Youtube-Adsense Vergi İçin Hesap Açtırdım (Önemli Gelişme)

• Kullanıcı bebeto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler

bebeto

Onaysız Kullanıcı
Önce İş Bankasına gittim fakat zerre bilgileri yok. Bu sistemi ilk kez benden duydular ve dediler ki önce devlet bankaları sisteme başlar, 1-2 ay sonra özel bankalar başlar. Ardından Ziraat'e gittim ve müşteri temsilcisiyle görüştüm.
Sosyal İçerik Üreticisi adı altında hesap açtırmak istediğimi söyledim. Onlara birkaç gün önce bilgilendirme maili gitmiş zaten. Sistemden 'dijital içerik üreticisi' olarak hesap açıldı ve içerik üreticisi olduğuna dair yüzde 15'lik vergi kesintisini kabul ettiğine dair bir dilekçe imzalatıldı.

Kafalar karışık olduğu için birkaç soru sordum. İstisna belgesi alınmadan bu hesabın açılması sorun oluşturur mu dedim. Sistemden istenen belgelere baktı fakat istenen hiçbir belge yok, gerekmiyor dedi. Peki vergi dairesi açısından sıkıntı oluşturma ihtimali var mı diye sordum, herhangi bir problem olmaz bankalar sorumlu dedi. Hesabı açarken unvan kısmına kişinin ismi ve soy ismi yazıldı. Ne işle uğraşıldığı (Youtube, blogger vs.) soruldu. Bunun dışında herhangi bir konu olmadı.

Hesabı açtıktan sonra denemek için hesaba 1 TL attım fakat henüz kesinti yapılmadı. Saat 17.30'u geçtiği için mi bilmiyorum. Eğer kesinti yapılırsa buradan bildireceğim. Bunun dışında ilerleyen günlerde tebliğ yayınlandığında farklı bir durum oluşursa ya bu ay hesaba para almam ya da sıkıntı olmaz zaten vergi kesildi aktarıldı diyerek alırım bakalım :D

Adsense doğrulama ücreti yattı ve 'sosyal içerik üreticisi geliri' adı altında yüzde 15 kesinti gerçekleşti. Geriye kalan tek işlem istisna belgesini alıp bankaya vermek. İstisna belgesini alırken banka hesap bilgilerini de vergi dairesine veririz. Ödeme gününe kadar istisna belgesini alamazsam interaktif vergi dairesi üzerinden dilekçe yazacağım. Sonra vay efendim şu oldu bu oldu denilmesin

Bu arkadaş Bağkur kesinlikle olmayacak demiş. Kaynağı sağlammış

https://www.youtube.com/watch?v=p2e_2yrAoh4

"Münhasıran 193 sayılı Kanunun mükerrer 20/B maddesinde istisna edilen türdeki faaliyetlerde bulunan mükelleflerden istisnadan faydalananların yıl içindeki kazançları toplamının 193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinin dördüncü gelir diliminde yer alan (2022 yılı için 880.000 TL) tutarı aşıp aşmadığına bakılmaksızın, defter tasdik ettirme, defter tutma (defter-beyan sistemine kaydolma/elektronik defter tutma) ve belge düzenleme zorunluluklarının kaldırılması uygun görülmüştür"

Önce İş Bankasına gittim fakat zerre bilgileri yok. Bu sistemi ilk kez benden duydular ve dediler ki önce devlet bankaları sisteme başlar, 1-2 ay sonra özel bankalar başlar. Ardından Ziraat'e gittim ve müşteri temsilcisiyle görüştüm.
Sosyal İçerik Üreticisi adı altında hesap açtırmak istediğimi söyledim. Onlara birkaç gün önce bilgilendirme maili gitmiş zaten. Sistemden 'dijital içerik üreticisi' olarak hesap açıldı ve içerik üreticisi olduğuna dair yüzde 15'lik vergi kesintisini kabul ettiğine dair bir dilekçe imzalatıldı.

Kafalar karışık olduğu için birkaç soru sordum. İstisna belgesi alınmadan bu hesabın açılması sorun oluşturur mu dedim. Sistemden istenen belgelere baktı fakat istenen hiçbir belge yok, gerekmiyor dedi. Peki vergi dairesi açısından sıkıntı oluşturma ihtimali var mı diye sordum, herhangi bir problem olmaz bankalar sorumlu dedi. Hesabı açarken unvan kısmına kişinin ismi ve soy ismi yazıldı. Ne işle uğraşıldığı (Youtube, blogger vs.) soruldu. Bunun dışında herhangi bir konu olmadı.

Hesabı açtıktan sonra denemek için hesaba 1 TL attım fakat henüz kesinti yapılmadı. Saat 17.30'u geçtiği için mi bilmiyorum. Eğer kesinti yapılırsa buradan bildireceğim. Bunun dışında ilerleyen günlerde tebliğ yayınlandığında farklı bir durum oluşursa ya bu ay hesaba para almam ya da sıkıntı olmaz zaten vergi kesildi aktarıldı diyerek alırım bakalım :D

Hangi ilden açtırdınız hocam, bende bugün ziraat bankasında müşteri temsilcisinden sonra müdüre kadar çıktım elimdeki istisna belgesine anlam bile veremediler. Haberleri yok konudan. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.

Hangi ilden açtırdınız hocam, bende bugün ziraat bankasında müşteri temsilcisinden sonra müdüre kadar çıktım elimdeki istisna belgesine anlam bile veremediler. Haberleri yok konudan. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce.

Dijital içerik üreticiliği hesabı diye bakmaları lazım panelden. Hatta 5 Ocak tarihinde devlet bankası çalışanlarına bilgilendirme maili bile atılmıştı. Konudan haberleri olmaması inanılmaz saçma

Bende ziraatan yaptırdım, bilgileri yoktu.işlemi yaparken biyerde takldı. Birgün sonra yapıp bene aradı. Hesap Konudaki gibi içerik üreticileri mobil hesabı die geciyor. Ayrıca nas kodu olarak söyle 591103 (vergi faliyet kodu) sinema vsvs die geçior. Ayrıca bunla ilgili size mail geldiğinide söyle . Sora sora yapsınlar

Bende ziraatan yaptırdım, bilgileri yoktu.işlemi yaparken biyerde takldı. Birgün sonra yapıp bene aradı. Hesap Konudaki gibi içerik üreticileri mobil hesabı die geciyor. Ayrıca nas kodu olarak söyle 591103 (vergi faliyet kodu) sinema vsvs die geçior. Ayrıca bunla ilgili size mail geldiğinide söyle . Sora sora yapsınlar

Sağolun hocam verdiğiniz kod sayesinde işlemimi hallettim.

Dostlar bildiğiniz üzere yeni çıkan 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil uygulamalar için cihaz geliştiriciliği faaliyetlerinin gelir vergisinden muaf tutulması için istisna belgesi almamız gerekiyordu, ancak birçok arkadaş belgelerini aldıktan sonra bağkur sorunuyla karşı karşıya kaldı, bu problem kanunu anlamsız ve yararsız kıldığı için sesimizi duyurmamız gerekiyor, ne kadar çok ses o kadar hızlı çözüm diyerek hepinizi Cimer üzerinden Maliye bakanlığına aşağıdaki metni (isterseniz düzenleyin kendinize göre) İstek başlığı altından göndermenizi tavsiye ediyorum.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil uygulamalar için cihaz geliştiriciliği faaliyetimin gelir vergisinden istisna olduğunu belirten istisna belgesini almak için bulunduğum vergi dairesine başvurdum ve istisna belgemi aldım, bu belge kapsamında kazandığım gelirden %15 bandında belirttiğim banka hesabından vergimi ödeyecektim ancak adıma bağkur açıldığını öğrendim. Bu yasa kapsamında gelir elde eden ben dahil bir çok insan aylık bağkur primlerinden çok daha az miktarlarda gelir elde etmektedir. Bu durumda elde ettikleri kazancın bağkur primlerine gitmesi yüzünden, bir anlamı kalmamaktadır, zaten bu miktarlar yüzünden kolaylık getirildiği düşünülen bu yasanın bağkur primi yüzünden pratikte hiçbir yararı kalmamıştır. Bağkur zorunluluğunun kaldırılması en azından isteğe bağlı olması bu alanda gelir eden tüm gençler için büyük bir kolaylık sağlayacak ve onlara işlerini büyütme fırsatı tanıyacaktır. Bu konuda yeni bir düzenlemenin gelmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımla.

Arkadaşlar merhaba. Adsense hesabımda bu yeni yasadan faydalanmak için ödeme erteleme yapmıştım. Bugün ayarları varsayılan yaparak değiştirdim. Önceki aylarda hep ayın 21'i olduğunda (Otomatik ödeme beklemede: Banka hesabı • • • • 5001 - ₺xxxx. GG102Nxxx) ifadesi yazardı. Bugün ise (Banka hesabı • • • • 5001 ile yapılan ₺xxxx tutarındaki Otomatik ödeme beklemede. GG102Nxxx) yazmakta. Neden böyle farklı yazıyor acaba. Sıkıntılı bir durum mu yoksa normal mi?

Dostlar bildiğiniz üzere yeni çıkan 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil uygulamalar için cihaz geliştiriciliği faaliyetlerinin gelir vergisinden muaf tutulması için istisna belgesi almamız gerekiyordu, ancak birçok arkadaş belgelerini aldıktan sonra bağkur sorunuyla karşı karşıya kaldı, bu problem kanunu anlamsız ve yararsız kıldığı için sesimizi duyurmamız gerekiyor, ne kadar çok ses o kadar hızlı çözüm diyerek hepinizi Cimer üzerinden Maliye bakanlığına aşağıdaki metni (isterseniz düzenleyin kendinize göre) İstek başlığı altından göndermenizi tavsiye ediyorum.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil uygulamalar için cihaz geliştiriciliği faaliyetimin gelir vergisinden istisna olduğunu belirten istisna belgesini almak için bulunduğum vergi dairesine başvurdum ve istisna belgemi aldım, bu belge kapsamında kazandığım gelirden %15 bandında belirttiğim banka hesabından vergimi ödeyecektim ancak adıma bağkur açıldığını öğrendim. Bu yasa kapsamında gelir elde eden ben dahil bir çok insan aylık bağkur primlerinden çok daha az miktarlarda gelir elde etmektedir. Bu durumda elde ettikleri kazancın bağkur primlerine gitmesi yüzünden, bir anlamı kalmamaktadır, zaten bu miktarlar yüzünden kolaylık getirildiği düşünülen bu yasanın bağkur primi yüzünden pratikte hiçbir yararı kalmamıştır. Bağkur zorunluluğunun kaldırılması en azından isteğe bağlı olması bu alanda gelir eden tüm gençler için büyük bir kolaylık sağlayacak ve onlara işlerini büyütme fırsatı tanıyacaktır. Bu konuda yeni bir düzenlemenin gelmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımla.

Hocam müsadenizle mesajınızı herkesin gönderebileceği şekilde düzenledim
''193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil uygulamalar için cihaz geliştiriciliği faaliyetimin gelir vergisinden istisna olduğunu belirten istisna belgesinin alınması için yapılan başvurular sonucu 001 faaliyet kodu ile mükellefiyet tesisi beraberinde Bağkur prim borcunu da devreye sokmaktadır. Bu yasa kapsamında gelir elde eden ben dahil bir çok insan aylık bağkur primlerinden çok daha az miktarlarda gelir elde etmektedir. Bu durumda elde ettikleri kazancın bağkur primlerine gitmesi yüzünden bir anlamı kalmayıp birçok kişinin sosyal içerik üreticiliğini bırakacak olması ülkeye döviz girişini de düşürecektir. Bu miktarlar yüzünden kolaylık getirildiği düşünülen bu yasanın bağkur primi yüzünden pratikte hiçbir yararı kalmamıştır. Bağkur zorunluluğunun kaldırılması en azından isteğe bağlı olması bu alanda gelir eden tüm gençler için büyük bir kolaylık sağlayacak ve onlara işlerini büyütme fırsatı tanıyacaktır. Bu konuda yeni bir düzenlemenin gelmesini talep etmekteyiz.

Saygılarımla. ''

arkadaşlar selam
Ben adsense -ödeme yöntemleri kısmından banka bilgilerimi kaldırıyorum durum netleşene kadar.Bir sakıncası olurmu?Bu ay 200 tl sınırını geçtiğim için muhtemelen ayın 9-10 u gibi para yatacak başıma bela açmasın.Birde bağkur çıkarmışlar.Bir işi beceremediler yaptıkları her iş eksik adamların.

İvd üzerinden talep dilekçesi iletmek ve banka bilgileri girmek için yeni menüler eklemişler. Oradan kolayca halledebilirsiniz

Bağkur konusunun çözülmesi için SGK yetkilileri 'herkesin üst dilekçe yazarak bu duruma itiraz etmesi lazım' demiş

CİMER'den bağkur konusunda olumsuz-alakasız bir cevap gelince bazıları bu yasayı meclise sunan milletvekiline detaylı bir mail atmış. Hepimiz bu adrese aşağıdaki yazıyı mail olarak atalım sesimizi duyuralım

[email protected]
İyi çalışmalar sayın vekilim. Uygulama geliştiricisi olarak freelancer olarak çalışıyorum. Sizinde üzerinde çalıştığınız ve meclise sunduğunuz "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği" kanun teklifinin Ekim ayından bu yana takipçisiyim. 01.01.2022 tarihinde vergi dairesine başvurup istisna belgesini aldım. Bu süreçten sonra %15 oranında vergi otomatik olarak banka üzerinden kesilmeye başladı. Bu süreçte vergi dairesi sisteminde Potansiyel Mükellef olarak kaydımız oluştu.Sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. 24.01.2022 tarihinde gelen bir düzenleme ile 0001 kodu ile ticari kazanç durumuna geçirildik ve sisteme Nace kodu eklendi. Bu durumda otomatik olarak SGK tarafından 4/b (BAĞKUR) zorunlu sigortalılık durumu doğdu. Sektörde yeni girişimci olduğumuzdan dolayı sigorta primi seviyesinde dahi bir kazancımız yok. Bu durumda siz ve çalışma arkadaşlarınızın emeği ile yürürlüğe giren bu yasanın biz genç girişimciler için bir anlamı kalmamış oluyor. CİMER üzerinden daha öncede dilekçe yazdım ancak SGK tarafı sisteme 0001 olarak kayıt edildiğimiz için birşey yapamıyor. Vergi Dairesi ise kendilerine bu şekilde bir tebliğ geldiğini için farklı bir işlem yapamadıklarını söylüyorlar. Bu durumda en son seçenek olarak size ulaşmayı uygun gördüm. Eminim çok yoğunsunuzdur. Ancak bizde bu konu ile uğraşmaktan işimize odaklanamıyoruz vekilim. Bu durumdan mağdur olan yüzlerce genç var. Sizden ricam bu duruma yeni bir güncelleme ile müdahale edilip tekrar sorunsuz bir şekilde bu yasadan faydalanabilmemiz. İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,
İstisna belgesi aldım.Bankaya gidip yeni hesap açtırdım.Adsense'den bugün teyit ödemesi gelmiş 0.25 tl ancak herhangi bir kesinti olmamış...Hesabı halk bankasından açtırdım.Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? ne yapmam gerekiyor?

---------- Spam Engelliyici 1.03.2022 00:02 ---------- Önceki Mesaj 28.02.2022 22:20 ----------

Halk Bankasından hesap açan yok mu yaa?

CİMER'den bağkur konusunda olumsuz-alakasız bir cevap gelince bazıları bu yasayı meclise sunan milletvekiline detaylı bir mail atmış. Hepimiz bu adrese aşağıdaki yazıyı mail olarak atalım sesimizi duyuralım

[email protected]
İyi çalışmalar sayın vekilim. Uygulama geliştiricisi olarak freelancer olarak çalışıyorum. Sizinde üzerinde çalıştığınız ve meclise sunduğunuz "193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 20/B kapsamında bulunan sosyal içerik üreticiliği ile mobil cihazlar için uygulama geliştiriciliği" kanun teklifinin Ekim ayından bu yana takipçisiyim. 01.01.2022 tarihinde vergi dairesine başvurup istisna belgesini aldım. Bu süreçten sonra %15 oranında vergi otomatik olarak banka üzerinden kesilmeye başladı. Bu süreçte vergi dairesi sisteminde Potansiyel Mükellef olarak kaydımız oluştu.Sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. 24.01.2022 tarihinde gelen bir düzenleme ile 0001 kodu ile ticari kazanç durumuna geçirildik ve sisteme Nace kodu eklendi. Bu durumda otomatik olarak SGK tarafından 4/b (BAĞKUR) zorunlu sigortalılık durumu doğdu. Sektörde yeni girişimci olduğumuzdan dolayı sigorta primi seviyesinde dahi bir kazancımız yok. Bu durumda siz ve çalışma arkadaşlarınızın emeği ile yürürlüğe giren bu yasanın biz genç girişimciler için bir anlamı kalmamış oluyor. CİMER üzerinden daha öncede dilekçe yazdım ancak SGK tarafı sisteme 0001 olarak kayıt edildiğimiz için birşey yapamıyor. Vergi Dairesi ise kendilerine bu şekilde bir tebliğ geldiğini için farklı bir işlem yapamadıklarını söylüyorlar. Bu durumda en son seçenek olarak size ulaşmayı uygun gördüm. Eminim çok yoğunsunuzdur. Ancak bizde bu konu ile uğraşmaktan işimize odaklanamıyoruz vekilim. Bu durumdan mağdur olan yüzlerce genç var. Sizden ricam bu duruma yeni bir güncelleme ile müdahale edilip tekrar sorunsuz bir şekilde bu yasadan faydalanabilmemiz. İyi çalışmalar dilerim.

Hocam insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. Daha önce başka bir konuda Cimer'e 20-30 kişi aynı metni kopyalayıp attık sonumuz karakol oldu. Terörle mücadeledeki abiye herhangi bir örgütçü olmadığımızı anlatmak için kisi bası 1 saat falan harcadık tek tek sorguda :D şimdi komik bir anı olarak kaldı fakat o dönem bir de 15 temmuz sonrası etkisiyle aynı metni kopyala yapıştır Cimer'e atanları karakola çekiyorlardı. Sonra milletin başı belaya girmesin dikkat edin atacaksanız herkes kendi yazısını yazmalı benden tavsiye :D

Halkbanktan hesap açan yok mu?
Acaba kesinti olayı biz vergi dairesine ibanı bildirdikten sonra vergi dairesi de bankaya bildirecek ve ondan sonra mı aktif olacak?

Süreçle ilgili bilgisi olan var mı acaba?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri