Youtube Vergisi Hk.

• Kullanıcı cemyildiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

cemyildiz

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, bazı yorumlar gördüm istisna belgesi almadan direk bankaya gidip mevduat hesabı altında sosyal içerik üreticisi olarak hesap açılabiliyor diye. Bunun üzerine az önce vergi dairesiyle görüşüp konuyu netleştirdim. İstisna belgesi olmadan bu işlem yapılamıyormuş. Ve ayrıca şu anda bu durum resmiyet kazanmadığı için işlem de yapamadı. Bilginize..

*Vergi dairesine gidip istisna belgesi alıyoruz.
*Bankaya istisna belgesiyle gidip, sosyal içerik üreticisi olarak hesap açıyoruz.(%15 stopaj kesintili)
*Ve en geç bir ay içerisinde, ikametimizin bulunduğu vergi dairesine, açılan ya da mevcut hesabınıza tanımlattığınız hesabımızı bildiriyoruz.)

Ne zaman resmiyet kazanacağıyla ilgili bir bilgi vermedi, vergi dairesinin sitesinden süreci takip edebilirsiniz dedi.

Arkadaşlar, bazı yorumlar gördüm istisna belgesi almadan direk bankaya gidip mevduat hesabı altında sosyal içerik üreticisi olarak hesap açılabiliyor diye. Bunun üzerine az önce vergi dairesiyle görüşüp konuyu netleştirdim. İstisna belgesi olmadan bu işlem yapılamıyormuş. Ve ayrıca şu anda bu durum resmiyet kazanmadığı için işlem de yapamadı. Bilginize..

*Vergi dairesine gidip istisna belgesi alıyoruz.
*Bankaya istisna belgesiyle gidip, sosyal içerik üreticisi olarak hesap açıyoruz.(%15 stopaj kesintili)
*Ve en geç bir ay içerisinde, ikametimizin bulunduğu vergi dairesine, açılan ya da mevcut hesabınıza tanımlattığınız hesabımızı bildiriyoruz.)

Ne zaman resmiyet kazanacağıyla ilgili bir bilgi vermedi, vergi dairesinin sitesinden süreci takip edebilirsiniz dedi.

Dostum banka hesabı açıyor. Hatta bu hesaba yatan paradan banka otomatik olarak %15 kesiyor. Ama istisna belgesi alırken vergi dairesi mükellefiyetle ilgili bir işlem yapıyor mu bu önemli. Yoksa ziraat bankasında Vadesiz TL/sosyal içerik/mobil uygulama üreticisi olarak hesap açabiliyorlar. Ben tanıdığım da var ziraatte. Ne zaman istersen açarız dedi. Bu hesaba başka hesaptan 1 lira bile havale yapsan %15 otomatik kesiliyor vergi olarak.

Aynen bende 189'u aradım tebliğden önce banka hesabı açarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz, en iyisi 1-2 hafta bekleyin. Tebliğ yayınlandıktan sonra halledersiniz dedi

Çok merak ediyorum tebliğin artık yayınlanması için neyi bekliyorlar
Bu nedir abi bıktık bu yavaş işleyen sistemlerden

Bun bugün bu hesabı açtırdım. Banka memuruna tane tane anlatınca şıp diye buluyorlar hangi hesap olduğunu. Yalnız devlet bankası olması lazım. Ben ziraatten açtırdım. Öncesinde vergi dairesine gitmem gerektiğini söylediler. Vergi dairesinde istisna belgesini sordum. Kimse bir şey bilmiyordu. Ben de üstelemedim. Bir faaliyet belgesi aldım. Yaşadığım bölgede eskiden ne ticari faaliyet yapmışım, onu gösteren bir belge. Onunla başvurdum bankaya. Hesabı açtılar.

Önceden Garanti bankasına gittim. Onların sistemlerinde bu hesap biçimi görünmüyor. O yüzden devlet bankası kullanacağız. Hesabı adsense bağlayıp ocak ödemesini almayı düşünüyorum. Heralde 22'sine kadar bu iş tam anlamıyla resmiyet kazanır değil mi?

Bence istisna belgesi şartı şirket sahibi olanlar için olacak. Şirketi olmayanlar direk bankadan açabilecek. Yoksa Devlet bankaları taslaktan çıkmadığı halde nasıl açabilsin, bilgi gitsin? Böylede düşünmek lazım

Taslaktan çıkınca herşeyi göreceğiz

Aynen bende 189'u aradım tebliğden önce banka hesabı açarsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz, en iyisi 1-2 hafta bekleyin. Tebliğ yayınlandıktan sonra halledersiniz dedi

Hocam devlet memurları olabilecek en güvenli ama en hantal çözümleri öneriyorlar. Ben hesabı önceden açmanın sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Sonuçta kanun var. 1-2 hafta içinde aktif hale gelecek. Ve ne mutlu bize ki hepimiz paralarımızı 22'sinde alıyoruz

daha resmi gazetede bile yayınlanmadı yasalaşmadı henüz, sistemin oturması şubatı bulur, ben şirketi kapattım ödemeleri bekletiyorum gerekirse 2 ay daha bekletirim

Bende dun hesabimi actirmistim adsense hesabima ekledim.o ibanibugun onay odemesi yatmis 16 kurus banka 2 kurusunu kesmiş[emoji1787]

SM-A315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence istisna belgesi şartı şirket sahibi olanlar için olacak. Şirketi olmayanlar direk bankadan açabilecek. Yoksa Devlet bankaları taslaktan çıkmadığı halde nasıl açabilsin, bilgi gitsin? Böylede düşünmek lazım

Taslaktan çıkınca herşeyi göreceğiz

bende bunu merak ediyorum hocam. madem taslak çıkıp resmi gazetede yayınlanacak ve bunu beklememiz gerekirken neden ziraat felan bu hesabı açabiliyor bunu anlamadım. Açıkcası bende hesabın açılınca problem olacağını sanmıyorum haftaya kadar bende bekleyeceğim resmi gazetede yayınlanmazsa bende hesap açacağım mecburen

---------- Spam Engelliyici 8.01.2022 00:03 ---------- Önceki Mesaj 7.01.2022 22:51 ----------

Faydası olur mu bilmem ama ben cimer üzerinden hazine ve maliye bakanlığını seçerek şu mesajı gönderdim. belki bir çok mesaj giderse işlem hızlanabilir.
''Sayın Cumhurbaşkanımızın Ekim 2021 de duyurmuş olduğu, 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydı ile yayınlanan 318 Seri No.lu Gelir Vergisi Tebliğ Taslağı Resmi Gazetede henüz yayınlanmadığından bir çok kişi vergi dairelerinde mağdur olmuş ve istisna belgesini alamamıştır. Youtuber olarak ülke ekonomisine döviz girişini sağlayan kişilerin mağduriyetinin giderilmesi konusunda 318 Seri No.lu Gelir Vergisi Tebliğ Taslağının Resmi Gazetede yayınlanmasını rica ederim.
Saygılarımla.''

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri