Youtube Gelirleri ve KDV İçin Dava

robinio

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Mart 2016
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puan
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere birçoğumuza Youtube üzerinden elde edilen kazançlarla ilgili vergi cezaları gelmeye başladı. Ben de görüşmeye gittim ve müfettişe VDS faturalarıyla analytic raporlarını sundum. O da evet gösterim yurtdışı KDV kesilmemeli dedi. Raporu da böyle hazırladık ama 2016 yılı için 30 bin KDV kesilmiş bir o kadar da ceza geliyor ve bir o kadar da faiz. Müfettişlerle tekrardan görüştüm bu konuyu bana Kurul'un böyle bir karar aldığını ve herkese artık keseceklerini belirttiğini söyledi. Ancak bir dönem bazı kişilere kesilmediğini ve bazı vergi dairelerinin halen KDV kesmediğini söyledi.

Bu durumun vergide eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyorum. Çünkü benzer yönde mükellefiyeti içeren olaylar için kimi müfettişler KDV keserken kimisi kesmiyor dedim. Haklısınız dava açarsanız kazanabilirsiniz dediler. KDV hakkında emsal kararı olan ya da KDV'nin kesilmemesine dair rapor paylaşabilecek olan var mı acaba?
 
en çok canımı sıkanda bu KDV mevzusu , benim caponca kanalım var türkiyeden bir tek ben izliyorum videolarımı ama tüm kazanca KDV kesiyoruz
 
Gelir idaresinin en yüksek ne alabilecekse o kanıdan girdiğini düşünüyorum sebebi ise.
alamayacakları halde aman ne olursa olsun kurtulalım şu işten diye kabul edenler.

adamlar kısaca mahkeyeme git biz devlet adına yanlış birşey yapamayız işimiz tehlikeye girer ama sana bi kitlemeyi deneyelim tarzı hareket ediyorlar.

---------- Spam Engelliyici 22:33 ---------- Önceki Mesaj 22:32 ----------

Alınan tek bir karar vatandaş yararına değil.
En ufak bir şeyde bile mantık yok müfettişin dahi kdv de aynı görüşte olduğu raporda rdk dan farklı yanıt geliyor.
 
bir ali ağaoğlu mehmet cengiz olamadık ya.. vergimiz silinsin milyarla!
şaka biyan benım kazancım yok bır suredır bıraktım.
kazanan arkadaslar ıcın uzuluyorum gercekten.
gecmıse ısletmek ne alaka onuda cozemedım.
önceden olmayan şey için insana bedel nasıl ödetilir bastan bu hukuka aykırı!
ayrıca ızlenme vs konusu tr yok ızlenmede ne alaka vergi.
en ıyısı fırsatınız varsa yurtdısında o parayı harcıycaksınz bır sekılde urun vs alcaksınz ama ne onu arastrmak lazım.
yurtdısı bır sitede bitcoın vs alın ne bılıym dusunmek lazım
 
kardeşim 50 bin vergi ödedim. Daha gelicek mi diye bekliyorum. KDV ödemedim. Analistiğe baktılar 1 kanalın türkiye izlenmesi yüzde 2 idi onun kdvsini yazdılar. Sende Hala kanal açıksa göster yada açık kanallarından eski varsa onu göster. Yoksa zaten dava açıcam de dünyanın faizi var. Ben 31 bin cezam 100 bin yaptılar sacma sapan faizlerle en son 38 bine düşürdüm. Gecikme faiziyle 50bin ödedim. Bence davaya kadar git derim. Ben gitmediğime pişmanım. Dersine iyi çalış müfettişlere anlat.
 
En iyisi dava açman.
Dava uzun sürer zaten, dava sürerkende herhangi bir cezai işlem yapamazlar.
Haklarınızı sonuna kadar savunun.
Devlet kasasınında beş kuruş bırakmayan kişiler, YT'den kazananların kazançlarına göz dikti.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri