şu anda.
Bulanlar paylaşsın lütfen.

Edit2 : 1-2 videomda reklam çıkmaya başladı. 1-2 güne herşey çözülecek iyi ya da kötü yönde. Büyük ihtimal iyi yönde

insallah gecici bir sorundur. yoksa gelirim yüzde80 azalacak. sün bu vakitlerde 15 tl yi gecmiştek simdi 3 tl yi gecemedim

Benim bazı videolarda türkçe reklam cıkmaya başladı ama hepsinde değil bazılarında :)

Benim bazı videolarda türkçe reklam cıkmaya başladı ama hepsinde değil bazılarında :)

Hadi ya :) Anlaşmalar başladı o zaman. Hemen kendi videolarımda tekrar aramaya başlıyorum.

Edit: Şuan diğer kanalımda bir tane buldum ) Ama çoğu videom reklamsız. Hepsine gelmesi yine 2-3 gün alacak heralde ) Gelsinde kaç gün alırsa alsın gerçi

Dün Sayfa TO bu saatlerde %4 ike şuan %1.6 benimde videolar ABD ye yönelik belki genel olarak bir problemdir , sanırım Reklamverenlerin sözleşmeleriyle alakalı birkaç güne yeni yeni reklamlar görürüz diye düşünüyorum

Geçici birşeydir bu aceleci olmayalım arkadaşlar .Unutmayalım ki bazı zamanlar tüm reklamlar kayboluyordu buda onun gibi bişey diye düşünüyorum en kısa zamanda geri gelecektir inşallah .

Hadi ya :) Anlaşmalar başladı o zaman. Hemen kendi videolarımda tekrar aramaya başlıyorum.

Hayir boyle olmasinin imkani yok. Bundan 10 gun once ayni problemim vardi ve Tayland'da yasiyorum ben. Video reklamlarin cikmasini tetikleyen sey nedir bilmiyorum ama Turkiye ile yada yeni yila girilmesiyle bi alakasi yok ona eminim.

Hayir boyle olmasinin imkani yok. Bundan 10 gun once ayni problemim vardi ve Tayland'da yasiyorum ben. Video reklamlarin cikmasini tetikleyen sey nedir bilmiyorum ama Turkiye ile yada yeni yila girilmesiyle bi alakasi yok ona eminim.

Abi yenil yıl ile %100 alakası var. Aylardır bir sorun yokken. Bugün izlenmeler 2-3 kat artıp. Bgbg 4 kat azalıyor. Kazançlar aynı orantıda mesela 100 tl iken 30 tl oluyor.

kazançlar inanılmaz derecede düştü arkadaşlar. sayfa to 0,82 lerde çok berbat bi gün geçiriyoruz resmen :)

Abi yenil yıl ile %100 alakası var. Aylardır bir sorun yokken. Bugün izlenmeler 2-3 kat artıp. Bgbg 4 kat azalıyor. Kazançlar aynı orantıda mesela 100 tl iken 30 tl oluyor.

aynen benim de dün bu vakitlerde izlenme 3k idi ama gelir 15 tl idi.
bugün ise izlenim şimdi 7k ama gelir 4 tl bile değil

Hiç bir sorun yok çıkmaya devam ediyor ara reklamlar ve çok güzel kazandırıyor :)

video ortası reklam çıkıyo bende. fakat video önü fln çıkmıyo. partnere bağlıysan partner firmalarının reklam sözleşmeleri bitmiş olabilir. şuan tek tük reklam veriyolar gibi. bende bi önünde çıkıyo bi ortasında bi sonunda. belli olmuyo. geçici bi durum yani no panik.

senın türkiyeden actıgın videolarda video reklam cıkacak diye birsey yok kardesim

özellikle ay baslarında video reklam sayıları azalır.. ilk günlerde tbm to düşer ay baslarında normaldır bu

hocam gelirler acayip düştü
reklam gösterimi 21000 to 1,07 bgbg 0,77 toplam gelir 16 tl

mutemelen bütün videolu reklam vereler yılbasına kadar anlaşma yaptı ve o yüzden düştü gelirler.insallah bir a önce düzelir bu sorun.

Bu sorun bende de bir kaç gündür var.Genelde video reklamlar fazla gözükürken tıklama alırken tam tersi olarak flash reklamları çıkıyor artık tıklamaları düşürdü.

bende diyorum neden izlenme var tık yok.koca video da 1 tek reklam yokmuş :D

bende sorun sadece bende sanıyordum. ama bende diger arkadaslardan farklı olarak 3 gündür bu sorun var bugüne ozel değil

aslında bu iyi bişey olabilir sırf spamcı türkler için politikaları değiştireceklerine türkleri kökten uçurabilirler :p Saçmaladım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri