Youtube videoları imzalıyor !!

• Kullanıcı teymi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

teymi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar çok zamanım olmadığı için detaylarına giremeyecem ancak video ve fotoğraflarda metadata / exif data konularını bilenler muhtemelen bu durumdan haberdardır.

Youtubeye yüklediğimiz ve indirdiğimiz videolarda video imzası olarak yüklenen videonun içeriğine "httphostheader" ya da "gshh" başlığı altında youtubeye özel bir id tanımlanıyor.

Örnekteki video id sine dikkat ederseniz hangi servis sağlayıcısı üzerinden yüklendiği dahi işlenmiş.

Bu id numarasını videoyu herhangi bir programla işledikten (kesme, biçme, convert gibi) sonra silebilirsiniz ya da eğer varsa remove video exif data özelliği olan bir program.

Eşleşenden kurtulmaya çalışan arkadaşların bu konu üzerinde deneme yapmaları yararlarına olabilir.

Youtubenin eşleşen video bulma yöntemleri arasında (kendi offical videolarında izlemiştim) videolardaki pixel hareketlerin benzerliğini tespit etme gibi çok detaylı ve gelişmiş algoritmalı başka yöntemler olsa da yukarıdaki id numarasının kabak gibi ben buradayım diye sırıttığı ortada.

Deneme yapmak isteyen arkadaşlar şu linkteki media info programı ile bahsi geçen id bilgisine ulaşabilirler.
Programın görünüm menüsünden "sayfa" seçeneği ile açılan detay kısmında görebilirler.

MediaInfo | Free software downloads at SourceForge.net

yt-imza.JPG

----------------

EK.

Arkadaşlar, bahsi geçen imzanın (eğer tespit için kullanıyorlarsa) video eşleştirmeleri için kolaylık sağlayacağını ancak tek tespit yönteminin bu olmadığını yazmıştım. Aşağıdaki TED videosunda yuoutubenin tam olarak bu konudaki net açıklamasını özellik 1:33 den sonrasını mutlaka izleyin. Konu netleşecektir. "Subtitles" kısmından Türkçe yi seçerek alt yazılı olarak izleyebilirsiniz.

http://www.ted.com/talks/margaret_stewart_how_youtube_thinks_about_copyright

Banada mantıklı geldi fakat google böyle bir hatayı unutmaz diye düşünüyorum ben ? :)

paylaşımınız için teşekkürler.Bot satıcısı arkadaşlar bu tarz bir sistem entegre ederlerse çok süper olur.

R10 daydı sanırım biri daha bu konudan bahsetmişti bi ara

onu kaldırcam diye uğraşacağıma ekran videosu çekerdim şahsen :D

Banada mantıklı geldi fakat google böyle bir hatayı unutmaz diye düşünüyorum ben ? :)

Hata olarak düşünmemek lazım. İllaki eşleşen denetimi için kullanılıyordur demiyorum, sadece bu ihtimali gözetmek lazım. Bu id kopya videoların tespiti için basitçe kullanılabilir istenirse. Ayrıca bu id silnse dahi eşleşen bulma yöntemi bahsettiğim gibi bununla sınırlı olmadığı için tek çözüm bu değil haliyle.

[MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION] aynen hocam bir bakın :))

[MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION] Hocam inceler misiniz size zahmet, mümkün olma olasılığı sizce nedir ? :)

[MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION] aynen hocam bir bakın :))

daha neler çıkacak ya :) valla isteklerimiz hiç bitmiyor.

bu arada bu konuya daha önce denk geldim bu forumda da birisi bahsetmişti. verilen id ile videonun id sahipleri kopyalayanları falan tek tıkla bulabiliyormuş galiba.özgün çalışanlar için çok önemli bir özellik youtube da ama spamcilere ters :)

[MENTION=2357]iwocan[/MENTION], [MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION], [MENTION=705]Rigobert[/MENTION] illa yapın demiyoruz hocam ama eğer olabilecek birşeyse fiyatın yükselmesine razıyım :)

Mp4 olan bir videoyu Avi'ye cevirsek acaba bu sikintidan kurtulabilirmiyiz. Eger id degisecekse bot satanlar icin cok zor olmasa gerek bu ozelligi entegre etmek?

önemli bir konu bot sahipleri konuya teşrif ettikleri an açıklayıcı bilgiler verecektir :)

müzik teliflerini müzik hızını değişerek geçebiliyorum fakat videoları bir türlü geçemedim

Mp4 olan bir videoyu Avi'ye cevirsek acaba bu sikintidan kurtulabilirmiyiz. Eger id degisecekse bot satanlar icin cok zor olmasa gerek bu ozelligi entegre etmek?

Evet video formatını dönüştürdüğün zaman exif data silindiği için id de siliniyor. (tabii özellikle exif datayı değiştirme gibi bir seçenek aktif değilse, bazı fotoğraf editörlerinde görmüştüm). Sıkıntı demişsin ama bunun sıkıntı olup olmadığını birkaç deneme yapanlar belki yazar. Ben toplu yüklemeler yaptığım için denemedim açıkçası.

teymi hocam skypeden görüşebilmemiz mükmkün mü

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri