YouTube Telif Kaldırma Yöntemi

ytnoob

Kayıtlı Üye
Kaynak: http://www.ytozel.com/forum/threads/youtube-telif-kaldrma-yoentemi.99/

Kaynak kendiliginden siliniyor sorun nedir?

Umarım daha önce paylaşılmamıştır ve sizlere yardımı dokunur.

Beyler gelen yorumlara göre editleme gereği duydum. Ben bu yöntemi denemedim ve yazının sonunda belirttiğim kaynaktan alıntı yaptım. Anladığım kadarıyla ücretli e-book'larda da paylaşılmış bu yöntem. Dediğim gibi bunu denemedim ve sorumluluk bana ait değil sadece anladığım kadarıyla paylaşıyorum.

Telifler… Belki de en büyük düşmanımız, en büyük korkumuz. O kadar emek verdiğimiz kanala sahte teliflerin gelmesi uykularımızı kaçırdığı oluyor. YouTube buna çözüm bulamadığı gibi sahte telifleri sahte şekilde kaldırma yöntemini anlatıyorum;

Neler Gerekli?

Fake mail adresi (Bunu sağlayan bir sürü yer var) Sahte mailimizi sağladıktan sonra kendi herhangi bir hesabımıza herhangi bir mail atıyoruz. Bunun sebebi maillerin spam mı yoksa inboxa mı düştüğünü görmek. Eğer inboxa düşüyorsa devam ediyoruz yoksa fake mail adresimizi farklı yerlerden alıyoruz. İnbaxa düştüğü zaman sahte telif gönderen kişinin mailinde fake mail açıyoruz ve [email protected] adresine telifimizi kaldırma isteğini gönderiyoruz. Gönderdiğiniz mailin altına sahte telif atan kişinin adını yazmanız şansınızı neredeyse %100e çıkartacaktır. Yine mailinizin içine telif iptalini sağladığınız videonuzu vb. yazmayı unutmayın.

Özellik sahte telifler için öncelikle bu telifi atan kişi/kuruluşun mail adresini bilmemiz gerekmektedir. Eğer bu mail elimizde bulunuyorsa yapmamız gereken işlem v1 de anlatılan gibi ve şu adımları izliyoruz;

İsterseniz basit bir script yazabilirsiniz
İsterseniz emkei.cz gibi siteleri bulabilirsiniz
İsterseniz tutku.com’dan uygun bir mail alarak durumu bildirebilirsiniz.

Telif sırasında şu şekilde bir şablonumuz bulunmakta. Bunu uygun şekilde düzenleyip gönderirseniz %99.9 oranında telifi kaldırabilirsiniz. DIGITURK vb. yerlere fazla bulaşmadan özellikle yabancı tüm telifleri kaldırın.

Şablonumuz;

KİŞİ TÜRK İSE;
Mail başlığı; Geri çekme beyanı
Mail İçeriği; İşbu belgeyle telif hakkı ihlali hak talebimi geri çekiyorum.
Telif yiyen videonun tam url si;www.youtube.................
imza; Kişinin tam yasal ismi

KİŞİ YABANCI İSE;
Subject heading;A statement of retraction
Mail content; I hereby retract my claim of copyright infringement
The complete and specific URL of the video in question; www.youtube................
An electronic signature; Typing your full legal name will do
Alıntıdır.

Reklamsız, Spam'a düşmeyen mail atmak için http://pointofmail.com/ adresini deneyebilirsiniz. Buradan önce kendinize bir mail atın bakalım reklam falan da gönderiyor mu ya da spama düşüyor mu. Düşmezse bunu kullanarak yukardaki gibi mail gönderebilirsiniz.

İşe yarayacağını düşünüyorum; r10.net'de görmüştüm...

İşe yarayacağını düşünüyorum; r10.net'de görmüştüm...

Ben de orada gördüm baktım burada bu konu hakkında herhangi bir paylaşım yok. Denemedim ama çalıştığını umuyorum. Gayet mantıklı gözüküyor.

tam olarak anlamadım ama güzel bir yönteme benziyor mesajım bulunsunn nasıl olsa sonraki postlarda acıklayıcı bir post görürüm teşekkür ederim.

Güzel bir konu ama geç gördüm konuyu keşke videolarımı silmeseydim yüksek izlenme olan videlorımı sildim para kazanması gider diye ama yinede gitti adsense.

ben mal gibi gittim gold e book almıştım bi halt yok kitapta bu konu hariç. işe yarıyor ben çok telif kaldırdım.

Arkadaşlar konuyu özet geçeyim.

Size telif gönderen kişinin adı soyadı ve mail adresi gelen ihtarda yazar.(maili yazmıyorsa yapacak birşey yok)

Bu mail adında fake yani sahte mail alacaksınız. Bu konuda hizmet veren bir sürü site var fake mail service benzeri arama yaparsanız bulursunuz.

[email protected] adresine sahte mail yardımıyla telif atan kişiymiş gibi geri çekme maili atacağız. Olay bu. Mailin konu başlığı içeriği falan yazıyor zaten. İngilizce olarak da çevrilmiş.

Telif yiyen videolarımı silmeseydim belki kurtarma şansım olurdu galiba sildiğimiz videolar için geçersiz bu yöntem.

Edit: sildiginiz telifli videoyu https://www.youtube.com/copyright_counter bu adresten gorebilirseniz ona da atabilirsiniz.

Davaya kadar giderse iş ? :)

Davaya kadar giderse iş ? :)

Tabi ki kaldırılan telif sonrası video silinmeli. Aksi taktirde sonuçları kötü olur. Bu yöntem "Ulan keşke paylaşmasaydım şu video'yu bak kanal lekelendi" diyenler için. "Video'yu kanaldan kazırım yeter ki telif kalksın" diyenler için bulunmaz bir nimet bu :).

Ben kendime yanıyorum keşke telif gelen video-kanalları silmeseydim daha önce öğrenseydim diye.

KİŞİ TÜRK İSE;

kişinin tam yasal ismi burda tam anlamadım telifi yolluyan kişinin ismimi veya kanal adımı veyada bizim telif yiyen kanalın ismimi yoksa şahıs ismimi hocam?

KİŞİ TÜRK İSE;

kişinin tam yasal ismi burda tam anlamadım telifi yolluyan kişinin ismimi veya kanal adımı veyada bizim telif yiyen kanalın ismimi yoksa şahıs ismimi hocam?

Size telif yollayan kişinin ismi hocam. O kişi adına geri çekme maili atıyorsunuz.
Kendi isminizi kanalınızı falan sakın yazmayın.

yorumum bulunsun illaki lazim olur :D ellerine saglik

Siz bu islemi yaptiktan sonra o mail adresine cevap gelir. Yani gercek telif atan kisiye. Telifi atan kisi de ben boyle bir talep gondermedim diyince ne olacak saniyorsunuz ?

He bu yontem ise yarar mi yarar. Bir kere yarar 2 kere yarar hadi surekli yarar ! Ya sonra si ? Bir gun birisi cikip bu konunun pesine duserse ?

Siz resmi biriymis gibi resmi bir basvuru yapiyorsunuz bu yontem ile. Kisacasi sahtekarlik.

Riskini almak isteyen alsin.

Siz bu islemi yaptiktan sonra o mail adresine cevap gelir. Yani gercek telif atan kisiye. Telifi atan kisi de ben boyle bir talep gondermedim diyince ne olacak saniyorsunuz ?

He bu yontem ise yarar mi yarar. Bir kere yarar 2 kere yarar hadi surekli yarar ! Ya sonra si ? Bir gun birisi cikip bu konunun pesine duserse ?

Siz resmi biriymis gibi resmi bir basvuru yapiyorsunuz bu yontem ile. Kisacasi sahtekarlik.

Riskini almak isteyen alsin.

Aynen katılıyorum. Bu işi yaparken herşeyi göze almak gerekir. Kanallarınızın kapanmasının yanında adsensenizde gidebilir. İyi düşünmeniz lazım..

adamın kanalının adı yazıyor lionsgate die bumudur yani isim hocam

Kanal adı olmaz heralde dostum telif gönderen kişinin adı ve mail adresi olması lazım. Bana gelen 2 telif de o şekilde gönderen kişinin adı soyadı, mail adresi şeklinde yazıyordu.

Kanal adı olmaz heralde dostum telif gönderen kişinin adı ve mail adresi olması lazım. Bana gelen 2 telif de o şekilde gönderen kişinin adı soyadı, mail adresi şeklinde yazıyordu.

hmm peki hocam bunda sadece o yazıyor demekki adam sağlam biri neyse o kadar önemli değildi zaten yinede saolasın çok güzel yöntem

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri