Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

Hocam, yayınlanan genelgede bu işlemlerin bankada yapılacağı yazıyor. Bunu gösterdiğinizde ne dedi acaba bankadakiler ? Yani burada olmama sebebi neymiş ?

Hocam genelge falan göstermedim izah etmeye çalıştım ama nafile, genelge linki varsa pazartesi günü tekrar gitmeyi düşünüyorum

BAZI VARLIKLARIN EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA GENEL TEBLİĞ (SERİ NO: 1)

https://www.gib.gov.tr/node/147041

Bu tebliğde bildirimlerin nasıl olacağı ve uygulanacak yöntem hakkında GİB detaylı bir açıklama yapıyor.

Hocam selamlar,
30000 tl civarı bir para kazandım 5 yılda. Yarısı yurt dışı partnerinden yarısı adsenseden geldi paranın. Bir sürü video izledim, yazı okudum bazıları pişmanlık beyannamesi ver diyor.Bazıları bekle diyor.Sadece geçmişe yönelik borçlarımı ödemek istiyorum ne yapmamı önerirsiniz ? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Merhaba
Benimde ayda 2-3 bin getiren bir kanalım var şimdiye kadar vergi falan vermemişim aynı zamanda vergi incelemem falan da yok varlık barışından yararlanabilşrmiyim. Ocak ayında mükellefiyettik acçacam ama 2018 den beri gelirim var 2018,2019,2020 için varlık barışı yapmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim ileride başımız ağrımasın şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim gerçekten bilgiye ihtiyacım var

Bugün bankaya gittim müşteri yetkilisine salı günü para gelecek bu parayı vergi barışı kapsamında ülkeye sokmak istiyorum dedim, beni kıdemlisine götürdü onada anlattım banka müdürüne çıktık beraber, onada anlattım o işler burada değil vergi dairesinden oluyor dedi, vergi dairesine de gitsem bugünkünden farklı olacağını sanmıyorum

Yanlış bilgi 7256 sayılı kanundan haberleri yok. Yurt dışından gelen paralar banka veya aracı kurumlar üzerinden bildiriliyor.

Hocam selamlar,
30000 tl civarı bir para kazandım 5 yılda. Yarısı yurt dışı partnerinden yarısı adsenseden geldi paranın. Bir sürü video izledim, yazı okudum bazıları pişmanlık beyannamesi ver diyor.Bazıları bekle diyor.Sadece geçmişe yönelik borçlarımı ödemek istiyorum ne yapmamı önerirsiniz ? Cevap verirseniz çok sevinirim.

takip

Arkadaşlar,
Varlık barışı ile ilgili bankalara bildirimde bulunan var mı acaba ? Çoğu kişi, bu tarzda gidenlerin kendini ele verdiğini ve ihbar edildiklerini , bankaların bu işlemlere pek yanaşmadığını vs. sölüyor.
Benim hesabımdaki para hiç bir şekilde Türkiye bankalarına giriş yapmadı, Payoneer hesabımda duruyor ve Adsense ile değil başka sitelerden ödemeler aldım.
Cumhurbaşkanı açıklamasında '' hiç bir şekilde paranın nerden geldiği sorulmayacak vs. '' deniyor ama tabiki bizim için önemli olan oradaki bankadaki muhattap olacağımız kişiler :)
Bu kişilerde gittiğinizde, '' sen bu parayı nerden kazandın aç bakalım vs. '' tarzında sorular sorup sonrasında ihbar durumuna girebiliyorlar diye okudum internette. Başından bu şekilde olay geçen, olumlu-olumsuz tecrübeleri olanlar paylaşabilirler mi acaba

Arkadaşlar,
Varlık barışı ile ilgili bankalara bildirimde bulunan var mı acaba ? Çoğu kişi, bu tarzda gidenlerin kendini ele verdiğini ve ihbar edildiklerini , bankaların bu işlemlere pek yanaşmadığını vs. sölüyor.
Benim hesabımdaki para hiç bir şekilde Türkiye bankalarına giriş yapmadı, Payoneer hesabımda duruyor ve Adsense ile değil başka sitelerden ödemeler aldım.
Cumhurbaşkanı açıklamasında '' hiç bir şekilde paranın nerden geldiği sorulmayacak vs. '' deniyor ama tabiki bizim için önemli olan oradaki bankadaki muhattap olacağımız kişiler :)
Bu kişilerde gittiğinizde, '' sen bu parayı nerden kazandın aç bakalım vs. '' tarzında sorular sorup sonrasında ihbar durumuna girebiliyorlar diye okudum internette. Başından bu şekilde olay geçen, olumlu-olumsuz tecrübeleri olanlar paylaşabilirler mi acaba

ben yaptım bankacılar bilmiyorki bu işi saçma sapan üstüne vazife olmayan şekilde konuşanlarda var. müdürlüğü arayıp bilgi istemelerini söyleyin ona işini öğretmeniz lazım. zor oluyorda yapıyorlar.

Arkadaşlar mevcuttaki varlık barışı adsense ödemesini kapsar mı? Bilgisi olan var mı?

Gelmişi, Geçmişi, Tutarı biliyorsan Geleceği kapsıyor.

Ancak müracaat şekilleri değişiyor.
Genelde döviz ve ya altın olarak geçmiş. Bize TL olarak gelen parayı kapsar mı yani bize tr adsense'den gelmiş ve gelecek olan paraları?

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba sayfaları okudum ama tam anlayamadım düşük miktarda kazanç yapanların ( aylık 40-50 usd ) bir şey yapmasına gerek varmı? Daha önce cevap verildiyse cahilliğimi mağzur görün lütfen

Öncelikle teşekkür ederim konu ve bilgi için. Bu varlık barışı hala devam ediyor mu ? yurtdışı olanlar haziran 2021 görünüyor ama bizim adsense'ler ne durumda acaba. Normalde aldığım toplam ücret 2768 tl. 2016 dan beri parça parça gelmiş. Belki göze batmayacak miktar ama ben riske almak istemiyorum.

Son düzenleme:
2016 yılında 30K kadar bir rakam var, mevcut çıkan kanun ile bankaya bu tutarı yatırıp varlık barışından yararlanabiliyor muyuz ?

Para zaten daha önce bankaya gelmiş.
Banka bildirimi tutarını bildiğiniz gelecek paralar için yapılır.

---------- Spam Engelliyici 20:00 ---------- Önceki Mesaj 19:49 ----------

o 1 lira birike birike yıllar sonra eve selam mektubu yollarlar

VUK Mük. 115

(Ek: 4/12/1985 - 3239/10 md.) İkmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergi ve bunlara ilişkin cezaların toplam miktarı (Değişik: 11/8/1999 -4444/13/C-3) 1.000.000 lirayı (1.000.000 lira dahil) (522 Sıra No.lu V.U.K Genel Tebliği ile 1.1.2021'dan itibaren 43 -TL) aşmaması ve tahakkukları için yapılacak giderlerin bu miktardan fazla olacağının tespiti halinde, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslar dahilinde tahakkuklarından vazgeçilebilir.

Öyle her 1 lira selam olmaz :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri