Youtube Kanalımı Ödüllendirdi

• Kullanıcı denizci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

denizci

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Youtube'nin icraatlarına akıl sır erdirmek mümkün değil ne yazık ki. Bunu aldığım son maille pekiştirmiş bulunuyorum.
Birkaç gün önce youtube 3 kanalımda para kazanmayı iptal etti. Derken demin bir mail aldım yine youtubeden, kanalımın ödüllendirildiğine dair.
Mailin konusu tam olarak şu: YouTube'daki kazancınıza ödül.
İçerik olarak da youtube hesabını oluşturmamdan duydukları memnuniyetten bahsediyorlar ve bir kereye mahsus olmak üzere para ödülü verdiklerini belirtiyorlar. Bu ne perhiz ne lahana turşusu :)
Anlayacağınız ne önünden gidiliyor youtubenin ne de arkasından. Banlanan hesaplarımla bu hesabım arasnıda gerek içerik olarak gerekse de içeriğin girilme şekli olarak hiçbir değişiklik de yok. Ayrıca banlanan iki hesabım ihtarsız iken bu hesap 2 ihtarlı:):)
Adsense hesabıma baktım aktarılan herhangi bir şey yok ama herhalde ay sonunda youtube kazançlarına eklerler bir 10 dolar.Hesabınız banlanmadan ödüllendirilmeniz dileğiyle darısı başınıza artık

Benimde az önce En temiz en legal kanalım banlandı, Kendi ekranımdaki kanala yüklemek yerine yanlışlıkla bi spor videosunu temiz kanala yükledim. hiç bir uyarı telif birşey yok. Çat mail geldi topluluk kuralı ihlali diye ( bu arada bahsettiğim videoyu diğer kanalıma yükledim 40 50 hit geldi bile).

Sonra spor kanalından oturumu kapatıp diğer kanala girdim Sms onayi istedi, sonra çat kanal kapandı :)

Benimde az önce En temiz en legal kanalım banlandı, Kendi ekranımdaki kanala yüklemek yerine yanlışlıkla bi spor videosunu temiz kanala yükledim. hiç bir uyarı telif birşey yok. Çat mail geldi topluluk kuralı ihlali diye ( bu arada bahsettiğim videoyu diğer kanalıma yükledim 40 50 hit geldi bile).

Sonra spor kanalından oturumu kapatıp diğer kanala girdim Sms onayi istedi, sonra çat kanal kapandı :)

Geçmiş olsun hocam,Benim de bir kanalım böyle gitmişti hocam. Telefon onayı istedi ben de verdim telefonu ve banladı. Anlamadığım maden banlayacaksın neden bir daha telefon istiyorsun be youtube.

gerçkten çok ilginç
madem banlayacaksın niye tel onayı sitiyosun ki
bu youtube bazen kafayı yiyiyor

Bir de banladığı kanalın bir kopyasına da ödül vermesi ayrı bir ilginçlik.

Ban konusunda merak ettiğim bir husus var; bende şimdi 2 tane telif hakkı uyarısı gelmişti onları kabul ettim ve normal bir şekilde onlar öylece duruyor artık sorun yaratmıyorlar ama bu gün 2 video'ya daha bu gelmiş onlara itiraz ettim. İtiraz ettiğimde sorun olmaz değil mi? Düzenli bir şekilde yazıp olayı izah ettim çünkü. Bu uyarıları veya ban olayını nasıl görüyoruz, telif hakkı uyarısının çoğalması bir sorun yaratır mı? Bir de son olarak itirazlarımızı Türkçe olarak yapabiliyor muyuz? Çok soru sordum biliyorum ama bende biraz şu olay yüzünden ter döktüğümden detaylı bir şekilde öğrenmeye çalışıyorum :)

hocam 3. ihtarda kanalınız kapanır ve bir daha o kanala ulaşamazsınız. dolayısıyla anladığım kadarıyla kanalınız halen açık. Aldığınız uyarılar telif hakkın değildir, videonun dünya genelinde engellendiği yönünde bilgilendirmelerdir ve o videoyu silmeniz yeterli.
İhtara itiraz hakkınız var ama videonun kaynağından emin değilseniz itiraz etmemeniz sizin lehinize olur bence.

hocam 3. ihtarda kanalınız kapanır ve bir daha o kanala ulaşamazsınız. dolayısıyla anladığım kadarıyla kanalınız halen açık. Aldığınız uyarılar telif hakkın değildir, videonun dünya genelinde engellendiği yönünde bilgilendirmelerdir ve o videoyu silmeniz yeterli.
İhtara itiraz hakkınız var ama videonun kaynağından emin değilseniz itiraz etmemeniz sizin lehinize olur bence.

Bende dünya genelinde engel değil de sadece kabul edip itiraz etme olayı geldi. Yani direk kapatılmadı video. Bir tanesi de bazı ülkelerde engellenmiş gibi bir uyarı vardı o da Almanya'da engellenmiş sanırım.

Şimdi bir daha bu sorunu alırsam hesabım sorunlu hale mi gelecek? İhtar ile eşleşen üçüncü taraf içeriği aynı şey midir, çünkü bende eşleşen üçüncü taraf içeriği olarak çıkıyor, sizin dediğiniz ihtar sanırım ciddi boyutta bir sorun olsa gerek çünkü bende kabul etme seçeneği de var.

Kafanızı şişirdim kusuruma bakmayın lütfen :)

Aynı şey değil hocam. İhtar en belalısı ve kanalınızı kapatır. Tavsiyem o kanala 6 aya akdar video yüklemeyin , boşa bir çaba olabilir çünkü.
3.taraf ise herhangi bir şahsın videosudur standart lisansa sahip olmadığı için uyarı veriyor. O videoyu ya özgünleştireceksiniz ya da sileceksiniz.Ama size tavsiyem silmenizdir.

sol tşknı yerim ama sağ için aynısını söyleyemem demiş yt :)

İlk mesajda da belirttiğim gibi anlamak mümkün değil çünkü içerikler ve yükleme şekli birebir aynı iki kanalında. Neyse artık yolumuza devam ediyoruz, sıkıntı yok.

Aynı şey değil hocam. İhtar en belalısı ve kanalınızı kapatır. Tavsiyem o kanala 6 aya akdar video yüklemeyin , boşa bir çaba olabilir çünkü.
3.taraf ise herhangi bir şahsın videosudur standart lisansa sahip olmadığı için uyarı veriyor. O videoyu ya özgünleştireceksiniz ya da sileceksiniz.Ama size tavsiyem silmenizdir.

İlginiz için çok teşekkür ederim, ihtar ile üçüncü taraf olayını bir olarak biliyordum şimdi olayı anladım. Bende herhangi bir ihtar yok en azından artık rahat bir nefes alabilirim.

Bandan kastın ne? Benim telefon isteyen kanalım oldu ancak herhangi bir problem yok.

Hocam 2 ihtardan sonra kanala giriş yaparken telefon numarası girmenizi istiyorsa kanalınız banlanmış demektir. Son ihtarı da almışsınız anlamına gelir.

İlginiz için çok teşekkür ederim, ihtar ile üçüncü taraf olayını bir olarak biliyordum şimdi olayı anladım. Bende herhangi bir ihtar yok en azından artık rahat bir nefes alabilirim.

Rica ederim ancak o kadar da rahat nefes almayın bence o kanalınız artık sallantıda. Dediğim gibi mantıklı olan şey o kanala içerik eklememek artık.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri