Youtube'nin işi ciddiye aldığı burdan belli.

• Kullanıcı BySerkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

BySerkan

Kayıtlı Üye
Evt arkadaşlar ünlem gelen bir videomuza karşılık itiraz ettik.Youtube'ye bizim çalışmamız olduğunu ve sanatçının onayını olduğunu söyledik.Kral tv yapmadı biz Kral tv'ye para vererek yayınlattık klibi diye cevap yazdık. Sonrasına sanatçı şirketinden ticari kullanım hakkı belgesini gönderdik....Youtube burda Kral Tv ninde hakkı olduğunu sanıyor..Halbuki Kral tv ile anlaşmamız 2 aylıktı.Oda bitti. Onlarda şimdi bizden banka dekontunu istiyorlar...Sanırım işleri iyice ciddiye almaya başladılar.Bizlerde banka dekontunu göndericez.Bakalım bu süreç nasıl işlicek zira 1.5 milyonluk video ve hergün 15 bin izlenmesi var.

bir yöntem bulunmaz ise spamın bittiğinin kanıtıdır.

sahte dekont düzenlesek yemezler mi acaba ama gidip bankaya sorar bunlar var mı böyle bir şey diye

iş sadece dekont olsa keşke. Sanatçıdan ticari kaydı onaylayan imzalı kaşeli belge. Hadi şunu geçtim yarın videoya karşı bir itiraz gelirse mesala o zaman işte hesap kapatılır böle bir korkum olmadığı için zaten başvurdum.Video benim olmasaydı cesaret edemezdim.Zira yarın o videonun sahibi engel koyardı.

Evet maalesef durum böyle. Youtube sıkı bi denetime gidiyor . Umarım uzun sürmez bu. Mesela gameplay videoları çekenlerde de artık sorun olacak sanırım. Oyun yapımcısının izni olması gerekiyormuş galiba. Google forumlarında böyle yazmıştı bi yetkili tabi ben de yanlış anlamış olabilirim.

İçerik ciddi demek ki hocam. Yoksa kasmazlar.

İçerik gayet ciddi. Makedonyada çekimleri yapıldı. Montajını ben yaptım. Sanatçı arkadaşım zaten..Genelde çalışma düzenim bu videoyu yayınlayacaksam muhakkak üzerinde bir şekilde hak sahibi olmalıyım...Şu ana kadar 45 ünlemli video için gönderdiğimiz dökümanlar imzalar kağıtlar yazılar vs anamız ağladı resmen. 41 tanesi şu anda tekrar açıldılar. 3 tane kaldı işte en önemlilerinden bir tanesi bu videom. Diğer kalan 2 sine şu anda bekletiyorum.

İçerik gayet ciddi. Makedonyada çekimleri yapıldı. Montajını ben yaptım. Sanatçı arkadaşım zaten..Genelde çalışma düzenim bu videoyu yayınlayacaksam muhakkak üzerinde bir şekilde hak sahibi olmalıyım...Şu ana kadar 45 ünlemli video için gönderdiğimiz dökümanlar imzalar kağıtlar yazılar vs anamız ağladı resmen. 41 tanesi şu anda tekrar açıldılar. 3 tane kaldı işte en önemlilerinden bir tanesi bu videom. Diğer kalan 2 sine şu anda bekletiyorum.

Hocam dediğin gibi bütün videolar için tek tek belge hazırlayıp göndermek gerçekten yorucu olsak gerek. Spam kısmını geçtim, özgün çalışanlar için baya bi yük. O yüzden bu süreç uzun sürmez diye düşünüyorum. Tabi şikayetlerimizi google a iletmek gerekir. Ayrıca sonuçta bunları denetleyen de bi ekip var anladığım kadarıyla. Onlar içinde zor olsa gerek,umarım vazgeçerler.

Ben olsam herhangi bir dekontu ona göre uyarlar gönderirdim dişe diş kana kan :D

Ben olsam herhangi bir dekontu ona göre uyarlar gönderirdim dişe diş kana kan :D

Hocam dekont sorun değil.Kanıtlamak sorun değil.Kanıtladığın videoya yarın sahibi gelip bu video benim diye kanıtlarsa işte o zaman sahtecilikten hesap gider. Bizler videolardaki sanatçılarla temas kurup öle başvuru yapıyoruz. Muyap'a bu iki hafta içinde 4 kez gittim.Onlarda işte sanatçılar vasıtasıyla oluyor. Muyap işide var bu kısmın..Ben sadece bir ayağını söledim burda.İşleri baya ciddiye almaya başladılar.

Hocam dekont sorun değil.Kanıtlamak sorun değil.Kanıtladığın videoya yarın sahibi gelip bu video benim diye kanıtlarsa işte o zaman sahtecilikten hesap gider. Bizler videolardaki sanatçılarla temas kurup öle başvuru yapıyoruz. Muyap'a bu iki hafta içinde 4 kez gittim.Onlarda işte sanatçılar vasıtasıyla oluyor. Muyap işide var bu kısmın..Ben sadece bir ayağını söledim burda.İşleri baya ciddiye almaya başladılar.

Birşey sorabilir miyim, Türkiye'den bazı şarkıcıların müziklerini yükleyince Believe Digital'in eşleşeni geliyor.

Müyap'a hiç gitmeden Sanatçı ile anlaşıp Believe Digital'e gitseniz (edit: daha doğru iletişime geçseniz) ve onlarla anlaşsanız daha iyi olmaz mı? Believe Digital Youtube CMS kullanıyor çünkü.

Birşey sorabilir miyim, Türkiye'den bazı şarkıcıların müziklerini yükleyince Believe Digital'in eşleşeni geliyor.

Müyap'a hiç gitmeden Sanatçı ile anlaşıp Believe Digital'e gitseniz (edit: daha doğru iletişime geçseniz) ve onlarla anlaşsanız daha iyi olmaz mı? Believe Digital Youtube CMS kullanıyor çünkü.

45 video için hepsinde Muyap'a gitmedik. 7 video için gittik. Bazılarınıda Müzik Şirketleri ile hallettik. Muyap'a gitmemizin sebebi eşleşenleri kaldırmaktı.

45 video için hepsinde Muyap'a gitmedik. 7 video için gittik. Bazılarınıda Müzik Şirketleri ile hallettik. Muyap'a gitmemizin sebebi eşleşenleri kaldırmaktı.

Daha kolayi var hic ugrasmazsiniz bunlar ile. Bir sirket kurun (sirket kurmak tek tek videolari kanitlamaktan daha kolay )ve anlasmalarini bu sekilde yapin sanatcilar ve/veya yapimcilar ile. Sirket olarak basvurunuzdan sonra , gerekli belgeleriniz de mevcut ise content manager almaya hak kazanirsiniz.

Soz konusu muzik oldugunda gerekli belgeleride sundugunuzda emin olun bunu cok ciddiye aliyorlar.

Daha kolayi var hic ugrasmazsiniz bunlar ile. Bir sirket kurun (sirket kurmak tek tek videolari kanitlamaktan daha kolay )ve anlasmalarini bu sekilde yapin sanatcilar ve/veya yapimcilar ile. Sirket olarak basvurunuzdan sonra , gerekli belgeleriniz de mevcut ise content manager almaya hak kazanirsiniz.

Soz konusu muzik oldugunda gerekli belgeleride sundugunuzda emin olun bunu cok ciddiye aliyorlar.

Hocam daha yeni öğreniyoruz bu işleri sonuçta benim kendi işim var. Dediğiniz bu olayı elbette yapmamız gerekicek. Şimdilik eldekileri tutalım kanal gitmesin derdimiz o.Bu konuda biraz daha bilgi sahibi olmak amacımız elbette.

birde sahte telif konusunda bu kadar hassas olsa ne güzel olurdu !

bu sıkı denetim sadece türkiyede böyle olduğuna inanıyorum, zira geçen günlerde milliyet falan gibi sitelerde türkiyedeki müzik ve sanatçıların youtubedan kaldırılacağına dair bir haber vardı telif haklarıyla ilgili.. bu sıkı denetimde bu yüzden (BENCE)...

bunlar milletin parasının üstüne yatma kısmını ciddiye alıyorlar sadece.milletin telif haklarını koruyamıyorlar,özel hayatın gizliliğini koruyamıyolar, sahte telifi engelleyemiyorlar nasıl ciddiye alacaklarki bu işi. millet özgün videosuna sahte telif yiyor,youtube da dolaşmayan ses kaydı yok, bunlar abuk subuk işlerle uğraşıyolar. yazık bunların mühendisliğine. bunların abd harici diğer ülkeleri pek salladığını sanmıyorum. abd yasalarına göre hareket ediyolar.buda abd dışındaki ülkeleri kapsamıyor. abd de telif hakkını ihlal etse direk kapatırlar zaten siteyi gözünün yaşına bakmazlar.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri