Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

Soru: Mobil uygulamam üzerinden Admob gelirim var veya Youtube üzerinden gelir elde ediyorum Hesabıma Google Ireland açıklaması ile bir çok bedel geldi. Ancak henüz vergi dairesinden beni aramadılar Bu kanundan faydalanabilir miyim ?
Cevap: Evet faydalanabilirsiniz. Hesabınızda bulunan tutarlar için % 1 oranında vergi ödemeniz gerekmektedir. Ancak ilk olarak mükellefiyet açtırmanız zorunludur. Bu şekilde gelmiş beyan edilmemiş paralar var ise mali müşavirler aracılığı ile beyanname verilerek de yapılabilmektedir. Yani Yurtiçinde bulunan varlıkların beyanı daha kolay olmaktadır.

hocam mükellefiyet açtırmanın maliyetini biliyormusunuz, bir de borçlar ödendiktetn sonra mükellefiyetler kapatılıyor mu çünkü devam eden gelir yok

umut verici bir konu olmuş ancak benim merak ettiğim sadece "google ireland" ibareli ödemeler mi dikkate alınacak? mesela bir zamanlar paypal vardı. paypal ile odeme aldıgımı hatırlıyorum ve bunu da döviz olarak çektiğimi. malum paypal türkiye faaliyetlerini durdurdu. bunun takibi nasıl olacak? ya da webmoney çekim yapıp aracı firmalara bozum yaptırdıysak? ya da paypal gibi baska firmalardan yıne doviz olarak çekim yaptıysak? ki 2015 e kadar geri gitmemiz gerekiyor. nasıl olacak? sadece tr karta google yazan ödemeleri mi dikkate alıp hesaplamak lazım?

Paypal yok artık sen sana gelen bankadaki paraları hesapla google ireland olanları sonra git %1 ni ver .

Paypal yok artık sen sana gelen bankadaki paraları hesapla google ireland olanları sonra git %1 ni ver .

bence hepsini hesaplamaları gerekir , çünkü ilerde olası bir inceleme durumu yaşanırsa hesaba giren tüm paralar dikkate alınır ticari nitelikte olanlar aradaki fark saptanırsa varlık barışının bir anlamı kalmaz. Benim düşüncem bu.

bence hepsini hesaplamaları gerekir , çünkü ilerde olası bir inceleme durumu yaşanırsa hesaba giren tüm paralar dikkate alınır ticari nitelikte olanlar aradaki fark saptanırsa varlık barışının bir anlamı kalmaz. Benim düşüncem bu.

Olması gereken bu zaten hesabınıza giren her kuruş size sorulur incelemede ayrıca müfettişler artık daha bilgili önceki inceleme raporlarını okuyorlar. Şu bu parası diye farklı bir beyan vermek te zorlaştı. Açıklamasını yapamadığınız her türlü gelirin beyan edilmesi gerekir. Paypal Adsens Wmz Direk gelen dolar ödemeleri vs vs.

Olması gereken bu zaten hesabınıza giren her kuruş size sorulur incelemede ayrıca müfettişler artık daha bilgili önceki inceleme raporlarını okuyorlar. Şu bu parası diye farklı bir beyan vermek te zorlaştı. Açıklamasını yapamadığınız her türlü gelirin beyan edilmesi gerekir. Paypal Adsens Wmz Direk gelen dolar ödemeleri vs vs.

kişisel hesaplardan gelen paralarda eklenmeli mi? bunlarda gelir olarak sayılıyor mu? mesela bana xx xx isimli şahıstan 500tl ödeme gelmiş. açıklama yok. Bunu gelir sayıyolar mı bunuda varlık barışına dahil etmemiz gerekir mi

kişisel hesaplardan gelen paralarda eklenmeli mi? bunlarda gelir olarak sayılıyor mu? mesela bana xx xx isimli şahıstan 500tl ödeme gelmiş. açıklama yok. Bunu gelir sayıyolar mı bunuda varlık barışına dahil etmemiz gerekir mi

Şunu anlatamadım gitti siz ne kadar beyanneme verirseniz onun %1 verirsiniz bu sizin insiyatifinizde varlık barışında çünkü dekontlar falan araştırılmıyor istenmiyorda haa burda şu var ne kadar kazandınız youtubeden bir hesap kitap yapın ama gercek olsun veya gercege cok yakın olsun neden diyeceksiniz cünkü ilerde maliye sizin yakanıza yapışırsa youtube vergilerini ver diye sizde hop belgeyi cıkartırsınız bak sen atıyorum gelirlerime bakmıssın totalde 50 bin var ee bende zaten 50 bin lira vergi barışı yapmıştım der cıkarsın ... Mufettiş sizin diger hersaplarınıza bakmıyor Google İ;reland olarak gelen hesaplarınızı cıkartıyor .))

Son düzenleme:
Şunu anlatamadım gitti siz ne kadar beyanneme verirseniz onun %1 verirsiniz bu sizin insiyatifinizde varlık barışında çünkü dekontlar falan araştırılmıyor istenmiyorda haa burda şu var ne kadar kazandınız youtubeden bir hesap kitap yapın ama gercek olsun veya gercege cok yakın olsun neden diyeceksiniz cünkü ilerde maliye sizin yakanıza yapışırsa youtube vergilerini ver diye sizde hop belgeyi cıkartırsınız bak sen atıyorum gelirlerime bakmıssın totalde 50 bin var ee bende zaten 50 bin lira vergi barışı yapmıştım der cıkarsın ...

hocam bu yazdıklarınızı biliyorum zaten, ben ekleyip eklemeyeceğimi sordum neyi eklersen onun yüzde 1ini veriyosun zaten bunu biliyoruz. Ben kişisel hesaplardan gelen ödemeler sorun olup olmayacağını soruyorum youtube değil

hocam bu yazdıklarınızı biliyorum zaten, ben ekleyip eklemeyeceğimi sordum neyi eklersen onun yüzde 1ini veriyosun zaten bunu biliyoruz. Ben kişisel hesaplardan gelen ödemeler sorun olup olmayacağını soruyorum youtube değil

Olmaz.

---------- Spam Engelliyici 22:42 ---------- Önceki Mesaj 22:41 ----------

varlık barısınızı yapın acın bır almanyadan adsense alın payoneer kart yolunuza bakın bunuda mı biz soyleyelım :))

mnote hocam sormak istedim de, bütün hayatımız boyunca (adsense+youtube+website) sadece 17.300 küsür TÜRK LİRASI kazanmış birisinin (ben), başına birşey gelir mi ? alıntılar mısınız.

Olmaz.

---------- Spam Engelliyici 22:42 ---------- Önceki Mesaj 22:41 ----------

varlık barısınızı yapın acın bır almanyadan adsense alın payoneer kart yolunuza bakın bunuda mı biz soyleyelım :))

bu tarz kartlarla alınan odemelerin incelenmeyeceğinin garantisi var mı hocam? ya da varlık barışı yapan adminler bu tarz odemeleri de eklettiler mi?

bu tarz kartlarla alınan odemelerin incelenmeyeceğinin garantisi var mı hocam? ya da varlık barışı yapan adminler bu tarz odemeleri de eklettiler mi?

Bunun için uğraşmazlar dahi vede uğraşamazlar başka yolunuz mu kaldı ki zaten .. uğraşsalardı gelin paranızı turkiyeye varlık barısı yapalım derlermiydi %1 gibi komik rakama :)

mnote hocam sormak istedim de, bütün hayatımız boyunca (adsense+youtube+website) sadece 17.300 küsür TÜRK LİRASI kazanmış birisinin (ben), başına birşey gelir mi ? alıntılar mısınız.

Olmaz sen rahat olabilirsin :) 17 binin incelenmesi ile uğraşmazlar. Hayatım boyunca dediğine göre muhtemelen bir kaç yılın toplamından bahsediyorsun. Sen rahat uyu hocam ;)

Adsense den 3 5 bin kazanmışınız dır ama diğer kanallardan yüksek gelirleriniz varsa incelenirsiniz. Google İreland filtrelemesinde yakalanırsınız. Bazı arkadaşların olduğu gibi

Yada sadece diğer kanallardan gelir elde etmişinizdir. Ellerinde partner listesinin olduğunu söyledi müfettiş ama hangileri belirsiz. Sizin de ödeme aldığınız bir partner olabilir yine yakalanırsınız.

Şuan hala inceleme kağıtları gönderilmeye devam ediyor. Yüksek tutarlardan aşağıya doğru gidiyorlardır.

Bunun için uğraşmazlar dahi vede uğraşamazlar başka yolunuz mu kaldı ki zaten .. uğraşsalardı gelin paranızı turkiyeye varlık barısı yapalım derlermiydi %1 gibi komik rakama :)
Yurt disindayim , bulundugum ulke payoner kartlarinin kullanmasini yasakladi , yani isterlerse her sekilde cozum bulurlar

Olmaz sen rahat olabilirsin :) 17 binin incelenmesi ile uğraşmazlar. Hayatım boyunca dediğine göre muhtemelen bir kaç yılın toplamından bahsediyorsun. Sen rahat uyu hocam ;)

Adsense den 3 5 bin kazanmışınız dır ama diğer kanallardan yüksek gelirleriniz varsa incelenirsiniz. Google İreland filtrelemesinde yakalanırsınız. Bazı arkadaşların olduğu gibi

Yada sadece diğer kanallardan gelir elde etmişinizdir. Ellerinde partner listesinin olduğunu söyledi müfettiş ama hangileri belirsiz. Sizin de ödeme aldığınız bir partner olabilir yine yakalanırsınız.

Şuan hala inceleme kağıtları gönderilmeye devam ediyor. Yüksek tutarlardan aşağıya doğru gidiyorlardır.

İlk cümlede ironi mi yaptınız hocam?
İlk cümle ile diğerleri çelişiyor.

hocam mükellefiyet açtırmanın maliyetini biliyormusunuz, bir de borçlar ödendiktetn sonra mükellefiyetler kapatılıyor mu çünkü devam eden gelir yok

Beyan veya bildirimde bulunan gerçek kişinin mükellefiyeti yoksa beyandan sonra mükellef olma şartı var mı?
Herhangi bir mükellefiyeti bulunmayan gerçek kişilerce Kanun kapsamındaki varlıkların beyan edilmesi durumunda, ilgili kişinin mükellefiyet tesisine ilişkin herhangi bir talebi yoksa, vergi dairesi tarafından mükellefiyet tesis edilmeden beyanı kabul edilecektir. Beyannamedeki T.C. kimlik numarasının doğruluğunun kanıtlanabilmesi için üzerinde T.C. kimlik numarasının yer aldığı bir kimlik (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi gibi) ibraz edilmesi yeterlidir. (2009/1 sıra numaralı 5811 Sayılı Kanun İç Genelgesi)

Değerli vaktinizden ayırıp yazdınız, teşekkürler.
Kısaca ve detaylıca belirtmem daha iyi olur ;
1 adet youtube kanalı vardı 2015’te 11 bin küsür türk lirası
1 adet youtube kanalı 2015’te 5 bin küsür türk lirası
Geri kanal 1xxx küsür türk lirası da gene youtube google adsense aracılığı ile farklı zamanlarda geldi. 2016 ortasından itibaren para giriş çıkışı olmadı hesaplarıma Google veya bir benzeri tarafından, süreklilik yok yan, i toplamda 5-7 defa ödeme aldım sadece, belirttiğim miktarda.2016 ortasından beri bir kazancım yoktur.
Sizce durum ne olur ?

Saygılarımla, sağlıkla.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri