Youtube Spam Mantığı Nedir - Nasıl Yapılır - Spam Teknikleri

• Kullanıcı Alperen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💵 Para Kazanma, Adsense ve Alternatif Gelir Modell

Alperen

Kayıtlı Üye
Merhaba değerli Ytpara ailesi,
Biraz önce blogumda uzunca yazdığım spam hakkında olan makalemi burada paylaşmak istedim. Yazı biraz uzun oldu ancak forumda maalesef spam ile ilgili paylaşılan fazla bir teknik mevcut değil. Hatta okuyacağınız makaledede birçok eksik bulunabilir. Uğraştığım bildiğim kadarıyla aktarmak istedim.

Peşinen söyleyim artık Web işiyle uğraşıyorum. Youtube spam ile uğraşmayı bıraktım sayılır.

Neyse çok uzatmadan konumuza geçelim :)

Spam yapabilmek için kesinlikle bir vds sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Kendi bilgisayarınızdan spam yapmanız zor olacağı gibi bilgisayarınızı çöplüğe dönüştürebilir. Bundan dolayı aylık olarak kiralanan vds sunuculardan kiralamanız uygun olacaktır. Eğer vds alacaksanız mutlaka fransa lokasyonlu olsun. Bunun nedenide internet hızıdır. Örnek olarak aşağıda benim kullandığım vds sunucunun indirme hızı :

fr.png

Şimdi sizlere adım adım spam yapmayı anlatacağım.

Youtube spam mantığı nedir ?

Örnek olarak her kanalda 500 video kullanacağınızı varsayalım. Toplamda 50 tane kanal oluşturduğunuzu var sayıyorum. Her attığınız videonun günlük 5 defa izlendiğini hesap edersek kanal başına günlük 2500 izlenme yapar. Toplamda 50 kanalınız olduğu için adsense veya partner hesabınıza günlük 125.000 izlenim yansır. Yani bir ayda toplam 3 milyon 750 bin izlenim kazanmış olursunuz. Ancak bu iş düşündüğünüz kadar kolay değildir. Birçok zorluğu vardır. Son zamanlarda youtube spama karşı adeta savaş açmış bulunmakta. Bundan dolayı herşey umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Youtube spam riskleri nelerdir ?

Kopya içerik kullandığınızdan dolayı %90 telif hakkı bildirimi gelecektir. Bunun dışında kanalınız spamdan dolayı kapanabilir veya topluluk kurallarından dolayı kanalınız kapanabilir. Veya ödemenizi alamayabilirsiniz.

Nasıl spam yapmalıyım ?

Temiz çalışmanız gerekiyor. Öncelikle kaç tane kanal kullanacağınızı hesaplayın. Örneğin 20 tane kanal yapacaksanız 20 tane telefon onaylı gmail hesabı alın. Youtube kanallarınıza telefon onayı yapın.

Adsense hesabınızın bağlı olduğu gmail hesabında kanal bulundurmayın.

Elinizdeki tüm gmail hesaplarını ana mail adresinize yönlendirme yapın. (Youtube üzerinden bildirim geldiği zaman anında müdahele edebilirsiniz.)

Kullanacağınız gmail sayısı kadar vds sunucu kiralayın.

Bir sunucudan girdiğiniz youtube hesabınıza başka sunucudan girmeyin. (Videolarınız ünleme düşer)

Telif gönderen kanallara bulaşmayın.

Her kanala aynı videoyu yüklemeyin. Kanallar farklı kategori olmaya çalışsın.

Eğer temiz şekilde spam yapmak istiyorsanız her hesaba en fazla 1 tane alt kanal bağlayın.

Saatte bir maillerinizi kontrol edin. Telif gelen videoyu mutlaka kaldırın.

Kanal başına günlük 50’den fazla video yüklemeyin.

2 defa telif hakkı bildirimi alan kanalı komple silin. Adsense bağlantısını kesin.

Videoları, yüklerken bot kullanmayın. Tarayıcı üzerinden yükleme yapın.

Yükleme yaptığınız videoların isimlerini ve etiketlerini başka sunucudan veya bilgisayardan değiştirmeyin. (Videolar ünleme düşer)

Kapanan kanalınızın google + üzerinden silip, adsense bağlantısını kesin. Onun yerine yeni mail hesabıyla devam edin.

Her vds için kullanacağınız mail adresi farklı olsun. Bunu kesinlikle excel veya not defterinde tablo haline getirin. Örnek olarak :

185.xxx.xxx.xx = Kanal Adı – Gmail Hesabı

171.xxx.xxx.xx = Kanal Adı – Gmail Hesabı

şeklinde olması, kanallarınızın kapanmasına kesinlikle engel olacaktır. Bunun dışında eğer kendinizi biraz daha sağlama almak istiyorsanız adsense değil, Youtube partnerler ile çalışın.

Gördüğünüz gibi spam yapmak özgün çalışmaktan daha zordur. Eğer emeklerinizin boşa gitmemesini istiyorsanız özgün çalışın. Eğer para gelirse ‘benimdir, gelmezse hiç benim olmamıştır’ diye düşünecekseniz spam tam size göre.

20 tane kanalla spam yapmak için ne kadar masrafım olur ?

Şöyle basit bir hesaplama yapıyım size.

Onaylı mail hesapları : 20 x 1.5 = 30 TL

10 Tane vds sunucu : 10 x 20 = 200 TL (ihtiyaca göre değişir.)

Aylık toplam masrafınız ortalama 200 TL oluyor. (Başlangıç için 230). Vds masrafı alacağınız özelliklere göre değişir. Söz konusu hesaplama 1 GB ram + 20 GB HDD için hesaplanmıştır.

Aylık ne kadar kazanırım ?

Çok değişken bir durumdur. Çalışacağınız kategori ve içerik dili büyük etken olduğu gibi, kanalınızın kapanıp kapanmayacağı durumu büyük ölçüde etkiliyor. Ancak en kötü aylık masrafınızın 2-3 katını kazanacağınızı söyleyebilirim. Buradaki en büyük problem reklamlara tıklamadır. Yani ne gelirse şükretmek lazım :)

Bunların dışında, yükleyeceğiniz videolar eşleşen verebilir. Render yapmanız gerekebilir. Bunlar sizi çıldırtabilir. 10 tane vds ile uğraşmak kolay değildir. Spam dediğimiz şey tek kanalla yapılan birşey değildir. Tek kanalla 20 gün para kazanırsınız 21. gün kanalınız kapanır. Bundan dolayı yedek kanal olması şarttır.

Son olarak eğer spam yapmaya kesin kararlıysanız kesinlikle temiz çalışın. Günlük para hesabı yapmayın. Para hesabı değişkendir. Örnek olarak,

Bir odada 500 w elektrik yakan ısıtıcı çalıştırıyorsunuz. Isıtıcı, oda 30 derece olduğunda otomatik kapanıyor, 28’e düşünce tekrar çalışıyor. Siz bu ısıtıcının aylık masrafını hesaplamaya çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız. Çünkü dışarıdaki havanın sıcaklığı, odanın hacmi, evin ısı yalıtımı gibi etkenler hesaplamanıza engel olur.

Youtube üzerinden kazanacağınız parada böyledir, içeriğinizin dili olsun, kullanacağınız etiketler, reklamlardan alacağınız tıklamalar aylık net ücret hesaplamanıza engel olur. Bundan dolayı akışına bırakın. Ay sonunda adsense panelinize veya partner panelinize bakın ne kadar kazanmışsanız şükür diyin alın paranızı. ( Alabilirseniz :D )

Son olarak tavsiyem : Türkçe çalışmayın. Büyük pişmanlık duyarsınız.

Umarım tüm okuyanlara faydam dokunur.

çok teşekkürler hocam elinize sağlık

2 sene önce açsaydın bu konuyu faydan dokunurdu eline sağlık genede

Sonuç: Adsense Ban - 230 tl :p

Amacım konuyu baltalamak falan değildir kesinlikle kaçınılmaz sonu yazmak istedim yanlış anlaşılmasın..

Örnek olarak her kanalda 500 video kullanacağınızı varsayalım. Toplamda 50 tane kanal oluşturduğunuzu var sayıyorum. Her attığınız videonun günlük 5 defa izlendiğini hesap edersek kanal başına günlük 2500 izlenme yapar. Toplamda 50 kanalınız olduğu için adsense veya partner hesabınıza günlük 125.000 izlenim yansır. Yani bir ayda toplam 3 milyon 750 bin izlenim kazanmış olursunuz. Ancak bu iş düşündüğünüz kadar kolay değildir. Birçok zorluğu vardır. Son zamanlarda youtube spama karşı adeta savaş açmış bulunmakta. Bundan dolayı herşey umduğunuz gibi gitmeyebilir.

bu soylemine karşılık bot veya spam = yap yap patla :D sezen aksunun bir sözü vardı çok eskiden di :D

spam nasıl çalısırsın 5-10 kanal yaparsın bunların içinde tutan bir kanal olurda telif vb bısey gelemzse baglar kazanç sağlarsın yt spam işi deveye hendek atlatmak gibi oldu

arkadaşlar spam bitermi bitmez :) Sadece kurallar sıkılaştı. Adsense herzaman banlanacak diye birşey yok. Zaten yazıdada belirttim partner çalışabilirsiniz diye. Kapanan kanallara ödeme yapan partnerler mevcut. Dolayısıyla spam bitmez

spam bitmedi de ödeme alamıyoruz dostum :)

SPAM'a karşı önlem almak lazım nasıl çalışıldığını bilelim de içeriğimizi koruyalım..

umut tacirliğinin lüzumu yok, alamazsınız o parayı. kolay para yok, yeni başlayan garibanları boş yere umutlandırmayın.

Bu yazılanlar günümüz için pekte geçerli değil artık.Çünkü, Google`ın son güncellemeler ile izlediği politika, bu anlattıklarınız gibi para kazananların önünü kesecek düzeyde olduğu için artık kazanç elde edemiyoruz.

Önceden bir şekilde kaçabiliyorduk.Ama artık bunu yapamıyoruz.Bir şekilde Google bunu tespit ediyor.Üstelik içerisinde binlerce lira olan hesabımızı ödeme gününe 1 gün kala kapatıyor.Yani bir nebze Google bizi hamal olarak kullanıyor.

Sonuç olarak spam biter mi sorusu bu süreçten sonra biraz daha modernlik kazandı gibi.Bununla ilgili olarak oldukça zor bir sürece girdik.Her ne kadar her ay acaba diyerek umut bağlasak bile Google bu sistemini otomatik`e almış gibi görünüyor.Çünkü her ay sonunda aynı hikayeler paylaşılıyor.

Bu yazılanlar günümüz için pekte geçerli değil artık.Çünkü, Google`ın son güncellemeler ile izlediği politika, bu anlattıklarınız gibi para kazananların önünü kesecek düzeyde olduğu için artık kazanç elde edemiyoruz.

Önceden bir şekilde kaçabiliyorduk.Ama artık bunu yapamıyoruz.Bir şekilde Google bunu tespit ediyor.Üstelik içerisinde binlerce lira olan hesabımızı ödeme gününe 1 gün kala kapatıyor.Yani bir nebze Google bizi hamal olarak kullanıyor.

Sonuç olarak spam biter mi sorusu bu süreçten sonra biraz daha modernlik kazandı gibi.Bununla ilgili olarak oldukça zor bir sürece girdik.Her ne kadar her ay acaba diyerek umut bağlasak bile Google bu sistemini otomatik`e almış gibi görünüyor.Çünkü her ay sonunda aynı hikayeler paylaşılıyor.
ümit fakirin ekmegi
bir tek o kaldı zaten ellerinde
onu da almayın
onları rahat bırakın
umut ise fakirin emegi
bir o kaldı kalplerinde
onu da çalmayın
onlara karışmayın ,

arkadaşlar benim anlamadığım neden herkes adsense üzerinden yorum yapıyor.
Birçok partner var spama ödeme yapan, kapanan kanala ödeme yapan. Herşey adsense değil.

umut tacirliğinin lüzumu yok, alamazsınız o parayı. kolay para yok, yeni başlayan garibanları boş yere umutlandırmayın.

umut tacirliğiyle ne alaka hocam ? anlattığım sistem kolay bir sistemmi ? tam okudunuzmu bilmiyorumda spam özgünden daha zordur yazdım :)

hocam

spama para veren partner var demissiniz.isimlerini alabilirmiyim mümkünse varsa tabi.çok gereksiz bir konu olmuş.ve yazdıklarınızın hepsi boşda malesef.şu an için hepsi yanlış bilgi.

eline sağlık bu saatte biraz zor tabi ama becerebilen yapıyor

Spamda en büyük sorunlardan biride telif hakkından çekınen partnerlerin kanal almaması demekki durum artık youtube kullanıcı bilgilerini vermıyordan çıkmış Ben forumda okumustum partnerin 12 tane usa davası var film ve riskli içerik almıyor demişti partnerden hubluk alan arkadaşımız Gizzanın kurucusu iwocan hocamızda yasal nedenlerden dolayı spam almıyoruz demişti yanlış hatırlamıyorsam oyle okumustum Ben kendı adıma belkı 2 haftadan fazladır video yüklemiyorum çunku bu kanal kapanması benim belimi büktü 100 k lık mov kanalınıda partnere sokamadım Belkı çok partnere başvuru yaptığım içinde olabılır o kanal spamdan kapandı Artık spam işi gerçekten çok zorlaştı ama hala bir sürü kişi yapıyor bu arkadaşlarımızın amacı evine ekmek götürmek Gerek bu işde gerek başka işde en onemlı olan pes etmemektir atalarımızın dediği gibi çıkmadık candan ümit kesılmez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri