Youtube Dolandırıcılığı v2

M00nsp3ll

Kayıtlı Üye
Web sitesi
sms.yerinial.net
Merhaba arkadaşlar,
geçtiğimiz günlerde başımdan geçen bir olayı, sizinde yaşayabileceğiniz ihtimaline karşı paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 9 aydır açık ve düzenli kazanç getiren kanalım 21 kasımda Para kazanmaya kapatıldı. Mailleri incelediğimde bana ait olmayan bir kanal yüzünden kapatıldığını farkettim. Belki zamanında açmışımdır ve unutmuşumdur diye tüm eski hesaplarımı inceledim böyle bir kanal yoktu.

V4tWa9Y.png

Daha sonra sorunu bir kaç kişiyle paylaştım ve aynı kanal yüzünden kanalı kapatılan bir arkadaş daha çıktı. Şansımıza kanal sahibi g+ hesabını kendi adı ve soyadıyla kullanıyordu ve google cache almıştı. Kanal sahibini bulduk. Bu arkadaş forumdan bir kişiydi, sağolsun bahsi geçen hesabı sildi ve para kazanmaları tekrar aktif hale geçirdik.

Youtube'un saçmalıklarından biri olduğunu düşünürken, Para kazanmaya açtığım kanal izleme ve tık saymıyordu. Para kazanma ayarlarına girdiğimde gördüğüm şey olayı tam olarak aydınlatmaya yetti. Hesaba başka bir adsense bağlanmıştı.

8HbMIcr.png

Forumda araştırma yaptığımda aylar önce bu publisher id ile adsensesi değişen başkalarınında olduğunu gördüm.

Tam olarak olan şey şuydu: Databilim botundaki açık nedeniyle aylar önce botu kullanan herkesin bilgileri çalınmıştı ve bu kişi halen bunun farkına varmayan hesapları takip edip ödemelerin kesinleşmesine yakın hesapları kendi adsensine bağladı, Şans eseri bağladığı hesaplardan birinin para kazanması kapatılınca diğerleri de kapatıldı ve farketmemizi sağladı.

- Databilim kullanan ve kullandığı hesaplarda şifresini değiştirmeyen arkadaşlar girip şifresini değiştirsin ve kurtarma seçeneklerinde kendi bilgilerinden başka bilgiler olup olmadığını kontrol etsin.

oh be şu sorun çözülmüş sonunda tebrikler :)

Bende bilmiyorum ama heralde bir bot.Piyasada pekçok bot var !

Sizlere çok büyük geçmiş olsun hocam
allahtan param yokmuşta alamamışım o aralar :D

film gibi olay valla.geçmiş olsun sorunun hallolmasına sevindimm

botlar çıktı mertlik bozuldu arkadaşlar bu başınıza gelen olaylar botlardan kaynaklanıyor olabilir sadece bu değil ben bot kullanmıyorum ancak kullanmama sebebim güvenmediğimden herşeyi robotlaştırmaya çalışırken eldekindende olmak var botlara dikkat etmekte fayda var.

Oldum olası bot kullanmaya çekiniyordum zaten artık hayatta kimseye güvenemem. [MENTION=17]M00nsp3ll[/MENTION] çok geçmiş olsun hocam , umarım arkadaşlar bundan böyle şifre kullanımı gerektiren bot,vps,vds gibi ortamlarda daha dikkatli davranırlar ve tedbirlerini alırlar

Google bunuda düşündü
Uygulamaya Özel Şifre diye bir uygulama var.
Ancak Uğraşmaya Üşenen insanlar varken Botlara laf atmak daha kolay geliyor tabiki.!

----
Bende dün bunu düşünmüştüm. seninle bu sorunu yaşayan kişilerden bir kişiyede sormuştum da düzgün cevap vermediği için boşuna yardım etmeye çalıştım yani.

sorunu bulduğunuza sevindim

Bota para verip hem hesabımın banlanması nedeniyle hem çalınması durumunda cekiniyordum. Artık bu olayı duydum hiç almam teşekkürler bilgin için.

hep yazdım botların konusna hormonlu hıyarmı hormonsuz hıyarmı diye....en güzeli hormonsuz olanıdır beyler

İlk çıktığında 2-3 ay kullanmıştım sonra adama ulaşamadığım için botu devam ettirememiştim iyiki devam etirememişim zaten süresi bittiği gün tüm hesapların şifresini değiştirmiştim geçmiş olsun bu dolandırıcıya parasını kaptıranlara.

İşin ucunda para varsa hertürlü yalan dolan hertürlü sahtekarlık yapan olur o işlerde geçmiş olsun hocam.

Bota kesinlikle para vermeyin, ben ilk başladığım aylarda kullanmıştım hala o ayki kanllara bişey olacak diye korkuyorum, zaten o kanllardan biri şu an awe ye bağlı ödemesi gelmedi kim bilir belki de adam kendi bilgilerini girdi ona gitti para.

Arkadaşlar konuyu Botları karalamak için açmadım, Botu yazan kişi birşey olmaz diye yola çıkıp MYSQL içinde müşterilerinin bilgilerini şifrelemeden tuttuğu için böyle bir açık meydana gelmiş. Bir ürün çıkarıp ticari olarak satışını yapacak birisi zaten bu olaylardan sonra bunları düşünüp önmelini alarak yapıyordur.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri