Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

Arkadaşlar tekrar merhaba.

Yaklaşık 5 aydır yorum yapılmayan forumda doğruluğunu henüz teyit etmemekle beraber doğru olma ihtimali yüksek bir yargı kararını sizinle paylaşıyorum.

Forumun yoğun olduğu dönemlerde çokça soruya yanıt veren ama bu süreçte çokça da itham ve eleştiriye de maruz kalan biri olarak bu dava sonucundan sonra bir özrü hak ediyorum diye düşünüyorum.

Varlık barışı yapan arkadaşlara geçmiş olsun bu sonuçla daha da rahat uyuyabilirler.
Barış yapmamış arkadaşlarda şu an plan bütçe komisyonunda olan ve bütçe sonrası mecliste görüşülecek yapılandırma kanununu takip etmelerini öneriyorum.

Kalın sağlıcakla.

https://www.r10.net/bilisim-hukuku/2542340-ve-varlik-barisindaki-zaferimiz-tescillendi.html

Sizle çalışmadım ama bu konu sayesin de ben de başvuru yapmıştım. Teşekkürler.

Tebligat sonrasi varlik barisi yaptim benide kapsarmi acaba

Konuyu açan sayın admin [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] sizde durum nedir acaba?

Varlık barışı yeniden komisyondan geçti. Kesin olmamakla birlikte bazı haberlerde vergi hiç alınmayacak deniliyor. Daha önceden bu %1-2 şeklindeydi. Ayrıca müfettişten öğrendiğim bir bilgi varlık barışının kabul edildiği kişiler var ve dosyaları kapatılmış. Kısaca yeni varlık barışı işe yarayabilir üstelik söylentideki gibi vergi çıkmazsa çok daha iyi olacak.

Konuyu açan sayın admin [MENTION=14214]doganuzun[/MENTION] sizde durum nedir acaba?

inceleme gelmedi bana, gelirse ve varlık barışım kabul edilmez ise mahkeme de emsal kararın varlık barışı yapıldığına dair bildirim yapacağım ve %99 kazancağımı umuyorum. Çünkü benimle aynı şekilde varlık barışı yapıp mahkeme kararı ile kazanan emsal kararlar var.

Zamanında bu konu üzerinde fikirlerimizi paylaşırken insanların kafasını karıştırıp varlık barışı yapmaması üzerine yoğunlaşan arkadaşlar siz düşünün bundan sonra çünkü her zaman savunduğumuz gibi elimizde sunacağımız somut bir delil var.

inceleme gelmedi bana, gelirse ve varlık barışım kabul edilmez ise mahkeme de emsal kararın varlık barışı yapıldığına dair bildirim yapacağım ve %99 kazancağımı umuyorum. Çünkü benimle aynı şekilde varlık barışı yapıp mahkeme kararı ile kazanan emsal kararlar var.

Zamanında bu konu üzerinde fikirlerimizi paylaşırken insanların kafasını karıştırıp varlık barışı yapmaması üzerine yoğunlaşan arkadaşlar siz düşünün bundan sonra çünkü her zaman savunduğumuz gibi elimizde sunacağımız somut bir delil var.

Yapmayanların önemli bir kısmı sonucun ne olacağı konusunda şüpheleri olmasının yanı sıra aracılık edecek olacakların (forumda bilgi paylaşan reklam yapan mali müşavirler) istedikleri ücretin rahatsız etmesi. Özellikle sonu ne olacağı belli olmayan bir girişim için bir miktar ücret (5-10%) verip riske girmek istemedi. Ki bunu aracılık edecek olanlarda söylüyordu. Ek olarak hala ortada net bir şey var mı? Hala muamma.

Ayrıca "varlık barışı" tekrar gelecek insanlar neden düşünsün? Hatta geçmiş uygulamalarda talep edilen 1%'lik kesinti de alınmayacağı söyleniyor.

Zaten dedikleri gibi kesinti olmazsa, incelemede olsun olmasın herkes gidip yaptırır ve rahatına bakar üstelik cebinden para çıkmaz. Ayrıca bazı kişilerin sadece önceki yılların inceleniyor. Bu durumda incelenmeyen yılları beyan edip varlık barışı yaparak bu dertten de kurtulabilirler. Ama ne olursa olsun sakın yüksek komisyon isteyenlere ya da davanıza ben bakarım diyenlere kanmayın.

2018.de incelemesi gelen ve halende sesiz kalan arkadaslar var siz ne yaptiniz nasil bir yol izledniz bize bilgi vere bilirmisiniz davasi sonuclanan

Müfettiş raporuna varlık barışı yaptığı için dava yapan ve kazanan emsal karar var mı elinizde ?

hocam emsal karar var mı elinizde? Bende varlık barışıma rağmen inceleme kağıdına imza atmasam bile incelemeye alındım, 3 aydır bekliyorum. Sonuçlanır ve ceza çıkarsa mahkeme yolu açılacak bana. Emsal karar varsa çok yardımcı olursunuz bana.

Varlık barışı yeniden komisyondan geçti. Kesin olmamakla birlikte bazı haberlerde vergi hiç alınmayacak deniliyor. Daha önceden bu %1-2 şeklindeydi. Ayrıca müfettişten öğrendiğim bir bilgi varlık barışının kabul edildiği kişiler var ve dosyaları kapatılmış. Kısaca yeni varlık barışı işe yarayabilir üstelik söylentideki gibi vergi çıkmazsa çok daha iyi olacak.

Teklif maddelerinde daha önce kabul edilmiş olan benzer kanunlardan farklı olarak aşağıdaki konular ile ilgili herhangi bir düzenlenme yer almamaktadır.
 Dava açma ya da yargı aşamasında olan mevcut ve muhtemel ihtilafların davanın
durumu itibariyle belirli bir kısmının terkin edilmek suretiyle sonlandırılması,
 İnceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan işlemlerde vergilerin %50’sinin ve cezaların tamamından vazgeçilmesi,
 Matrah ve vergi artırımı yoluyla vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması,
 İşletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilmesi.

Şu anda komisyondan geçen şekli bir barış değil yapılandırmadır. O nedenle inceleme ve dava sürecinde olanlara bir fayda sağlamıyor.

Teklif maddelerinde daha önce kabul edilmiş olan benzer kanunlardan farklı olarak aşağıdaki konular ile ilgili herhangi bir düzenlenme yer almamaktadır.
durumu itibariyle belirli bir kısmının terkin edilmek suretiyle sonlandırılması,
 İnceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan işlemlerde vergilerin %50’sinin ve cezaların tamamından vazgeçilmesi,
 Matrah ve vergi artırımı yoluyla vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması,

Şu anda komisyondan geçen şekli bir barış değil yapılandırmadır. O nedenle inceleme ve dava sürecinde olanlara bir fayda sağlamıyor.

Kahreden haber geldi

Sayın hocam size bir sorum var Tebliğ tarihi 28 Ağustos 2020 olan bir kısmına indirim bir kısmına uzlaşma talep ettiğim, indirim talep ettiklerim için son ödeme tarihi 28 Ekim 2020 olan cezalarım var. Taksit yaptırmayı tercih ederim indirimin avantajından vazgeçip, şu şekliyle yasa geçerse 31 ağustos 2020 önceki borçlar denildiğinde cezanın tebliğ tarihi mi yoksa son ödeme tarihi mi göz önünde bulunduruluyor. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz? Ona göre ödeyeyim :o

Hocam size bir soru sormak istiyorum. 5 ay boyunca 200 - 500 arası para çekip takribi 2-3 ay da (-+100) 1900 lira çektim. Devamı olan 6 aydır da banka hesabıma gelir gelmiyor. Para çeksem de çekmesem de incelemeye girer miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

Twitter da MatrahArttırımı Meclise diye desteğinizi bekliyoruz arkadaşlar yarın TBMM Genel Kurulunda hala eklenme şansı var.

Son düzenleme:
Müfettiş raporuna varlık barışı yaptığı için dava yapan ve kazanan emsal karar var mı elinizde ?

hocam emsal karar var mı elinizde? Bende varlık barışıma rağmen inceleme kağıdına imza atmasam bile incelemeye alındım, 3 aydır bekliyorum. Sonuçlanır ve ceza çıkarsa mahkeme yolu açılacak bana. Emsal karar varsa çok yardımcı olursunuz bana.

https://www.***.net/bilisim-hukuku/2542340-ve-varlik-barisindaki-zaferimiz-tescillendi.html

Emsal karar

ceza ihbarnemesi bana 1 eylülde falan geldi şimdi ben yararlanamıyor muyum ?

Varlık barışından sonraki müfettiş incelemem tamamlandı, raporu henüz almadığımdan detayları göremiyorum ancak incelemeden önce yaptığım varlık barışına rağmen 270 bin tl gibi bir rakama 190bin tl ceza geldi gibi görünüyor. 31 adet tebligattan anlayabildiğim bu şu anda, 4 lira onaylama ödemesi için bile tebligat hazırlayıp 2 lira ceza kesmiş :D Neyse, dava yolu açıldı bana Ne kadar çok avukata danışsam iyidir, Antalya veya dışında yönlendirebilecek iyi bir avukat bilen var mı? Yada benim konumumda olup dava açan kimse var mı? Özelden mesaj atabilirse konuşmak isterim.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri