Youtuber'lar için vergi düzenlemesi yolda

• Kullanıcı thrayler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler
Yüzde 15 diyorlar ama kesinlikle bununla sınırlı kalacagini dusunmuyorum. Kdv ve gelir vergiside ustune eklenecektir. Cunku asagidaki linkte bahsedilen yuzde 15 reklam stopaji diyor. Bunu reklam verenler oduyor ulkemizde. Sanirim bunu yayinci olan youtuberlardanda alacaklar. Kisaca banka kesintisi disinda sirkette kurmak durumunda kalabilir, stopaj(yuzde 15) gelir vergisi ve kdv odeticekler. Elimize kalan 0 olacak.

https://www.ahaber.com.tr/ozel-habe...isi-nedir-youtuberdan-ne-kadar-vergi-alinacak

Son düzenleme:
Yüzde 15 diyorlar ama kesinlikle bununla sınırlı kalacagini dusunmuyorum. Kdv ve gelir vergiside ustune eklenecektir. Cunku asagidaki linkte bahsedilen yuzde 15 reklam stopaji diyor. Bunu reklam verenler oduyor ulkemizde. Sanirim bunu yayinci olan youtuberlardanda alacaklar. Kisaca banka kesintisi disinda sirkette kurmak durumunda kalabilir, stopaj(yuzde 15) gelir vergisi ve kdv odeticekler. Elimize kalan 0 olacak.

https://www.ahaber.com.tr/ozel-habe...isi-nedir-youtuberdan-ne-kadar-vergi-alinacak

okuduğunuzu da anlamıyor musunuz siz anlamıyorum ki

o zaman kanalımı mcn'e taşırım.. youtube bana para yatırmaz.. tabi fahiş vergi alınacaksa.

Banka yada devlet bana mcn'in verdiği hizmetleri vermiyor ama :)
Tam anlamadın sanırım demek istediğimi. Adsensenin sana vereceği paradan kesiyor mcn. Çok çok iyi kanalın varsa en düşük % 15 civarı keserek veriyor, dolar olarak hesabına geliyor. O gelen paranı bir de vergisini verdiğini düşün, vermem diyorsan bir kaç yıl sonra vergi dairesi biniyor ensene kat kat fazlasını istiyor...

Tam anlamadın sanırım demek istediğimi. Adsensenin sana vereceği paradan kesiyor mcn. Çok çok iyi kanalın varsa en düşük % 15 civarı keserek veriyor, dolar olarak hesabına geliyor. O gelen paranı bir de vergisini verdiğini düşün, vermem diyorsan bir kaç yıl sonra vergi dairesi biniyor ensene kat kat fazlasını istiyor...

Şimdi bu konuda değişkenler var.

-evet adsensenin bana vereceği paradan keser ama devlet vergi alır mcn komisyon. mcn hizmet verir, devlet bir şey vermez.

-mcn dolar olarak değil tl olarak ödeme yapar. (mcn türkiyede ise)

-ayda 50 bin lira kazanmıyorsam vergi dairesi benim enseme binmez.

ek: istediğiniz zaman vergi affından yararlanabilirsiniz, hatta yine uzatıldı sanırım. her yıl oluyor galiba.

demek istediğim şu, devlet vergi alıp bana ne hizmet veriyor mcn'in vermediği?

okuduğunuzu da anlamıyor musunuz siz anlamıyorum ki

Çok bilmişlik yapmak moda oldu. Bıraktığım linkte bankadan %15'lik stopaj kesintisi yapılacak yazıyor(devlet kdv ve gelir vergisinden vazgeçmez kendi fikrimce). Reklam stopajı nedir bilgin yok ama fikrin var. Reklam stopajı reklamverenlerin ödediği bir vergi kalemidir. Bunu yayıncılardanda almamak için hiçbir neden yok. Bunuda banka aracılığı ile yapabilirler. Vergi mükellefi olarak kalmaya devam edersin. Banka senden reklam stopajını %15 olarak keser hesabına atar. Hesabındaki paranın yine kdv ve gelir vergisini ödersin (bu bir ihtimal kesinliği yok.) Bir diğer ihtimal mükellef şartı olmadan bankadan kesinti yapılacak denmesi. Evet keşke olsa ama bu konuda kaynağından net bilgi yok o yüzden ihtimali oldukça düşük bana göre.

Zira buzamana kadar hiçbir zaman vergi payını düşürdüğünü görmedim devletin. Kaç yıldır şirket sahibisin? kaç yıldır adsense gelirin varda bana okuduğunu anlamıyon diyebilecek kadar cürretkarsın?

Son düzenleme:
mükellef olmaya gerek yok deniyorsa %15 stopaj vergisi alınır en fazla. Çünkü mükellef olmadan hiç bir şekilde vergi ödeyemiyorsun. Vergi dairesindekiler boş boş bakıyor suratına niye geldin der gibi. Mükellefiyet açtırıp kapatıyorsun anca öyle ödüyorsun.

Yani kısaca şirket açmaya gerek yoksa %15 stopaj vergisi ile kalır olay. Gelir vergisi ve kdv olmaz.

Forumda çok iyi niyetli kişiler var.
İlk mesajımda dalga geçtim, Ötv+Kdv+ÖTV'nin kdv'si diye.
Bir araba alırken 2.5 araba devlete hediye ediyorsun.
:D :D :D
Bunu yapan tipler %15 vergi mi alacak?
Pollyanna'dan daha hayalci üyeler var.

Devlet sizden şu şekilde vergi alacak.
En basiti, vergi mükellefi olacaksınız, şirket kurmasanızda Bağ-KUR ödeyeceksiniz.
KDV+Gelir vergisi vereceksiniz, vergiden hangi kalemleri düşebilirsiniz bu size ilerde muhasebeciniz tarafından bildirilir.

Şu anda moto-kuryelerin kendi Sgk'sını yatırması olayındaki gibi.
Şirketle herhangi bir bağları yok, ESNAF-KURYE diye geçiyorlar.
Kendi Bağ-kur primlerini ödüyorlar + kestikleri fatura bazında kdv miktarı.
YT'cilere + GELİR VERGİSİ kalemi eklenecek.
En basit şekilde bu şekilde işleyecek sistem.

Muhasebeci tutup Gelir vergisi + Kdv + Bağkur-primi YT'cilere hayırlı olsun.
Bu arada 40 yapar.
( tamamen kişisel yorumumdur ama 3 aşağı 5 yukarı böyle birşeyler olacak. )

Gerçekten Gv Kdv vermeyeceğimizi düşünmüyorsunuz demi ?

Bu kadar çok vergi ödenecekse o zaman havuz medyada niye youtuberlera müjde diyor o zaman? Youtuberlera kötü haber deniyordu genelde şimdi müjde diyorlar.

Bu kadar çok vergi ödenecekse o zaman havuz medyada niye youtuberlera müjde diyor o zaman? Youtuberlera kötü haber deniyordu genelde şimdi müjde diyorlar.

Bence bu daha çok kendilerine müjde olmuş. Bu sayede korkup adsense'den bankaya çekmeyenlerin çekmesini sağlayacaklar hepsinden paylarını alacaklar.

Youtuber’lara yüzde 15 vergi geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir yıla yakın süreden beri üzerinde çalıştığı Vergi Reformu Paketi’yle ilgili son rötuşlar yapıldı.
Kamuoyuna daha çok Dijital Vergi Dairesi’ne ilişkin yeni yapılanma açısından yansıyan pakette ilginç düzenlemeler bulunuyor. Pakete ilişkin son toplantı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığı’nda düzenlendi. Paketin önümüzdeki hafta TBMM’ye gönderilmesi ve ilk yasalaştırılacak düzenleme olması planlanıyor. İşte teklifte yer alan bazı önemli ayrıntılar...

SOSYAL MEDYADAN GELİRLERİ NASIL VERGİLENDİRİLECEK?

1- YouTuber’lar başta olmak üzere sanal ortamda para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesilecek.

2- Daha önce yapılan düzenlemeyle yayınlanan reklamlar nedeniyle vergi mükellefi haline gelen bu kişiler ayrıca vergilendirilecek.

3- Defter tutma zorunluluğu kaldırılacak.

4- Bu platformlarda ders verenler, yemek programı yapanların belli bir izleyici sayısına ulaşanları izlenecek.

5- Google veya Youtube tarafından ödeme yapılanlardan, bu ödeminin vergisi alınacak. Bu yolla Google gibi platformlardan 3 milyar lira gelir elde edenler olduğu belirtiliyor.

-

DİJİTAL VERGİ DAİRESİ NASIL ÇALIŞACAK

VERGİ reform paketinin en önemli ayağını Türkiye Dijital Vergi Dairesi oluşturuyor. Bazı bölümleri kamuoyuna yansıyan sistemin ayrıntıları netleşti. Sistem şöyle: “Elektronik defter ve elektronik belge uygulamalarına dahil edilecek mükellef grupları kademeli olarak artırılacak. Tüm mükellefleri kapsayacak şekilde 7/24 hizmet verebilen ‘Türkiye Dijital Vergi Dairesi’ uygulaması hayata geçirilecek. Teknolojik yeniliklerden yararlanmaya devam edilecek, ‘Dijital Vergi Asistanı’ sistemi oluşturulacak. Dijital Vergi Denetimi Sistemi geliştirilerek, vergi iade incelemeleri dahil olmak üzere inceleme süreleri kısaltılacak. Elektronik defterler dijital vergi dairesinde yer alacağı için, denetim ve incelemeler de dijital ortamda yapılacak. Maliye Bakanlığı dijital vergi dairesinin yazılımlarını hizmet alımı yaptırabilecek. Mükellef mahremiyeti için, bu tip yazılımları bakanlık adına kuran şirket çalışanları da devlet memurlarının taşıdığı sorumluluğu taşıyacak. Mükellef ve mükellef ile ilgili kişilerin vergi mahremiyeti kapsamındaki bilgi ve belgelerinin açıklanması veya kullanılması, söz konusu bilgisayar yazılımlarını bakanlık adına yapan şirket çalışanları açısından da vergi suçu sayılacak.”

YENİDEN DEĞERLEME VERGİSİ

VERGİ Reformu Paketi’nde yer alması beklenen diğer düzenlemeler ise şöyle: Şirketlerin sermaye yapısını güçlendirici ve özkaynakla finansmanı teşvik edici düzenlemeler hayata geçirilmesi teşvik edilecek. Bu kapsamda öz sermayesini arttıranlara bazı vergi teşvikleri öngörülüyor. Bilanço esasına göre defter tutan işletmeler, aktiflerinde bulunan taşınmazlar ile amortismana tabi iktisadi kıymetlerini, yurt içi üretici fiyatlarında oluşan artış oranında değerleyecekler ve değer artışı üzerinden belli bir oranda vergi ödeyecekler. Bu oranın yüzde 2 olması öngörülüyor. AK Parti kurmayları, “Buna benzer bir düzenlemeyi borçların yeniden yapılandırılması yasasında da yapmıştık. O geçici bir düzenlemeydi. Şimdi bir anlamda kalıcı hale gelecek” dediler.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/youtuberlara-yuzde-15-vergi-geliyor-41902722

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Haberde anlatıldığı gibi olursa çok kolaylıklar gelmiş gibi görünüyor.
%15 Vergi diğer hiçbir masraf yok.
Şirket kurmak, defter tutmak, stopaj, Bağ-kur vs istenmeyecek deniyor haberde.
Geçen dönemlerde kazanç sağlayan YT'lara denetlemeler sürüyor onlardan tahsilat yapılmaya devam edilecek yazıyor haberde.
tüm metni attım Hürriyet haber yapmış, okumak isteyenler çıkar.
Bol kazançlar herkese.

her gelir düzeyinde yüzde 15 vergi olacağını sanmıyorum. gelir arttıkça vergilendirme de artar. umarım devlet memurlarına da bir kolaylık gelir.

Sigortalı bir işte çalışanlar için bağkur muhabbeti olursa nası oluyor

ayrıca vergilendirilecek ne demek yaa? o zaman şirketi kapatalım %15 i verip kurtulalım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri