Youtube nin ömrü

• Kullanıcı babs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

babs

Kayıtlı Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar mağlum çoğumuz youtubeden az veya çok bişeyler kazanıyoruz. bir istişare yapalim dedim youtube daha böyle ne kadar sürer sizce...

spam gelecek 5 yıl içerisinde daha zorlaşır. Özgün için bitmez yandex işe girerse durum o zaman kızışır.

Bu sadece tartışma konusu olur. Aynı güneşin ne kadar ömrü var diye sormak gibi. Hiç birimiz Google CEO'su değiliz ve cevap sadece kişisel fikir olur.

youtubenın omru degılde spamın omru dıye sorsanız daha iyi olur cunku youtube boyle devam eder reklam ısıne ama bır sekılde spamı bıtırtıp herkesı ozgunu dondurecek .

Spam bu sene biter bence.

İnternet bitmediği sürece bitmez.. Bizim çocuklarda baba mesleği diye devam eder bence :D
Ha zaman içinde zorlaşır kolaylaşır o muamma ama bence youtube bizi gömer :D
Zaten hergün para kazanmalar gittimi? adsense uçtumu? yok para kesinleştimi? kanal kapandı para yatarmı? bilmem ne inanın maden işçileri bizden sağlıklıdır.. Kalp mi dayanır buna yaw :mad:

yandexe başvurdum tabi videolar için değil..yandex türkiye şubesine.olurda kabul edilirsem ileride karşınıza çıkabilirim mesajlarda :)

yandex de bu işe girerse google daha esnek davranabilir. Yok girmez ise gelecek spamcılar için karanlık. şimdiden 100 video atınca bile 60-70 i ünleme düşer oldu. 3-5 tanesi eşleşen vb. verse, bir iki kendini bilmezde sahte telif atsa elinizde 20-25 video kalıyor. Ee zaten bunlarında çoğu hit alamayacak derken aaaa kanal uçmuş :D

[MENTION=5742]babs[/MENTION] dalga deyil hocam,sadece ben dunyanin dagilmadigi surece youtube'nin biteceyine inanmiyorum(ozgunler icin)hatda daha yeni basladigini dusunuyorum :)

Dur daha yeni başladık biteceği varsada bi 3 5 ay sora bitsin :D

Google bünyesinde kaldigi sürece devam eder. Google Youtube ile gelirini fazlasiyla arttirdigi icin uzun vadede elden cikarmaz diye düsünüyorum :)

Spam uzmanları bir süre daha devam eder ömür biçemiyorum. :)
Bu işe yeni girişenlerin kolayına geliyor spam ama bence hiç te kolay değil.
Bunun yerine özgün bir fikir oluşturup bunu video'ya dökseler daha uzun soluklu garanti para akışı olur. Ünlem di oydu buydu derdi olmaz. :)

youtube bıtmesi için dünyada teknolojik bir devrim gerekir insanların daha ilginç seylere yonelmesı ıcın ne yandex youtube ve google yarısabılır ne de baska bir firma

Maksimum 3 sene veriyorum ben youtube'a ömür olarak.
Neden mi?

Veri barındırma ve sunma maliyetleri çok azaldı,
Bütün haber siteleri vs bu sebepten ötürü kendi sunucularında barındırıyorlar videolar.
Haber siteleri vs reklam anlaşmalarını doğrudan firma ile yapıyorlar ve peşin para ile çalışıyorlar. (Örneğin 100k reklam izletip 5000 TL'yi cebe atıyorlar (reklam izletme başı 5 kuruş)) Bu oran diğer tüm oranlardan daha fazla.

Ayrıca acunn.com'un uyguladığı taktiğe bakalım: Acunn 2 farklı şekilde videolardan kazanıyor, 1 kendi hostundakilerle kendisi reklam anlaşması yapıyor, 2- dailymotion'dan para kazanıyor. (Dailymotion işi nasıl oluyor derseniz bir ara anlatırım :D )

Ligtv hakeza öyle, gerçek dizi siteleri vs de öyle.

Youtube'da kalan içerik ise belli: vevo olmasa yt çoktan çökerdi...
Youtube ve Müzik sektörü anlaşmazlığa düştüğü anda yt'nin işi çok kötü durumlara düşecek...

En fazla 3 yıl içerisinde yotube web sektöründeki yerini tamamlar...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri