Youtube'yi sömürüyor muyuz?

Ben 2005 ten beri adsense çalışan biriyim,bu forum kurulmadan önce de youtube işi zaten yapıyordum.Yani zaten deneme yanılma falan bile yok ortada istediğin kadar gülebilirsin ;)
Yani kısacası ben kimseden yardım almadan araştırarak öğrendim.İnsanlar herkesi kendi gibi görüyor.Ayrıca bu yardım vb. durumları kesinlikle suistimal ederler.Yani ben değil çoğu kişi katı düşünüyordur.Çünkü gerçekten forumdaki bazı şeyleri gördükçe insan ister istemez katı düşünüyor.

Yardım bence de olmaz kesinlikle suistimal olur..Ama bu kadar katı düşünmemek gerek..Katı tedbirler alınsın bunu bende desteklerim..Hatta yakın zamanda iki kişi birbirinden şikayetçi diye uzaklaştırıldı siteden..Bu tür olaylarda iyiniyeti suistimal edenlere vb çok katı davranılsın..

Fakat benim demek istediğim her zaman birbirimizi motive etmemiz gerektiği..Bu sadece yt için geçerli değil derdini paylaşan insanlarda oluyor burada ve bu tür durumlarda pozitif düşünce çok etkili oluyor

Arkadaşlar bbazı şeyleri karşılıksız yapmayı öğrendiğimiz gün bolca yardım alacağız. Şahsım adına konuşayım. 2004 yılından beridir adsense kullanıyorum. Buna gittigidiyor, nokta gibi birçok firma ile kazancım da eklenince, ben bu işlerde epey eskiyim. Ama ne kadar eski olursam olayım gün geliyor bilmediğimiz birşeyler çıkıyor. Foruma üye olmadan da bu forumu dışarıdan takip ediyordum. Üye olamamın tek sebebi davetiyeydi. Birgün üye ol butonuna bastığımda üye ol seçenekleri çıkınca dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Kendimi resmen imtiyazlı hissettim çünkü burada bir kazanç dönüyor ve insanlar bununla alakalı paylaşımlarda bulunuyorlardı. O gün bugündür halen okuyorum, araştırıyorum, teknikler buluyorum. Kazancımı felan sormayın... İnsanlara yardım ediyorum ancak karşılık beklemiyorum. Buna rağmen insan evlatları var ki, bana kendi kazançlarını sağlayan teknik ve tatktiklerden bahsediyorlar. Keza ben artık yt de emekleme döneminden sendeleme ve kalkış dönemine geçince artık benim gibi bu işe başlayanlara bir ilk yardım yapayım demeden kendimi tutamıyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Bazen öyle bir an yaşarsınız ki, istikrarlı şekilde ilerlediğinizi düşündüğünüzde herşey tepetaklak olur.

Aramızda reelden tanıdığım bir kaç kişi var. Aralıktan beri düzenli olarak ytden kazanan kişiler fakat bazılarının başına öyle olaylar geldiki inanın şahit olsanız o insanların perişanlıklarına kahrolursunuz.

ytparada daha önce yardımlaşma konuları oldu. Evinde kömürü kalmayan öğrenci arkadaşlar, yiyecek yemeği kalmayanlar vs vs... ve konuları açıldığında başta serkan olmak üzere bir çok kişi yardım etti. Beni tanıdığım bazı arkadaşlar içinde forumda böyle bir yardım konusu açmak istedim ama forumdaşlarımızın katılığı beni korkuttu ve açamadım.

Geçenlerde bir konu açılmıştı bir arkadaş özel üniversite için 13k para lazım diyordu ve çocuğa söylenmedik şey bırakılmadı. Dİlenci, bedavacı vs vs. Benim tanıdığım mağdur durumda olanlar ise yaşamak için yardıma muhtaçlar, evine kira vermek için, çocuklarına bakmak için yardıma muhtaçlar. O kişiler de ytden kazanıyorlar hatta bazıları 1-2k da kazanıyor ama başına gelenler sebebiyle, içine düştükleri sıkıntılar sebebiyle intiharın eşiğine geleni bile var.

Yardım edip etmemek herkesin kendi kararıdır ama yardım edilmese bile ihtiyacını anlatan kişileri rencide etmeyin lütfen. Gerçek halini bilemezsiniz ve aynı şeylerin sizin de başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok.

İnsanlığınızı unutmayın lütfen

Edit: isteyen yardımsever arkadaşlara o kişilerin durumlarını özelden anlatabilirim

Son düzenleme:
bu site alexa türkiye sıralamasında 286. sırada ve çok çabuk ilk 500 sitede yerini aldı. herkes birşeyler öğrenmeye çalışıp para kazanmak istiyor kimisi zevk için kimisi ihtiyaç için.. şahsen ben youtubedan kazandığım paraları zevk için değil gerçekten ihtiyacım olduğu için kullanıyorum.

Ben parayı altına çevirdim epey var bu ayda arabayı yeniliyorum .

iPad'dan gönderildi .

Para yardımı konusuna katılmıyorum sonuçta yt gibi bir kaynak var. Onun yerine yt taktikleri öğretilse daha iyi olur. Hem düzenli bir gelir elde edilebilir. Sonuçta bu sitede olanlar bu işi ya yapıyor yada öğrenmeye çalışıyor. Mesela ben 5 kuruş kazanamadım henüz. Bana da biri standart bir çalışma yöntemi öğretirse daha başka ne isterim :) :) Daha doğrusu öğretmek değil de bir yol gösterme diyelim..Çoğu kişi bunu başaramıyor.

yardımı falan boşverin ünlem geçmeyi öğretin insanlara. kendi balıklarını kendileri tutsunlar :) haksız mıyım?

Youtube sömürenler bu işe bırakabilir. yada hayvanlara yardım edebilir barınaklara mama alabilir.

Bu yardımlaşmada kişilere bağlı kalınmamalı, resmi yardımlaşma kurumları en iyi hedef olabilir.

Türk Kızılayı | Gönülden Kopmalı

Gerçekden yardıma ihtiyacı olanlara kızılay yardım elini uzatıyor, bağış yapılması gerekiyorsa Türkiye nin resmi kanallarıyla yapılması gerektiğini düşünüyorum üstteki linke tıklayın demek istediklerimi bir bir sıralamış, Türk kızılay'ına sizde destek verin. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri