Youtube mu? Üniversite mi? Hangisi?

Var gücünle youtube asıl köşeye para at kendini emekli et sonra bu işler olurda aksarsa her ay 1 öğretmen maaşı kadar harca

4 sene önceydi, aynı tercihler arasında gidip geliyordum ben de, kaldı ki ne özgün bir kanalım mevcuttu ne de aktif olarak okuduğum bir üniversite vardı...

Spam yöntemiyle kazandığım o dönem 3 4 asgari ücrete tekabül eden aylık gelirim mevcuttu ve aylar sonra gireceğim bir üniversite sınavı beni bekliyordu. Çok iyi hatırlıyorum, Skype üzerinden burada VDS işleri ile uğraşan bir admine mesaj attım, bak ağabey dedim böyle böyle ben bir tercih yapmak mecburiyetindeyim, okumayı bırakacağım ya da her ay 3 4 asgari ücret kazandığım bu işi, sen bana yardımcı olur musun tercih konusunda...

Ve hala gözlerimin önünden gitmeyen o cevap geldi karşıdaki ağabeyden:
Bak abicim, sen bu işten her ay daire alacak kadar para kazanabilirsin ama hayatın boyunca üniversite deneyimleri yaşamamış, birileri ne iş yapıyorsun diye sorduğunda tam olarak betimleyemeyeceğin bir işe sahip olacaksın, saatlerce bilgisayar başında kalacaksın ve yukarıda Fatih ağabeyin bahsettiği gibi belki de bir gün tamamen yitireceğin bir gelirin olacak lütfen bunları aklından çıkarma...

O gün itibariyle günde ortalama 12 saat bilgisayar başında çalışan ben, aynı enerjiyi ders çalışmaya aktardım pek tabii bir hedefim vardı ama özel bir üniversitede bu hedefi gerçekleştireceğimi düşünüyordum.
Ciddi bir karar aldım ve YT işlerini bıraktım, tabii gelirim de birkaç ay sonra sıfırlandı.
Aynı yılın sonunda Türkiye'nin en iyi hukuk fakültelerinden birisini kazandım ve bu sene o fakülteden mezun oluyorum.
Üniversitede harika dostluklar edindim, harika insanlarla tanıştım, fakülteye girdiğim günden itibaren vizyonum kat kat arttı sayısız kitap okudum, göz numaralarımı her sene birer birer arttı.
2 yıldır bir hukuk bürosunda çalışıyorum ve şimdiden bir çok insanın yaşadığı mağduriyetleriyle alakalı çözümlerde rol oynadım, sayısız insan tanıdım, sayısız hikaye gördüm...
Hayat senin hayatın üstadım, doğrusuyla yanlışıyla tercihler sana ait.
Ben sadece deneyimlerimi aktarmak istedim, o günlere gittim birkaç dakikalığına...

Her zaman söylerim, kazanç için eğitimden ödün vermek demek hayatından ödün vermek demektir.
Umarım mutlu olursun...

Son düzenleme:
Liseyi bile gözümde engel olarak gördüm zamanında arkadaşlarım sınavlara çalışırken ben videolara çalıştım şuanda kazandığım paralarla hayvan çiftliği kuracağım

Bu sorunun cevabı gayet açık, eğer kanalların yüzdeyüz özgunse, en ufak spam yoksa kanallarda, üniversiteyi bırakmanı tavsiye ederim, yok spam ile kazanıyorsan, okula devam etmen çok daha iyi
Yüzdeyüz özgünden kasıt, kendini göstermeden, sesin olmadan yapılan animasyon çocuk vesaire kanallar
Kanallarını senden daha iyi bilecek kimse yoktur, buna sen karar vereceksin, içeriğim yüzdeyüz özgün mü değilmi, bu soruya göre cephede (hayatta) mevzileneceksin

Üniversite mezunu bir youtuber olmak istemez misin?
Ben bir örgün bir de uzaktan üniversite mezunuyum, doktora yapıyorum. Bunlar youtube ile ilgilenmeme mani değil.

konu youtube mu üniversite mi değil aslında. bana sorarsan yaşamda bir hedefin olmalı. para kazanma dışında hiçbir amacın yoksa eğer bence otur her şeyi bir gözden geçir. yaptığın işi ve hedeflerini sevmelisin. bir düşün bakalım yokluğun, dünyada bir eksikliğe yol açıyor mu? kolay gelsin, bol şans!

Son düzenleme:
Değerli yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim. Sanırım Youtube ile üniversiteyi bir götüreceğim çok yorucu olacak ama artık ölünce dinlenirim :)

Yukarıda söylenmiş kanalın spam değil full özgünse üniversite okuma iyice youtube asıl elinden gelenin en iyisin yap. Tabi bana kalırsa insanın her zaman bir alternatifi olmalı kendini sağlama almalısın. Yatırım önemli kazandığını değerlendirmelisin. Yani youtube konusunda bir şeyler olur. Sonra ortada kalma. Kendini garantiye aldıktan sonra yardır gitsin.

Kardeşim okulunu da aksatma, ben Youtube seçtim de şuan aylık 10K kazancım var fakat 5 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımı istemeye gitceğimizde babası soracak ne iş yapıyorsun diye yaş geldi 27'ye mecbur tek Youtube de diyemiyoruz.

Aylık 3 kazansın sigortası olsun yeter ona göre işte geri kafalı insanlara anlatamıyoruz. Onun için eğitimini de aksatma Youtube'yi de bırakma.

Kardeşim okulunu da aksatma, ben Youtube seçtim de şuan aylık 10K kazancım var fakat 5 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımı istemeye gitceğimizde babası soracak ne iş yapıyorsun diye yaş geldi 27'ye mecbur tek Youtube de diyemiyoruz.

Aylık 3 kazansın sigortası olsun yeter ona göre işte geri kafalı insanlara anlatamıyoruz. Onun için eğitimini de aksatma Youtube'yi de bırakma.

Bir kaç ay biriktir parayı hesap özeti göster :D

Bu işi yapan herkes bilir. %100 özgün bile olsan net akış veya sorunsuz bir süreç olamaz. Bir bakmışsın dibi görmüşsün. Bence ikisini birlikte götürmelisin zor olsa da.

2 üniversite bitirmiş biri olarak söylüyorum.

Üniveristede kendini geliştirmeye yönelik bir bölüm okumuyorsan, vakit kaybı...

Paran varsa bakanlar bile ayaklarının önüne yatar. Gereksiz bir bölüm okuyorsan sen iş için birilerinin ayaklarının önüne yatarsın.

Eğer kendini geliştirecek bölüm okuyorsan üniversite + yt

2 üniversite bitirmiş biri olarak söylüyorum.

Üniveristede kendini geliştirmeye yönelik bir bölüm okumuyorsan, vakit kaybı...

Paran varsa bakanlar bile ayaklarının önüne yatar. Gereksiz bir bölüm okuyorsan sen iş için birilerinin ayaklarının önüne yatarsın.

Eğer kendini geliştirecek bölüm okuyorsan üniversite + yt
türkçe okuduğuna göre öğretmen olacak

---------- Spam Engelliyici 16:52 ---------- Önceki Mesaj 16:49 ----------

sosyal medya uzmanı ve içerik oluşturucuyum deseniz sorun yok gibi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri