YouTube Kötü Haber

• Kullanıcı muratti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
8 Yıldır Webmasterim ve bugüne kadar google'un bir çok algoritmasının yıkımlarına şahit oldum.
Her yeni algoritma zayıfları temizliyor, eğer kendinize güveniniz yoksa ilk darbede yıkılırsınız.
8 yıl içinde çoğu arkadaşım bu işi bıraktı ama bıraktıkları yanına kar olmadı kaybeden yine onlar oldu.
Her algoritmanın mantıksal bir çözüm yolu vardır, aklınızı kullanıp sabrettiğiniz ve nasibinizde varsa her türlü kazanırsınız.
Youtube yeni kuralları ile sadece içimizde ki acemileri ve iradesi güçlü olmayanları temizleyecektir. Yani kısacası spam videolarla beraber zayıf olanlar temizlenecek ve geriye kalanlar daha fazla para kazanazak, bugünü hatırladığımız da ise iyi ki olmuş diyeceğiz ;)

8 Yıldır Webmasterim ve bugüne kadar google'un bir çok algoritmasının yıkımlarına şahit oldum.
Her yeni algoritma zayıfları temizliyor, eğer kendinize güveniniz yoksa ilk darbede yıkılırsınız.
8 yıl içinde çoğu arkadaşım bu işi bıraktı ama bıraktıkları yanına kar olmadı kaybeden yine onlar oldu.
Her algoritmanın mantıksal bir çözüm yolu vardır, aklınızı kullanıp sabrettiğiniz ve nasibizde varsa her türlü kazanırsınız.
Youtube yeni kuralları ile sadece içimizde ki acemileri ve iradesi güçlü olmayanları temizleyecektir. Yani kısacası spam videolarla beraber zayıf olanlar temizlenecek ve geriye kalanlar daha fazla para kazanazak, bugünü hatırladığımız da ise iyi ki olmuş diyeceğiz ;)

50 bin izlenmeyi gecen kanalın 1 tane videosunu manuel incelemeye al gibi bi algoritma yapsalar..bunun önüne gecmek cok zor olur mesala..

50 bin izlenmeyi gecen kanalın 1 tane videosunu manuel incelemeye al gibi bi algoritma yapsalar..bunun önüne gecmek cok zor olur mesala..

Fazla zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum, sadece spamı kontrol altında tutmaya çalışıyorlar haklı olarak.

Hayir butun viceolar icin gecerli,

iyi tarafi ozgun video uretenlerin kazanclari cok yukselecek :)

Burda demek istiyor ki , youtube partner programı dahilindeki kullanıcılar için yeni düzenlemelere gidilecek

"
Hello, Makers!
YouTube is in the process of rolling out some updates to the partnership program. "

Burda demek istiyor ki , youtube partner programı dahilindeki kullanıcılar için yeni düzenlemelere gidilecek

"
Hello, Makers!
YouTube is in the process of rolling out some updates to the partnership program. "

Benim anladığım da bu yönde..Hali hazırda bize uygulanan review sistemi, partnerlere uygulanacak.

Yok be abi. Ona bile gerek yok ki. Bir video iki ayrı yerde bulunamaz ya hak sahipliği kanıtlayacaksınız ya da ilk yükleyen kanalın linkini vererek kanalınızda bulunduracaksınız. Yani yansı yapacaksınız dese olay bitti gitti zaten. Ayrıca ne iki videosu? Yüklediğimiz videolar 150 kanalda falan daha bulunuyor genelde :)

Geçersiz hak sahipliği iddiasında da Adsense ban attı mıydı olay kapanır zaten. Bizim aklımıza gelen şeyler Youtube'un aklına gelmiyor mu? Elbette geliyor. Fakat böyle algoritmaların başarılı olabilmesi için aylarca denenmesi gerekiyor. Youtube Nisan'dan beri (kara Nisan) deniyor zaten bunları.

Spamin önüne geçmek algoritmik olarak çok çok kolay bir iş. İki yıllık bilgisayar programcılığı mezunu birisi bile söyleyebilir bunu. Zor olan milyonlarca videoyu ve yüzbinlerce kanalı etkileyecek böylesi düzenlemeleri mükemmelleştirmektir. Bazen aylar alır bazen yıllar. Bu Ocak ayı belki o kadar da sıkı olmayacak. Sadece bir kademe daha sıkı olacak belki. Ama bu ilerleyen aylarda peyderpey bu işi yürürlüğe koymayacakları anlamına gelmez.

Yok be abi. Ona bile gerek yok ki. Bir video iki ayrı yerde bulunamaz ya hak sahipliği kanıtlayacaksınız ya da ilk yükleyen kanalın linkini vererek kanalınızda bulunduracaksınız. Yani yansı yapacaksınız dese olay bitti gitti zaten. Ayrıca ne iki videosu? Yüklediğimiz videolar 150 kanalda falan daha bulunuyor genelde :)

Geçersiz hak sahipliği iddiasında da Adsense ban attı mıydı olay kapanır zaten. Bizim aklımıza gelen şeyler Youtube'un aklına gelmiyor mu? Elbette geliyor. Fakat böyle algoritmaların başarılı olabilmesi için aylarca denenmesi gerekiyor. Youtube Nisan'dan beri (kara Nisan) deniyor zaten bunları.

Spamin önüne geçmek algoritmik olarak çok çok kolay bir iş. İki yıllık bilgisayar programcılığı mezunu birisi bile söyleyebilir bunu. Zor olan milyonlarca videoyu ve yüzbinlerce kanalı etkileyecek böylesi düzenlemeleri mükemmelleştirmektir. Bazen aylar alır bazen yıllar. Bu Ocak ayı belki o kadar da sıkı olmayacak. Sadece bir kademe daha sıkı olacak belki. Ama bu ilerleyen aylarda peyderpey bu işi yürürlüğe koymayacakları anlamına gelmez.

başlarda çok sıkacaklarını sanmıyorum. önce tüm videoların %5-10 gibi etkilenir zamanla artar.

Birde şöyle düşünmek lazım youtube spamdanda para kazanmıyormu kendi bindiği dalı niye kessin?

başlarda çok sıkacaklarını sanmıyorum. önce tüm videoların %5-10 gibi etkilenir zamanla artar.

Ben de aynı fikirdeyim. %10 etkiler ve sistemi seyrederler birkaç ay daha.

Bir de "bu iş biter mi yaa? Spam biter mi yaa? Anasını belleriz yaa" diyenler beni güldürüyor. 10 yıllık Adsense'im var. Nelerin nelerin bittiğini gördük. Spamı bırak Youtube bile biter burası internet. Ben YT işine başladığım gün bile bir gün YT'dan para kazanamayabilirim diyordum. Bitmeyecek şey "internetten para kazanmak"tır. Spam da biter YT da biter. Biz kendimizi okyanustaki balık gibi göreceğiz. Bugün hala internetten para kazanmanın en efektif şekli YT bana göre de.

Bir ikincisi çoğunluğunuz bir işletme yönetmediğiniz için "Youtube sunucu masrafına mı bakarmış?" diyebiliyor. YT gibi, Google gibi şirketlerin en büyük masraf kalemi zaten sunucular. %1 masrafı düşürme imkanları varsa onlar için bu nur üstüne nur olur. Youtube spam önlemi gibi önlemleri masraf nedeniyle de alabilir, başka sebeplerle de alabilir. Ocak ayında belki "birkaç spamcı" idik. Fakat Nijerya'dan Moğolistan'a insanlar akın akın spam yüklüyorlar. Bu hem masraf artırıcıdır hem de önlem alınmadığında şirket profilini zayıflatıcıdır. Bu ikisinden de önemli olan ise hak sahipliği sıkıntılarıdır.

Youtube moderatörleri bütün mesaisini spam nedeniyle yeniden yüklenip hak sahipliği iddiası sonrasında claim açılmış olaylara harcıyorlar.

Bir spamcı.

---------- Mesaj saat 19:20:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:04:57 civarında gönderildi. ----------

Birde şöyle düşünmek lazım youtube spamdanda para kazanmıyormu kendi bindiği dalı niye kessin?

O tam olarak öyle olmuyor. Devletler uyuşturucudan gayet yüksek paralar kazanırlar fakat buradan gelen para başka handikaplara yol açar.

Mesela TC, uyuştucu transferi ve trafiği nedeniyle ciddi karlar ediyor bu işten. Fakat buradan gelecek parayı da istemiyor aslında. Çünkü mafyatik örgütlenmeler gibi farklı güç odaklarını besliyor.

Senin spamin nedeniyle evet YT biraz kazanıyor. Ama kazanması gerekenden fazla mı kazanıyor? 1 milyon izlenmeli bir videoyu ele alalım. Bu videoyu 100 spamcı yüklesin ve yükleyenler de biner kere izletmiş olsun. Spamcılar sayesinde izlenen 100 binlik hit spamcılar olmasa 1 milyonluk o videoya kayacaktı. O video 1.100.000 olacaktı. YT için bir kardan söz edemeyiz. O videoyu spamcıdan izleyen kişi dur bir de esas videoyu aratayım da bir kere de orada reklama tıklayayım demez ki. Spamcıdan YT gerçekte bir şey kazanmıyor. Kazanıyor olsa bile bu parayı istemeyebilir.

Ben de aynı fikirdeyim. %10 etkiler ve sistemi seyrederler birkaç ay daha.

Bir de "bu iş biter mi yaa? Spam biter mi yaa? Anasını belleriz yaa" diyenler beni güldürüyor. 10 yıllık Adsense'im var. Nelerin nelerin bittiğini gördük. Spamı bırak Youtube bile biter burası internet. Ben YT işine başladığım gün bile bir gün YT'dan para kazanamayabilirim diyordum. Bitmeyecek şey "internetten para kazanmak"tır. Spam da biter YT da biter. Biz kendimizi okyanustaki balık gibi göreceğiz. Bugün hala internetten para kazanmanın en efektif şekli YT bana göre de.

Bir ikincisi çoğunluğunuz bir işletme yönetmediğiniz için "Youtube sunucu masrafına mı bakarmış?" diyebiliyor. YT gibi, Google gibi şirketlerin en büyük masraf kalemi zaten sunucular. %1 masrafı düşürme imkanları varsa onlar için bu nur üstüne nur olur. Youtube spam önlemi gibi önlemleri masraf nedeniyle de alabilir, başka sebeplerle de alabilir. Ocak ayında belki "birkaç spamcı" idik. Fakat Nijerya'dan Moğolistan'a insanlar akın akın spam yüklüyorlar. Bu hem masraf artırıcıdır hem de önlem alınmadığında şirket profilini zayıflatıcıdır. Bu ikisinden de önemli olan ise hak sahipliği sıkıntılarıdır.

Youtube moderatörleri bütün mesaisini spam nedeniyle yeniden yüklenip hak sahipliği iddiası sonrasında claim açılmış olaylara harcıyorlar.

Bir spamcı.

---------- Mesaj saat 19:20:44 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 19:04:57 civarında gönderildi. ----------

O tam olarak öyle olmuyor. Devletler uyuşturucudan gayet yüksek paralar kazanırlar fakat buradan gelen para başka handikaplara yol açar.

Mesela TC, uyuştucu transferi ve trafiği nedeniyle ciddi karlar ediyor bu işten. Fakat buradan gelecek parayı da istemiyor aslında. Çünkü mafyatik örgütlenmeler gibi farklı güç odaklarını besliyor.

Senin spamin nedeniyle evet YT biraz kazanıyor. Ama kazanması gerekenden fazla mı kazanıyor? 1 milyon izlenmeli bir videoyu ele alalım. Bu videoyu 100 spamcı yüklesin ve yükleyenler de biner kere izletmiş olsun. Spamcılar sayesinde izlenen 100 binlik hit spamcılar olmasa 1 milyonluk o videoya kayacaktı. O video 1.100.000 olacaktı. YT için bir kardan söz edemeyiz. O videoyu spamcıdan izleyen kişi dur bir de esas videoyu aratayım da bir kere de orada reklama tıklayayım demez ki. Spamcıdan YT gerçekte bir şey kazanmıyor. Kazanıyor olsa bile bu parayı istemeyebilir.

Çok haklısınız bence,ama umarım böyle birşey olmaz çünkü internette youtube kadar çok para kazandıran bir sistem daha görmedim.

Teşekkürler...

Çözümü yazıyorum:
Şimdi kanallar özgünlüğünü ispat edene kadar videolar incelemeye takılacak değil mi?

1) İnceleme bitene kadar saçma da olsa uyduruktan özgün videolar oluşturulur.

2) Youtube kanalın özgün olduğuna kanaat getirip bundan sonra incelemeye almadığında videoları tekrar spama yönelebilirsiniz.

Not: Komplo teorilerine göre yanıtımdır.Bunu zaten yapamayacaklarını tekrarlıyorum.

bunu hep söylerler ona kalcak olursa Türkiyede 10 Sene önce AB ye gircekti Halen gircek :):)

Maili özetle Türkçeleştirdim.

Youtube partnerlik programında bazı güncellemeler yapmayı devreye soktu. Ocak ayının başında olacak şekilde yeni upload edilen videolar ara sıra para kazanmanın gözden geçirilmesine tabi tutulacak. Bu Youtube tarafından gerçekleştirilmiş bir şeydir ve içeriğinizin Youtube ile uyum halinde olup olmadığına, copyright standartlarında ve kullanım şartlarına uygun olup olmadığına bakmayı amaçlamaktadır. Bundan sonra bir video yüklediğiizde içeriği birkaç saatten birkaç güne kadar incelemeye tabi tutulacak.

Bu uygulama güven-algoritması tabanlıdır. Yani içerikleriniz sıklıkla onaylanıyorsa daha az gözden geçirileceksiniz. Tam tersi durumunda ise daha sık denetleneceksiniz. Ayrıca Youtube kazanç görünürlüğünü tüm networkler üzerinde zorunlu kılmış durumda.

Networkle kontratınız
Youtube bize feedback gönderebileceğiniz bir sistemi ayrıca devreye sokuyor. Buna bazıları "partnerlikten çık butonu" adı veriyorlar. Biz partner firmanız olarak (maker) bunu kullanmanızı partnerlik statünüze göre belirliyoruz. Konu hakkında sorunuz varsa doğrudan bizimle iletişim kurabiliyorsanız lütfen bu yolla iletişime devam edin (yani diyor ki "partnerlikten çık butonunu" kullanmayın nolur)

Copyright
Her zaman olduğu gibi haklarının %100 size ait olduğu videoları yüklemeniz sizin sorumluluğunuzdadır. Başka kaynaklardan, televizyonlardan, filmlerden, fragmanlardan ve müzik videolarından vb. görüntüleri yüklemeyin.

SONUÇ
Partner olarak bizimle çalışmanız ilişkili kanallarınızı değiştirmeyecek. Size yardım etmeye, her türlü elinizden tutmaya, karınızı artırmaya çalışmaya hep devam edeceğiz vs vs. Biliriz ki yeni düzenlemeler hep kafa karışıklıklarına kimi zaman düş kırıklıklarına sebep olur. Ama buradayız size yardım ederiz vs vs. Para kazanmanın gözden geçirilmesi gibi uygulamalar kanalınıza keyfi içerik yüklemenin ve topluluk ihtarlarının önüne geçmek için vardır.

eğer söylenenler doğruysa yani 100 kere yüklenen bir videonun 99 u silinecekse youtubeden, unutulmamalıki yüklenen her videonun etiket başlık veya açıklaması farklı olabilir, açık bir şekilde o şirketin batması anlamına geliyor. yani sadece tom ve jerryden örnek versek 6 sene önce yüklenmiş aynı videonun onlarcası var ve hepsi milyonları geçmiş, şimdi youtube durduk yere neden bu videoları silsinki.

mutlaka etkileyecek piyasayı ama ben öyle aşırı dramatik değişimler beklemiyorum.RPM den gelen mailde bazı tavsiyelerde bulunulmuş bildiğimiz şeyler zaten videoyu başta liste dışı yapın yükleme sırasında gibi,yani bu adamlar böyle diyorsa muhtemelen çok fazla aşırı sıkma olmayacaktır

Youtube'u da Google'u da gözünüzde fazla büyütmeyin.

Bir sistem büyüdükçe hantallaşır ve daha çok açık yaratır. Araştırı, öğrenin, deneyin bu açıklardan istifade edin.

Google'ın istese de değiştiremeyeceği bazı şeyler var. Sonuçta rakipsiz değiller. Rakipsiz olsalar dahi eğer önemli bir hata yaparlarsa yerlerini almayı bekleyen pek çok girişimci var.

Biz ne kadar onlara muhtaçsak onlar da bize muhtaçlar...

Partner olarak bizimle çalışmanız ilişkili kanallarınızı değiştirmeyecek

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri