Youtube Toplu Ban İnceleme

Muslera07

Yasaklanmış
Yoğun şekilde kanal açıp buralara toplu yüklemeler yapan kişilerin son günlerde başına en sık gelen bela budur.

Olayları tetkik ettiğimizde üç aşağı beş yukarı uygulanış metodu aynıdır. Çoğu zaman o periyotta açılan tüm kanallar kapatılıp kanala girmeye çalıştığınızda "Hesabınızı doğrulayın" sayfası çıkarılmakta.

Kanal akıllı telefonların uygulamaları ile açılmış onaysız Gmail üzerine kurulduysa,
Bir kanala çok kısa süre içerisinde binlerce video yükleme yapıldıysa,
Telefon onayları Pinger gibi otomatik sağlayıcılardan yapıldıysa,
Yeni açılmış Adsense hesabına çok fazla kanal bağlandıysa

O periyotta açılan kanalların toplu olarak kapatıldığı fikirleri mevcut. Bunların ne kadar doğru olduğu ise muamma. Kötü olan şudur ki bir kere toplu kanal kapatılma lanetine yakalananlar üst üste 2 kanal bile açsalar banlanıyor.

Bizi sebeplerden daha çok ise nasıl sorusu ilgilendiriyor. Google nasıl bütün hesapların aynı kişiye ait olduğunu anlayıp hesabı kapatabilmektedir?
Ben şu sebepleri sıralıyorum,
  • Aynı IP ile çok fazla kanal açmak,
  • IP spoofing, proxy sunucusu gibi IP saklamaya yönelik faaliyetlerde bulunmak,
  • Aynı MAC adresinden kanal açmak,
  • Aynı Adsense hesabına çok fazla kanal eklemek

Yolları ile Google bizi tespit edebilmektedir. Henüz Youtube'u alt edebilmiş değilim. Daha dün gece açtığım iki onaylı hesabı sabah spamdan kapattı. İçlerinde 100 video bile yoktu.
Yine de şunlar işimize yarayabilir;
1- VPS satın almak ve VPS ile birlikte 4-5 farklı IP de satın almak,
3- Chrome ile upload yapmamak (Chrome'un bir şekilde YT üzerinde diğer tarayıcılardan daha fazla lokap PCmizde yetkili olduğunu sanıyorum)
4- Bir kanala sadece bir telefon numarası onayı yapmak
5- Mümkünse tertemiz bir Adsense açmak
6- Gmail hesaplarını periyodik açmamak
7- Oldukça benzersiz bir şifreniz varsa hatta bu şifreyi her kanalda değiştirmek (bu şimdi aklıma geldi denemedim)
8- Kanal açımlarında Google+ hesabı oluşturmak. Açılan kanallarda videolar aratmak. Videolar izletmek. Mümkünse Gmail üzerinden birkaç yere yalandan e-postalar göndermek
9- Banlanan kanallarınıza yüklediğiniz hiçbir videoyu yeni kanallarınıza yüklememek
10- Hesaplarda fotoğraf kullanmak. Fakat bu resimleri Google'da aratıp olduğu gibi yüklememek. Unutmayın ki her fotonun MD5 değeri vardır. H ve W değeri vardır. Google'dan bulduğunuz resmi pain ile açıp bir yerine küçük bir çizgi bile atsanız artık o resim unique olmuş olur. Öteki türlü Google zaten indexlediği resmin yüklendiğini hemen anlayacaktır.
11- Kanallara descriptionlar girmek.
12- Kanallara Adwords keylerini default olarak girmemek.

Bunlar spama düşmüş kişileri spamdan çıkarabilir.

Son düzenleme:
Size tavsiyem chorme denen o tarayıcıyı tamamen silin. Tek kanalınız varsa bir şey diyemem ama çoklu kanalda sıkıntı çıkarttığına artık eminim.

Yazınızda sadece bu kısmına katılmıyorum. Aksi olsaydı Google kanal limitini 500 gibi büyük bir rakam belirlemezdi.

Sorun 500 tane kanal eklemek degil ki sorun 1 kanalın banlandıgında aynı anda 500 kanalının birden banlanmaması.Arkadaşın anlatmaya calıstıgı şey zaten o google kanalların size ait oldugunu nasıl anlamaz bu toplu kapanmadan nasıl kurtulabilirsinize çözüm araması.

Aynı Adsense'e 500 kanal bağlamak spama düşmüşler için mümkün olan bir şey değildir. Bir Adsense'e asla çok fazla kanal bağlamamalıyız. Dikkat ederseniz her kanala sadece bir telefon numarasından onay yapın dedim. Oysa aslında biliyoruz ki 3+3 defa kullanabilirdik bir telefon numarasını. Google'ın bize verdiği yetkileri kullanmayacağız. Bunlar Google'ın bir yerde spam dedektörü de oluyor.

Hatta bakın aynı şifre hiç aklımıza gelmemişti. Fakat sebeplerden birisi doğrusu niye bu olamasın? Aynı Adsense'e bağlı aynı şifreli hesapları istediğimiz kadar spamdan kaçırmaya çalışalım bana göre Google bunları şıp diye anlıyor.

Aynı Adsense'e 500 kanal bağlamak spama düşmüşler için mümkün olan bir şey değildir. Bir Adsense'e asla çok fazla kanal bağlamamalıyız. Dikkat ederseniz her kanala sadece bir telefon numarasından onay yapın dedim. Oysa aslında biliyoruz ki 3+3 defa kullanabilirdik bir telefon numarasını. Google'ın bize verdiği yetkileri kullanmayacağız. Bunlar Google'ın bir yerde spam dedektörü de oluyor.

Hatta bakın aynı şifre hiç aklımıza gelmemişti. Fakat sebeplerden birisi doğrusu niye bu olamasın? Aynı Adsense'e bağlı aynı şifreli hesapları istediğimiz kadar spamdan kaçırmaya çalışalım bana göre Google bunları şıp diye anlıyor.

*2 farklı ip den yükleme yapıyorum ve kanal açıyorum (işyeri ve ev bilgisayarlarından)

*manuel indirme ve yükleme yapıyorum.

*şuan için aktif 14 kanalım var 1 kanalım kapandı (3 ihtardan) 5 kanalımda reklam kazanması iptal edildi (1 videodan dolayı)

*2 güne bir yeni kanal açıyorum

*günde her kanala en az, 10 en fazla 150 video atıyorum

*gmail açarken kendi cep numaramı veriyorum, Adsense ortaklık doğrulaması için (15dk fazla video yüklemek için) kullanabileceğim ne tür yöntem varsa onu uyguluyorum. (sanal numara,cep numarası,sabit numara, eşet dost numarası vs..)

*gmail adresleri [email protected],isim2,[email protected],[email protected] vs... şeklinde açılmıştır. şifreleride hepsi aynıdır.

*güncel videolar atıyorum genelde haber videoları

*aynı video ve etiketleri diğer kanallarımdada kullanıyorum.

*kaynak siteden nasıl video başlığı çektiyse %90 aynı şekilde youtubeye yüklüyorum.

*tek adsense hesabı kullanıyorum.

herzaman düzenli olarak uyguladığım yöntem bunlar.

şimdiye kadar seri olarak spamdan dolayı hiç kanalım kapanmadı çok şükür.

- VPS satın almak ve VPS ile birlikte 4-5 farklı IP de satın almak,
2- MAC adresi değiştirmek,
3- Chrome ile upload yapmamak (Chrome'un bir şekilde YT üzerinde diğer tarayıcılardan daha fazla lokap PCmizde yetkili olduğunu sanıyorum)
4- Bir kanala sadece bir telefon numarası onayı yapmak
5- Mümkünse tertemiz bir Adsense açmak
6- Gmail hesaplarını periyodik açmamak
7- Oldukça benzersiz bir şifreniz varsa hatta bu şifreyi her kanalda değiştirmek (bu şimdi aklıma geldi denemedim)
8- Kanal açımlarında Google+ hesabı oluşturmak. Açılan kanallarda videolar aratmak. Videolar izletmek. Mümkünse Gmail üzerinden birkaç yere yalandan e-postalar göndermek
9- Banlanan kanallarınıza yüklediğiniz hiçbir videoyu yeni kanallarınıza yüklememek
10- Hesaplarda fotoğraf kullanmak. Fakat bu resimleri Google'da aratıp olduğu gibi yüklememek. Unutmayın ki her fotonun MD5 değeri vardır. H ve W değeri vardır. Google'dan bulduğunuz resmi pain ile açıp bir yerine küçük bir çizgi bile atsanız artık o resim unique olmuş olur. Öteki türlü Google zaten indexlediği resmin yüklendiğini hemen anlayacaktır.
11- Kanallara descriptionlar girmek.
12- Kanallara Adwords keylerini default olarak girmemek.

// Tek İp Adresi Kullanıyorum.

//Youtube Videolarını İdm İle İndirip Programsız Yüklüyorum.

//Şuan 15 Kanalim Var 3c Sistemi İle Açtığım 15 Kanal 10 Sabit Konu- 5 Karma.

//Hiçbir kanalımda Telif Yok ve Para Kazanması İptal Edilmedi.

//15' den Fazla Kanal Açmam.

//Günde Sabit 10'ar Video Atarım Toplamda 150'yi Aşmam.

//Gmail Adreslerimin Şifreleri Aynıdır.

//Güncel Videolar Atıyorum.Sabit Konusu Olan Kanallarda Değişebiliyor.

//Etiketleri Konuya Göre Tek Tek Giriyorum.

//Yükleyecek Olduğum Videoları Başlığı Ve Açıklaması ile Kopyalıyorum.

//Çift Adsense Hesabım Var.Diğeri Yedekde

En Önemliside Her Kanalım Adwords'e Bağlı Ve Her Kanaldan 2' Videom Reklam Yayınında. Etkili bir Silah Olarak Adwords Kullanmakda Fayda Var..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri