Yol Açık, Yola Çık !

Merhabalar ;

Biraz uzun bir yazı olacak. Haziran ayında Paris'e gitmiştim. Gitmeden önce bir konu açmıştım, sağolsun bir çok arkadaş yardımda, tavsiyede bulundu. Geziden sonra bir yazı yazacaktım. Merak eden arkadaşlar vardı. Bugüne kısmetmiş. Üstünden 3-4 ay geçmiş olsa da, sizlere geziden bahsedeceğim.

Eski konu : Paris Yolculuğu İçin

Başlayalım.

Evde temizlik yaparken bir çift ayakkabı buldum. Kullanmadığım fakat kaliteli ayakkabılardı. Yeşil pasaport sahibiyim. Vize sıkıntım olmadığı için yurt dışı gezisi için bir bilet almam yeterli. Ama nerede bende o para yada geziye ayıracak bütçe. Ayakkabıları gördüğüm an ''sat bunları Barış ve bir bilet al kendine'' dedim. Yine R10 üzerinden ayakkabıları sattım ucuza gitti ama olsun. Paris için uçak bileti buldum. 350TL ücreti , bir arkadaşın indirimi ile 250TL'ye geldi bilet bana. Dönüşü ve kalacak yeri ayarlamadım. Aileme de haber vermedim. Ta ki son 2 güne kadar. Çünkü yeterli parayı bulamadım. Uçuşuma 2 gün kala aileme haber verdim.

Konuşma aynen şöyle gerçekleşti.

Ben : Ben Paris'e gidiyorum.
Annem : Ne zaman ?
Ben : 2 gün sonra.
Annem : Bende geliyim.
Ben : Gel
Annem : Okuldan izin alamam(öğretmen) dur babana sorayım.
2 Dakika sonra
Annem : Baban da geliyor.

2 dakika içerisinde plana Babam da dahil oldu. Ona da bir bilet aldık. Almanya'da arkadaşı, Avusturya da ise akrabalarımız var. Dönüşü viyanadan aldık. Ben beş parasız gitmeyi planlarken , Babamla birlikte hostelde kalıp bir de 3 ülke gezdim.

Ben bodrumdan İstanbul'a uçtum. Havaalanında babamla buluştuk. Paris'e 3 saat süren bir yolculuğun ardından indik. Ben tek başıma giderim diye kaybolmama için Paris'in tamamını ezberlemiştim. Kuş bakışı olarak. İlk 2 gün 55 km yol yürüdük Paris'in her tarafını gezdik. Aklınıza gelebilecek her yeri. 3.gün Türkiye-Hırvatistan maçı vardı. Eiffel kulesinin altında dev ekran, müthiş bir duygu. Milli takımı yurtdışında , vatanınızdan insanlarla birlikte izlemek.

Paris'e hayran kaldım. Bir şehir tüm tarihini nasıl bu kadar iyi koruyabilmiş inanmak güç. Herhangibir apartman dairesini alın ve ülkemize koyun, müze olur. İnanılmaz bir kültürel zenginliğe sahipler.

Paristen Almanya (Heidelberg)'e geçtik. Bla bla car uygulamasından araç bakıyordum. Bir araç buldum, şansa bakın arkadaşlar Türk çıktı. Muhabbet ede ede Almanya'ya vardık. Babamın arkadaşı bizi karşıladı. 2 gece almanya'da kaldık. Heidelberg inanılmaz bir yer. Çok güzel bir üniversitesi var. Evleri harika, yaşam standartları çok yüksek. 1 günlükte Mannheim'a geçtik. Mannheim'in merkezi yerine gittik çarşısı yani , Türk lokantasından başka bir şey yok :) Dönerciler, kebapçılar, çiğ köfteciler, pastaneler, turkcell bayiileri, herşey türkçe :)

Daha sonra da bir bla bla car yolculuğu ile Avusturya Wels'e vardık. Akrabalar karşıladı bizi. Avusturya doğal güzellik olarak inanılmaz. Dağların arasında kalmış bir gölü ziyaret ettik. Masal dağına çıktık. Bir sonra ki gün Viyana'ya gittik ve orayı gezdik. Viyana da Paris gibi. Kültürel zenginliği yüksek , yapılar fevkalade. (Paris kadar değil tabii ki ) Sarayını gezdik, apfelstrudel tattık.

Ayın 9'unda başlayan gezimiz 17'sinde bitti.

Hiç yoktan yere küçük bir hevesle aldığım bilet, bir anda babamı da etkiledi. Baba- oğul bir avrupa turu yaptık.

Demek istediğim yeter ki birşeyler yapmak için niyet edin. Gerisi hiç düşünmediğiniz şekilde geliyor. Geçenlerde yine bir delilik yapıp bir arkadaşımla Milano'ya bilet aldık. Bu sefer bizimkiler dahil değil programa :) Ve gerçekten 5 parasız gidicez :D kurtaramadık bu sefer. 20 Kasım yani 15 gün sonra gidiyorum

Milano'ya 60 TL ye bilet bulduk.
Milano'dan Paris'e 60TL bilet.
Paristen Brüksele otostop
Brükselden , Amsterdam'a otostop ve Amsterdamdan dönüş aldık. Dönüşü de 110 tl gibi bir fiyata bulduk.

Toplamda 230 TL'ye git gel 4 ülkeli avrupa turu olacak yine.

Kalacak yerimiz yok.

Milano'da camii buldum, 2 gece orada 1 gece havaalanında yatacağız.
Pariste geçen gidişimde tanıştığım Türk restorant sahiplerinden yardım isteyeceğiz.
Brüksel tam bir bilinmezlik.
Amsterdam da ise ucuzundan ev tutmayı planlıyoruz airbnb ile.

Bu gezi 10 gün sürecek.

Bugün de elime pegasustan ücretsiz bilet kodu geldi. Bir kaç ay içinde ya Hindistan yada Dubai yapacağım.

Sormak istediğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim.

Fotoğrafların bir kısmı - https://goo.gl/photos/C8NDaRe8HU5yQzvz9

Güzel tecrübe olmuş. Seyahat blogun falan yoksa tecrübe ettiğin olayları falan farklı bir şekilde yazabilirsin. Az bilinen ya da internette hakkında bilgi pek bulunmayan şeylerden. Bir örnek vereyim, mesela bizim Türk gezginlerde önemli detay verme olayı fazla yok. Detaydan kastım özellikle ulaşım konusunda. Bilmem ne yer bilmem nenin 30 km batısında falan. İyi de bana ne sen bana toplu taşıma var mı ondan haber ver.Herkesin özel arabası yok ya da araba kiralamıyor.

Özellikle Mayıs ayında Balkanlar seyahatim için özellikle ulaşım konusunda o kadar az bilgi vardı ki, internette yazılanlar neredeyse hiç işime yaramadı. İddia ediyorum benim kadar toplu taşıma konusunda detay veren çok az kişi vardır.

Bu arada bakmak istersen blogum : Sequ'nun Seyahatnamesi

Diğer arkadaşlara hitaben,

Yurt dışına çıkmayı o kadar gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar. Fazla harcamak istemiyorsanız örneğin Balkanlar'dan başlayabilirsiniz. Ya da diğer vizesiz yerlere gidebilirsiniz. Sanıyorum daha önce de yazmıştım. 16-31 Mayıs arası 15 gece Balkanlar'da 6 ülke gezdim ve cebimden çıkan para (gidiş dönüş uçak bileti+yeme içme+konaklama+ülkeler içi ve ülkeler arası ulaşım her şey dahil) toplam 1,800 TL olmuştu.

Ya da yurt dışına çıkamıyor iseniz ülkemizde bir sürü güzel yer var. Hem de Avrupa'nın en popüler yerlerinden de daha güzelleri de var.
Kampanyaları falan takip edin. Mesela en son 12-19 Ekim arası Antalya'daydım. Gidiş dönüş her şey dahil uçak biletine ödediğim para 38 TL idi. Hatta 37,98 TL. Şaka gibi değil mi?

Benim her zaman tavsiyem, özellikle gençlere, turları falan bırakmaları. Yıl olmuş 2016. İnternette her şey yazıyor.

En son iğneada kampındaydım. Kampın en büyük çadırı bizdeydi görmemiş olmanız imkansız :D 2 oda 1 salondu :D

iğneada longoz için burada konu açmıştım ama deng gelmediniz heralde. bayır aşağı doğru vardı kodaman bi çadır ;)

---------- Spam Engelliyici 01:50 ---------- Önceki Mesaj 01:48 ----------

bu videonun sahibi de burada mı yoksaa????

https://www.youtube.com/watch?v=VDdRamySFZE

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri