Youtube yeni başlayacak birinin soruları

CihanAksoy

Kayıtlı Üye
Merhaba, uzun zamandır aklımda olan Youtube işine yavaş yavaş girme hevesindeyim. Çok fazla konu var ancak aklımdaki soruların cevabını bulamadım.

Yapacağım videoların bazı başlıkları;

En güçlü 20 köpek
Gidilmesi gereken 20 yer
Görmek isteyeceğiniz 15 yer
v.s v.s

Gibi konu başlıkları ile 15-20 yıllık kendi gmail ve adsense hesabımdan bir kanal oluşturmak istiyorum.

Ancak telif olaylarından dolayı müzik olayı biraz sıkıntı. Anonim telif hakkı olmayan müzikleri nasıl bulabilirim ?

Kullanacağım resimler internet ortamında bulacağım ancak photoshop ile bazı düzenlemelere gideceğm. Örneğin köpekler ile ilgiliyse köpeği alıp arkaplanını değiştiricem v.s gibi. Bu şekilde olması telifi önler mi?

Fikir ve önerilerinize açığım.

Youtube audio library kullanabilirsin müzikler için. Youtube'un kendi müzik arşivi.

Merhaba, uzun zamandır aklımda olan Youtube işine yavaş yavaş girme hevesindeyim. Çok fazla konu var ancak aklımdaki soruların cevabını bulamadım.

Yapacağım videoların bazı başlıkları;

En güçlü 20 köpek
Gidilmesi gereken 20 yer
Görmek isteyeceğiniz 15 yer
v.s v.s

Gibi konu başlıkları ile 15-20 yıllık kendi gmail ve adsense hesabımdan bir kanal oluşturmak istiyorum.

Ancak telif olaylarından dolayı müzik olayı biraz sıkıntı. Anonim telif hakkı olmayan müzikleri nasıl bulabilirim ?

Kullanacağım resimler internet ortamında bulacağım ancak photoshop ile bazı düzenlemelere gideceğm. Örneğin köpekler ile ilgiliyse köpeği alıp arkaplanını değiştiricem v.s gibi. Bu şekilde olması telifi önler mi?

Fikir ve önerilerinize açığım.

telıfız muzık googledan bulabılırsın,hayvan foyograflarında veya yer fotolarında telıf olacıgını sanmam,

helal olsun detaylarıyla güzel bir kategori vermişssin :D

bu arada youtubenin free müzikleri var

Hocam cidden çok boş zamanın varsa ve inatçıysan gir o işe, ben o tür videoların çevirisini yapıyordum, inan editi çevirisi seslendirmesi uğraşman gereken şeyler.

Bahsettiğin şekilde çok kanal var ama işini güzel yaparsan aradan sıyrılabilirsin. Ayrıca millete yazı okutturmaya çalışma, kesinlikle seslendirme yapmanı öneriyorum. Yapabilirsen ingilizce çalış, emeğine değsin.

Hocam cidden çok boş zamanın varsa ve inatçıysan gir o işe, ben o tür videoların çevirisini yapıyordum, inan editi çevirisi seslendirmesi uğraşman gereken şeyler.

Boş zamanım yok. Ancak mesleğim yazılım olduğu için çok uğraşmayacağım açıkcası. Hayvan, doğa resimlerinde bir telif söz konusu değil ise günlük 2-3 ssaatlik bir çalışmayla 10-15 video çıkarabilirim gibi duruyor. Zaten müziklerde hazır :)

Arama araçlarından > Kullanım Hakları bölümünden seçip kullanırsan işini garantiye almış olursun.

Reklam gibi olacak ama arkadaşlar amacım kesinlikle reklam değil.. Arkadaşın kafasındaki sorulara yanıt bulmasını sağlamak eğer sakıncası varsa yetkili arkadaşlar kaldırabilirler. Özellikle özgün çalışamaya yeni başlayacak arkadaşların aşağıdaki makalelerimi okumasını tavsiye ederima aklınızdaki birçok sorunun cevabını bulacağınıza eminim...,

Ayrıca ufacık bir dipnot YouTube'un kendi müzik kitaplığı hiçbir halta yaramaz :)

YouTube Kategori Seçimi ve Markalaşma
Creative Commons Nedir? Nasıl Kullanılır?
Lisans Sorunu Olmayan Müzik Kaynakları

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri