Youtube ile uğraşanların azalması

Youtube ile uğraşanlar geçmişe göre neden azaldı?

• Kullanılan toplam oy
    31

Zedd

Kayıtlı Üye
Şöyle forumda geçmişe bakınca uğraşan her sene giderek azalmış sizce youtube'un getirdiği güncellemelerden dolayı mı yoksa bu insanlar hala uğraşıyor sadece forumdan sosyal medyaya kaydılar da biz mi görmüyoruz

Azalma diye birşey yok,rekabet o kadar çok yükseldi ki,aynı kategoride yüzlerce kanal var nerdeyse,pasta çok küçüldü..
Spam olarak diyorsanız evet,spamciler çok azaldı..

youtube'un bazı kanallara uyguladığı shadow ban olayı youtuberlerin şevkini kırmakta, videolar patlama yapamıyor bu yüzden.

Şöyle forumda geçmişe bakınca uğraşan her sene giderek azalmış sizce youtube'un getirdiği güncellemelerden dolayı mı yoksa bu insanlar hala uğraşıyor sadece forumdan sosyal medyaya kaydılar da biz mi görmüyoruz

Foruma bakınca karar vermek zor. Çünkü forumu bırakan çok yada benim gibi arada girip bakıp çıkıyor çoğu kişi. Forumda eski tat yok.

Önceden forumda spamcılardan geçilmezdi şimdi yeni başlayanlar anca ne öğrenebilirim diye giriyor. Spamı hakkıyla yapanlar da artık forumun tadı tuzu kalmadığı için gizliden gizliye devam ediyor.

Youtube güncellemeleri ile spamı bırakan çok ama gelen güncellemeler nedeniyle pastada payı artanlar da çok.

Bunların hepsi spamcılar için geçerli tabi.

HERKESE BOL KAZAÇLAR...

son 3 yilda kazanlar tr de 4te1 e globalde 3te1 e dustu , tek yapilan youtube(google)a komisyon kazandirmak degmez dedim ve tum kanallari sattim...
{dikkat yatirim tavsiyesi olabilir}

2013-2018 bu işin kaymak dönemiydi, özellikle pandemi döneminde pasta çok küçüldü rekabet arttı, 2015 de açtığım özgün kanalım o zaman 5000 abone falandı günlük 10.000 izlenim alıyordum şimdi 40.000 abone oldu izlenimler 7000 i zor görüyor üstelik hergün düzenli içerik atıyorum, 2015 de günde 1 video atarken şimdi en az 6 tane atıyorum fakat izlenimler yerlerde , bunda en etkin sebep rakip kanalların sayısı ciddi artmış, eskiden 2 rakibim varken şimdi 20 olmuş, youtube algoritması sürekli değişiyor ve youtube un yeni kanallara torpil yaptığını düşünüyorum

Youtube'ye değil ama ytpara'yı bıraktılar. ***'un youtube bölümü bile buradan daha aktif hale geldi. Bazı telegram grupları bile buradan daha canlı durumda. Ben neredeyse her gn 20 kere falan ytpara.com'a giriyorum. 10 yıllık bir alışkanlık :) Youtube'de ise işler tam tersi durumda. Elini sallasan 1 milyonluk kanala çarpıyor. 8-9 yıl önce adet dutluktu güzel ekmek yedik ama artık çok zor.

2013-2018 bu işin kaymak dönemiydi, özellikle pandemi döneminde pasta çok küçüldü rekabet arttı, 2015 de açtığım özgün kanalım o zaman 5000 abone falandı günlük 10.000 izlenim alıyordum şimdi 40.000 abone oldu izlenimler 7000 i zor görüyor üstelik hergün düzenli içerik atıyorum, 2015 de günde 1 video atarken şimdi en az 6 tane atıyorum fakat izlenimler yerlerde , bunda en etkin sebep rakip kanalların sayısı ciddi artmış, eskiden 2 rakibim varken şimdi 20 olmuş, youtube algoritması sürekli değişiyor ve youtube un yeni kanallara torpil yaptığını düşünüyorum
Birde reddedilirse 1 aydan 3 aya çıktı yine de youtube bir şekilde rekabeti düşürmeye çalışıyor, giriş engeli yok dediğiniz gibi herkes kanal açabilir rekabet yüksek

Youtube'ye değil ama ytpara'yı bıraktılar. ***'un youtube bölümü bile buradan daha aktif hale geldi. Bazı telegram grupları bile buradan daha canlı durumda. Ben neredeyse her gn 20 kere falan ytpara.com'a giriyorum. 10 yıllık bir alışkanlık :) Youtube'de ise işler tam tersi durumda. Elini sallasan 1 milyonluk kanala çarpıyor. 8-9 yıl önce adet dutluktu güzel ekmek yedik ama artık çok zor.
2017'li yıllar bile daha iyidi hocam kanal açması kolay olmasına rağmen çok kanal yoktu. Birde o zamanlar bekleme olayı da yoktu

Foruma bakınca karar vermek zor. Çünkü forumu bırakan çok yada benim gibi arada girip bakıp çıkıyor çoğu kişi. Forumda eski tat yok.

Önceden forumda spamcılardan geçilmezdi şimdi yeni başlayanlar anca ne öğrenebilirim diye giriyor. Spamı hakkıyla yapanlar da artık forumun tadı tuzu kalmadığı için gizliden gizliye devam ediyor.

Youtube güncellemeleri ile spamı bırakan çok ama gelen güncellemeler nedeniyle pastada payı artanlar da çok.

Bunların hepsi spamcılar için geçerli tabi.

HERKESE BOL KAZAÇLAR...
Atı alan üsküdarı geçti hocam

Kazançların azalması, Bağkur prim şartı, fahiş vergi kesintileri ve rekabetin artması gibi etkenlerden ötürü böyle bir durum hasıl oldu. Her şey giderek zorlaşıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri